کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

وکلای تجاری، پردآمدترین وکلای ایران هستند؟


کد خبر : ۱۰۳۶۰۶یکشنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۰:۳۰۱۱۰۱۲ بازدید

رشته حقوق از رشته‌های پرطرفدار ایران است و بسیاری از افرادی که در دبیرستان وارد رشته علوم انسانی می‌شوند نیم‌نگاهی به رشته وکالت دارند. اما سوالی که ...

اطلاع رسانی تبلیغاتی

رشته حقوق از رشته‌های پرطرفدار ایران است و بسیاری از افرادی که در دبیرستان وارد رشته علوم انسانی می‌شوند نیم‌نگاهی به رشته وکالت دارند. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا تحصیل در رشته وکالت، درآمد بالایی به همراه دارد یا خیر؟ به صورت عمومی اغلب ما حساب ویژه برای بازار کار وکالت باز می‌کنیم اما طبقه گفته رییس کانون وکلا در حاضر 40 درصد از وکلای جوان بیکار هستند. از طرفی وکلا و مشاورین حقوقی‌ای در کشور فعالیت می‌کنند که درآمدهای بسیار بالایی دارند. برخی از کارشناسان معتقدند درصورتی که وکلا مسیر درستی را انتخاب کنند و تمرکز خود را روی یک بخش خاص بگذارند، می‌توانند به درآمد بالا امیدوار باشند. در این مقاله بازار کار وکلا را بررسی می‌کنیم و نگاهی به یکی از پردآمدترین گرایش‌های این شاخه یعنی وکلای تجاری و وکلای شرکت‌ها می‌اندازیم:

شرایط بازار کار برای وکلا

با نگاهی به آگهی‌های استخدامی وکیل و مشاور حقوقی که در سایت کاریابی ایران تلنت منتشر شده است، می‌توان فرصت‌های شغلی فعلی این شغل پرطرفدار را دید و تا حدی از نیاز بازار کار در حوزه وکالت به ویژه در فضای تجارت با خبر شد. برخی از وکلای پردرآمد که در بالا به آن اشاره کردیم با شرکت‌های بزرگ حوزه کسب‌وکار و تجارت همکاری می‌کنند و امور حقوقی مربوط به آنان را انجام می‌دهند. به عنوان نمونه همین حالا شرکت‌های برجسته‌ای مثل ایرانسل، علی‌بابا، دانا انرژی، دیجیکالا و ... در حال استخدام وکیل و مشاور حقوقی هستند.

وکیل تجاری یا شرکتی چیست؟

وکیل تجاری یک متخصص حقوقی است که بر روی موضوعاتی تمرکز می‌کند که بر کسب‌وکارها تأثیر می‌گذارد، از جمله مالیات، معاملات تجاری و دارایی‌های معنوی. این متخصصان ممکن است در مورد شرایط قرارداد کارکنان وذی‌نفعان شرکت، اسناد قانونی بنویسند و قراردهای کاری را تنظیم کنند یا در مورد پرونده‌های مشتریان خود در دادگاه بحث کنند. تقریبا تمام کسب‌وکارهای بزرگ به وکلا نیاز دارند و به صورت ثابت یک یا تیمی از وکلا را استخدام می‌کنند.

چرا برخی از وکلا کار با شرکت‌های تجاری را انتخاب می‌کنند؟

با توسعه هر روزه کسب‌وکارها، بازار کار وکلای تجاری و مشاورین حقوقی که در کسب‌و‌کارها فعالیت می‌کنند روزبه‌روز در حال رشد است. در ادامه با هم بررسی می‌کنیم که چرا برخی از وکلا کار با شرکت‌های تجاری را انتخاب می‌کنند؟

1. فرصت‌های متنوع و پویا

بسیاری از صنایع از وکلای تجاری و شرکتی استفاده می‌کنند. اگر علاقه‌مند به کار با محصولات مختلف هستید و می‌خواهید کار در فضاهای متفاوت و پویا را تجربه کنید، همکاری با کسب‌وکارها یک گزینه عالی برای شماست.

2. پتانسیل رهبری

به عنوان یک وکیل تجاری، ممکن است بر تصمیمات تجاری کلیدی تأثیر بگذارید. مدیران اجرایی و سایر افراد توانمند معمولا هنگام انتخاب‌هایی که می‌توانند آینده کسب‌وکار را شکل دهند، برای کسب اطلاعات و نظرات به وکلای خود متکی هستند. ممکن است در جلسات مهم شرکت کنید و اطلاعات محرمانه دریافت کنید. این حرفه می‌تواند تجربه رهبری شما را بالا ببرد و مهارت‌های تصمیم گیری شما را تقویت کند.

3. پتانسیل درآمد بالا

برخی از وکلای شرکتی حقوق بیشتری نسبت به بسیاری از وکلای دیگر دریافت می‌کنند و ثبات شغلی بالاتری دارند. شما به عنوان وکیل متخصص در زمینه تجارت و کسب‌وکار هم می‌توانید به صورت ثابت استخدام شرکت‌های معتبر شوید و حقوق بالایی دریافت کنید و یا به صورت مستقل پرونده‌های مرتبط به کسب‌وکارها را به عهده بگیرید.

4. کار سریع

برخی دعاوی حقوقی ممکن است سال‌ها طول بکشد اما معاملات تجاری معمولا به سرعت پیش می‌روند. اگر از کار با سرعت بالا و حرکت سریع از پروژه‌ای به پروژه دیگر لذت می برید، کار به عنوان مشاور حقوقی و وکیل در شرکت‌ها برای شما جذاب خواهد بود.

5. حضور کمتر در دادگاه

برخلاف بسیاری از وکلا، وکلایی که در شرکت‌های تجاری مشغول به کار هستند کمتر در دادگاه حضور می‌یابند. اگر ترجیح می‌دهید روزهای خود را در یک اداره بگذرانید و به طور خصوصی کار کنید، کار در سازمان‌های تجاری یک انتخاب مناسب برای شماست.

6. کسب تخصص کسب‌و‌کار

وکلایی که در شرکت‌ها و برای سازمان‌های تجاری کار می‌کنند، معمولاً درک عمیقی از شیوه‌های تجاری و مقررات مربوط به آن دارند. شما در این حرفه، ممکن است در موضوعاتی مانند سرمایه‌گذاری خطرپذیر متخصص شوید و با مشاهده تصمیم‌گیرندگان کلیدی و افراد کاربلد، درباره استراتژی کسب‌و‌کار بیاموزید. در آینده می‌توانید از این دانش تخصصی برای راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی خود استفاده کنید. 

یک وکیل تجاری چه کارهایی انجام می‌دهد؟

برای بررسی وظایف یک وکیل تجاری یا مشاور حقوقی که در حوزه کسب‌وکار و تجارت فعالیت می‌کند، بهتر است شرح شغلی معمول در آگهی‌های استخدام مشاور ارشد حقوقی را با هم ببینیم تا درک بهتری از زندگی روزمره یک مشاور حقوقی در زمینه تجارت داشته باشیم:

نوشتن، ارزیابی، مذاکره، و اجرای قراردادهای مختلف که طیف وسیعی از معاملات را پوشش می‌دهد، به ویژه در این موضوعات: قراردادهای سهامداران، عرضه، سرمایه‌گذاری و خدمات.

تهیه الحاقیه و/یا اصلاحات مربوط به قراردادهای پیش‌نویس قبلی بر اساس نیازها و درخواست‌ها.

تهیه اخطارها یا نامه‌های قراردادی برای طرح ادعا، جریمه، فسخ یا تمدید قراردادهای واگذار شده.

نوشتن قراردادها به زبان‌های فارسی و انگلیسی.

تهیه گزارش‌های تحلیلی به صورت ادواری (ماهیانه، فصلی و سالیانه)‌ از وضعیت پرونده‌های حقوقی قراردادها.

مشاوره به بخش‌های داخلی در مورد قراردادها/معاملات مختلف با ارائه‌دهندگان خدمات مختلف از جمله ادعاها و جریمه‌های اجرایی، تفسیر قراردادها، بررسی کیفیت و کمیت خدمات ارائه شده/دریافت شده و غیره.

ارائه مشاوره و راهنمایی به تیم‌های مختلف مربوط به تولید قرارداد.

ارائه پیشنهاد در خصوص انجام امور تنقیح قوانین و مقررات در مجموعه.

همکاری موثر در تهیه لوایح حقوقی به منظور طرح در محاکم و مراجع قضایی یا هئیت‌های حل اختلاف.

چند نکته مهم برای وکلای تجاری

کار کردن به عنوان وکیل و مشاور حقوقی در شرکت‌های بزرگ نیازمند این است که برخی از مهارت‌های خود را توسعه دهید و دانش عمومی خود را از حوزه تجارت بالا ببرید. در ادامه به چند نکته مهم برای موفقیت در زمینه وکلات تجاری، اشاره کرده‌ایم:

در جریان اخبار کسب‌و‌کارها باشید

مطالعه در مورد خریدهای اخیر، ادغام‌ها و تغییرات رهبری در مشاغل بزرگ ممکن است به شما در درک چگونگی وقوع این معاملات کمک کند. همچنین می‌توانید هرگونه دعوای حقوقی برجسته‌ای را که مربوط به شرکت‌های بزرگ است را دنبال کنید.

در دوره‌های کسب‌وکار شرکت کنید

اگر هنوز مشغول تحصیل در زمینه وکالت هستید گذراندن دوره‌های تجاری یا برداشتن برخی واحدهای اقتصادی می‌تواند شما را یک گام از رقبایتان پیش بیاندازد. اگر تحصیلات خود را به پایان رسانده‌اید، می‌توانید دوره‌های حرفه‌ای کسب‌و‌کار را به صورت آنلاین یا حضوری بگذرانید. داشتن تحصیلات رسمی در کسب‌و‌کار ممکن است مدیران استخدام شرکت‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

مهارت‌های مرتبط را توسعه دهید

تبدیل شدن به یک وکیل تجاری و شرکتی ممکن است به مجموعه مهارت‌های خاصی نیاز داشته باشد و اگر قصد دارید این حرفه را دنبال کنید، تمرین مهارت‌هایی که وکلای شرکت‌ها بیشتر از آنها استفاده می‌کنند برای شما مفید است:

مذاکره: به عنوان یک وکیل تجاری، ممکن است به مشتریان خود کمک کنید تا در مورد قراردادهای قوی‌تری مذاکره کنند که از نظر مالی و قانونی به نفع آنها باشد. یادگیری نحوه متقاعد کردن طرف‌های دیگر و حل اختلافات ممکن است قطعا برای شما مفید است.

دانش تجاری: دانش تجاری شما را از سایر وکلا متمایز ‌می‌کند. همچنین مطالعه مواردی مانند بیمه، قوانین مالیاتی، پیش‌نویس قراردادها و قوانین استخدام و کار مفید خواهد بود.

ارتباطات: وکلای شرکت زمان زیادی را صرف نوشتن می‌کنند، بنابراین تقویت مهارت‌های ارتباطی نوشتاری شما به شما کمک می‌کند اسناد حقوقی پیچیده را با موفقیت تهیه کنید. همچنین تمرین دادن بازخورد و دفاع از استدلال‌های خود برای آماده کردن شما برای صحبت در جلسات و مشاوره موثر به ذینفعان مفید است.



اخبار مرتبط

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها