وزیر خارجه جدید چین در تماس تلفنی با همتای عربستانی خود بر تقویت همکاریهای اقتصادی دو کشور و لزوم ایجاد «منطقه آزاد تجاری چین-خلیج (فارس)» در «اسرع وقت» تاکید کرد.
وزارت خارجه چین که متن رسمی گفتگوی تلفنی کین گانگ و فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی را منتشر کرده، همچون بیانیه پایانی نشست مشترک سران چین و شش کشور حوزه خلیج فارس در دسامبر گذشته، از استفاده از نام «خلیج فارس» امتناع کرده و از نام «چین-خلیج» برای منطقه آزاد تجاری مدنظر دو کشور استفاده کرده است.
در گزارش رسمی وزارت خارجه چین که دوشنبه شب منتشر شد، به نقل از کین گانگ آمده است: «عربستان سعودی و چین باید همکاریها خود را در زمینههای اقتصادی، تجاری، انرژی، زیرساختها، سرمایهگذاری، مالی و فناوری پیشرفته گسترش دهند.»
فیصل بن فرحان نیز در این گفتگو تاکید کرده که عربستان سعودی روابط با چین را سنگ بنای مهم روابط خارجی میداند و کشورش به طور کامل به اصل چین واحد پایبند است.
پکن طی سالهای اخیر تلاشهای خود را برای تقویت روابط با منطقه، به ویژه با عربستان سعودی، بزرگترین تامین کننده نفت خام این کشور افزایش داده است. ایجاد منطقه آزاد تجاری در خلیج فارس پیشنهاد محوری برنامههای این کشور برای تضمین تامین امن انرژی مورد نیاز در زمان تنشهای ژئوپلیتیکی و نوسانات قیمتی در بازار جهانی نفت است.
در جریان سفر سال گذشته شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین به ریاض نیز ۴۶ توافقنامه همکاری به ارزش ۵۰ میلیارد دلار امضا شد.
تهران و پکن نیز پیشتر یک سند همکاریهای ۲۵ساله موسوم به «سند همکاری راهبردی و جامع ۲۵ساله ایران و چین» امضا کرده بودند.
با این وجود وزارت اقتصاد ایران اخیرا اعلام کرد که از ابتدای روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی تا کنون، چینیها در مجموع در ۲۵ طرح آنهم تنها به ارزش ۱۸۵ میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری کردهاند.