کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

یکه‌تازی قطر در بازار جهانی ال‌ان‌جی


کد خبر : ۱۰۲۶۵۵جمعه، ۱۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۱:۵۷۶۰۲۶ بازدید

قطر در حالی برای افزایش سهم خود در بازار ال‌ان‌جی گام برمی‌دارد که همه تولید ال‌ان‌جی این کشور از میدان مشترک پارس جنوبی است.
یکه‌تازی قطر در بازار جهانی ال‌ان‌جییکه‌تازی قطر در بازار جهانی ال‌ان‌جی

قطر به‌صورت مدون در حال افزایش سهم خود در بازار ال‌ان‌جی است. شرکت قطرانرژی هفته گذشته، طولانی‌ترین قرارداد فروش ال‌ان‌جی را با چین به امضا رساند تا نه‌تنها سهم خود را در بازار شرق آسیا و به‌ویژه چین تضمین کند، بلکه پیش از بهره‌برداری از طرح جدید تولید ال‌ان‌جی در گنبد شمالی، بخشی از تولید آن را پیش‌فروش کند. البته تمرکز شرکت قطرانرژی فقط به بازار شرق آسیا معطوف نیست. با توجه به تداوم بحران انرژی در اروپا و سرمایه‌گذاری کشورهای اروپایی مثل آلمان برای احداث ترمینال‌های جدید ال‌ان‌جی، قطر همواره به بازار اروپا هم نیم‌نگاهی داشته است. با توجه به تحریم روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین و تلاش کشورهای اروپایی برای یافتن جایگزین منابع انرژی روسیه، آلمان در سال ۲۰۲۱ برای احداث پنج ترمینال جدید ال‌ان‌جی سرمایه‌گذاری گسترده‌ای انجام داد.

قطر و آلمان روز سه‌شنبه هفته جاری (29 نوامبر) ، قرارداد 15 ساله‌ای برای فروش ال‌ان‌جی امضا کردند. بر اساس این قرارداد، قطر از سال ۲۰۲۶ به مدت ۱۵ سال، سالانه دو میلیون تن ال‌ان‌جی به آلمان صادر خواهد کرد. ارزش این قرارداد حدود ۱۵ میلیارد دلار است.

آلمان قبلا به واردات ال‌ان‌جی قطر از طریق قراردادهای کوتاه‌مدت پنج ساله تمایل داشت اما درنهایت با قطر یک قرارداد ۱۵ ساله‌ بست. رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان، در مورد قرارداد جدید ال‌ان‌جی این کشور با قطر گفته بود که هرچند برلین با توافقنامه‌ای که مهلت ۲۰ ساله یا بیشتر داشته باشد، مخالف نیست، شرکت‌ها باید «در مورد اهداف اقلیمی طولانی‌مدت آلمان اطلاع داشته باشند».

باید در نظر داشت که قطر در چند ماه گذشته، با سرمایه‌گذاری ۲۹ میلیارد دلاری، برای ساخت شش واحد جدید تولید ال‌ان‌جی با ظرفیت هفت میلیون تن  اقدام کرده است تا بتواند توان تولید خود را در کوتاه‌مدت افزایش دهد و جوابگوی نیازهای بازار انرژی باشد. در حال حاضر، چین، ژاپن و کره جنوبی مشتریان عمده ال‌ان‌جی قطرند. با امضای قرارداد اخیر با آلمان، این کشور نیز به جمع مشتریان عمده ال‌ان‌جی قطر افزوده شد.

با نگاهی به آمار و ارقام اولیه دو قرارداد بلندمدت قطر با چین و آلمان، به‌راحتی می‌توان به منافع سرشار این دو قرارداد برای اقتصاد قطر پی برد. مزایای سیاسی و ژئوپلیتیک این قراردادها که جای خود دارند؛ اما قطر با امضای این دو قرارداد فعلا ۷۵ میلیارد دلار از تولید واحدهای جدید ال‌ان‌جی خود را پیش‌فروش کرده است و در ۲۵ سال آینده، تقریبا یک هزار میلیارد دلار از فروش ال‌ان‌جی درآمد ارزی خواهد داشت. این سود سرشار نتیجه جذب سرمایه‌گذاری ۲۹ میلیارد دلاری در چند ماه گذشته است.

بدون در پیش گرفتن سیاست خارجی تنش‌زدا و برقراری روابط خوب با کشورهای همسایه و قدرت‌های جهانی، امکان ایفای نقش مهم در امنیت جهانی انرژی میسر نیست و قطر در این دو دهه نشان داده که با دینامیک‌های بازار جهانی انرژی آشنا است و سیاست خارجی این کشور ابزاری برای تداوم نقش حیاتی قطر در بازار جهانی ال‌ان‌جی است؛ نقشی که برای مردم قطر تولید ثروت و رفاه به همراه دارد.

 تا پیش از حمله روسیه به اوکراین، آلمان سالیانه ۱۰۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی مصرف می‌کرد و بیش از ۵۰ درصد گاز مصرفی آلمان از روسیه تامین می‌شد. با امضای توافق جدید، قطر سالانه ۲.۷ میلیارد مترمکعب گاز برای آلمان تامین خواهد کرد و در دهه آینده، در امنیت انرژی آلمان و برخی کشورهای اروپایی نقش مهمی ایفا می‌کند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها