موشک هایپرسونیک «فتاح» همزمان با خورشید روز سه شنبه طلوع کرد. موشکی خیره کننده که هرچه در وصف آن بگوییم کم گفته ایم؛ مانور فوق العاده بالایی دارد، هیچ سپر و مانعی جلودار آن نیست، از سوخت متفاوتی استفاده می کند و قادر است در کمتر از 7 دقیقه خود را به تل آویو برساند. فتاح،این فتح الفتوح ایرانی که گویا نامش توسط رهبر انقلاب تعیین شده، جزو جدیدترین تسلیحات و تجهیزاتی است که هر کشوری به آن دست نیافته و امروزه توسط کشورهایی همچون آمریکا، روسیه و چین تولید و به کارگرفته میشود. این موشک خارق العاده از دقت اصابت فزاینده، سرعت بسیار بالا، قابلیت مانورپذیری فوقالعاده و همچنین توان پنهانکاری و عبور از سامانههای راداری برخوردار است. « فتاح » با قابلیتهای تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعتهای بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به منظور غلبه بر انواع سامانههای دفاع هوایی دشمن را دارد. نکته مهم تر آن که برد موشک فتاح ۱۴۰۰ کیلومتر و سرعت آن پیش از اصابت به هدف ۱۳ تا ۱۵ ماخ است.
حاجیزاده: «فتاح» توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست و برد آن افزایش می یابد
سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح گفت: موشکی که امروز(سه شنبه) رونمایی آن انجام شد، موشکی است که در دنیا کمنظیر است؛ به نحوی که با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری قرار گرفت.وی افزود: موشک فتاح به دلیل فناوری که دارد، هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد؛ در حالی که برای دیگر سلاحها مانند تانک، ناو، هواپیما و... موشک ضد آن وجود دارد و حتی برای دیگر موشکها هم ضدموشکهایی ساخته شده است، البته سپر موشکی که موفقیت زیادی داشته باشد، وجود ندارد. از سوی دیگر برای زدن یک موشک، باید سه موشک شلیک شود و این در حالی است که تقریباً قیمت یک ضد موشک ۲۰ برابر موشکِ هدف است. موشک فتاح به دلیل نوع حرکت آن که در جهات و ارتفاع مختلف است، توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست؛ به این دلیل که موشکهای ضدموشک طبق یک بردار مشخص حرکت میکنند که البته از سرعت کمی هم برخوردارند.
این مقام ارشد نظامی کشورمان همچنین در حاشیه رونمایی از موشک هایپرسونیک «فتاح» در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره افزایش برد موشک فتاح اظهار کرد:« موشک فتاح یک موشک مانورپذیر هایپرسونیک است که نشان میدهد ایران چهارمین کشوری است که به چنین فناوری دست یافته است. این موشک ضد موشک ندارد یعنی هر نقطهای را که اراده کنید، میتوانید در فاصله هزار و 400 کیلومتری هدف قرار دهید و هیچ سلاحی هم نمیتواند با این موشک مقابله کند؛ علت این موضوع هم به استفاده از نازلهای متحرک و مانورپذیر بودن سرجنگی آن باز میگردد.» رئیسجمهور نیز که در مراسم رونمایی از موشک ابرفراصوت (هایپرسونیک) فتاح حضور یافته بود گفت:«صنایع موشکی و نظامی در کشور کاملا بومی شدهاست. این دانش و صنعت پیشرفته را دشمنان کشور نمیتوانند به حاشیه ببرند.» وی افزود :« امروز قدرت بازدارندگی ایران برای کشورهای منطقه نقطه امنیت و صلح پایدار است.» وی همچنین تاکید کرد :« جنگ تحمیلی ما را به سمت مستقل شدن و خودکفایی در صنایع نظامی سوقداد.»
بازتابهای خارجی رونمایی از «فتاح»
اما سرعت بیش از 15 ماخی فتاح و انهدام ناپذیری آن ترس به جان صهیونیست ها انداخت و نشریه صهیونیستی جروزالم پست در این باره نوشت:«موشک هایپرسونیک فتاح میتواند ظرف ۴۰۰ ثانیه به اسرائیل برسد.» پایگاه خبری واللا ،دیگر رسانه عبری نوشت:«موشک های مافوق صوت می توانند پنج برابر سریع تر از سرعت صوت و در مسیرهای پیچیده پرواز کنند، بنابراین رهگیری آن ها در مقایسه با دیگر موشک ها سخت تر است،در سالهای اخیر، بسیاری از کشورها شروع به توسعه موشکهایی از این نوع کردهاند و روسیه در جنگ اوکراین از این موشکها استفاده می کند.»
اسرائیل دیفنس هم در این باره نوشت: بر اساس اطلاعات منتشرشده، این موشک قادر به عبور از سامانه پدافند موشکی اسرائیل است. اما تنها رسانه های عبری نبودند که به فتاح پرداختند. رویترز درباره موشک هایپرسونیک ایرانی نوشت:« نگرانیها درباره موشکهای بالستیک ایران، به تصمیم سال ۲۰۱۸ دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا برای خارج شدن از توافق هستهای تهران موسوم به «برجام» دامن زد.» همچنین العربیه گفت که«انتشار رسمی این خبر احتمالا نگرانی غرب درباره توانمندیهای موشکی تهران را تشدید خواهد کرد.» و اسکای نیوز عربی نیز آن را «بزرگ ترین دستاورد نظامی» ایران توصیف کرد.