از سال 2018 ترکیه به یکی از مقاصد اصلی ایرانیان برای سرمایهگذاری تبدیل شده است. به طوری که خانههای خریداری شده و شرکتهای ثبت شده توسط ایرانیان در این کشور افزایش چشمگیری یافته است.
بر اساس آمارهای سالنامه مهاجرتی ایران در سال ۱۴۰۱، ایرانیان در ۳ سال اخیر از دو کشور کانادا و بریتانیا، بیش از ۲ هزار ویزای استارتاپ، کارآفرینی، سرمایهگذاری یا خود اشتغالی دریافت کردهاند.
بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در نشست رونمایی اختصاصی سالنامه مهاجرتی ایران آمارهایی از مهاجرت ایرانیان در چند سال گذشته ارائه داد.
صلواتی در این نشست تاکید کرد: به طور کلی برای ایرانیان در ۱۲ سال اخیر سالانه به طور متوسط حدود ۱۲ هزار ویزا یا اجاره اقامت موقت و دائم کاری در مقاصد آمریکا، کانادا استرالیا، بریتانیا و اتحادیه اروپا صادر شده است.
بر اساس آمارهای سالنامه مهاجرتی ایران در سال ۱۴۰۱، در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ به طور متوسط سالانه حدود ۸۶ هزار ویزا یا اجازه اقامت غیر توریستی برای ایرانیان در اروپا آمریکای شمالی و استرالیا، ترکیه و سایر کشورهای OECD صادر شده است.
ترکیه، مقصد اصلی سرمایهگذاری ایران
بدون احتساب کشور ترکیه جریان مهاجران ایرانی به مقاصد نامبرده سالانه حدود ۶۵ هزار نفر بوده و از ۴۶ هزار نفر در سال ۲۰۱۰ تا ۷۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ در نوسان بوده است.
در سال ۲۰۲۰ رتبه مهاجرفرستی و مهاجرپذیری ایرانیان در میان کشورهای دنیا به ترتیب ۵۴ و ۲۳ بوده است. در حالیکه رتبه ایران در پذیرش و ارسال مهاجر به جهان در چارک اول قرار دارد و رتبه دانشجوپذیری و دانشجوفرستی کشور نیز تقریبا برابر است.
از سال ۲۰۱۸ ترکیه به یکی از مقاصد اصلی ایرانیان برای سرمایهگذاری تبدیل شده است. به طوری که خانههای خریداری شده و شرکتهای ثبت شده توسط ایرانیان در این کشور افزایش چشمگیری یافته است. ایرانیان در خرید خانه در ترکیه در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رتبه اول را داشتهاند.
بخش اجتماعی اقتصادی سازمان ملل به عنوان مرجعی که دادههای تجمیع شده ورودی و خروجی مهاجران کشورها را منتشر میکند در آخرین بهروزرسانی خود که مربوط به سال ۲۰۲۰ است، جمعیت ایرانیان مهاجر را حدود یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر و مهاجران ورودی به ایران را دو میلیون و ۷۹۷ هزار نفر تخمین زده است./ تجارت نیوز