اطلاع رسانی تبلیغاتی
راه اندازی کارگاه لبنیاتی ضمن اینکه نیازمند دانش و تجربه و گذراندن دوره های آموزشی لازم می باشد، به سرمایه اولیه جهت خرید تجهیزات پروسس و تولید فراورده های لبنی نیاز دارد. از جمله تجهیزات لازم برای واحدهای تولید محصولات لبنی می توان به انواع پاتیل پخت شیر، شیرسردکن، خامه گیر، کره گیر، دستگاه پروسس تانک، دستگاه هموژنایزر، دستگاه ماست بند، دستگاه پنیر زن، مخازن حمل شیر، یخچال ویترینی و … اشاره کرد.
آشنایی کلی با انواع تجهیزات لبنیاتی
هر یک از دستگاه های فوق نقش به خصوصی در تولید فراورده های لبنی مختلف از قبیل ماست، کره، پنیر، خامه، کشک، دوغ، روغن زرد حیوانی و … دارد. البته هر یک از فراورده های اشاره شده در انواع مختلفی تولید می شوند که بستگی به کشش بازار دارد.
1- پاتیل پخت شیر :
اولین مرحله در پروسس شیر نیازمند پخت آن است. از آنجایی که در کارگاه ها و واحدهای تولید فراورده های لبنی، با حجم زیادی از شیر سر و کار دارند، لذا استفاده از پاتیل پخت شیر به آنها در جوشاندن شیر در کوتاه ترین زمان ممکن کمک خواهد کرد. این دستگاه بدنه استیل، همزن، بدنه دو جداره، سیال انتقال حرارت و شیر ورود و خروج شیر را دارد و به جوشاندن شیر در زمان کوتاه و بدون ته گرفتگی یا تغییر در طعم و رنگ آن کمک می کند.
2- پروسس تانک :
این دستگاه که کارکرد و طراحی مشابهی مانند پاتیل پخت شیر دارد، اما توانایی جوشاندن، پاستوریزه کرده، همگن کردن، خنک کردن و پاستوریزه کردن شیر را دارد. از بدنه استیل به صورت سه جداره ساخته شده و توانایی اتصال به بویلر، پکیج آب گرم، چیلر و کولینگ تاور دارد.
با عبور بخار یا آب داغ شیر به دمای بالا و نزدیک به نقطه جوش می رسد و با عبور دادن آب سرد از آن، به خنک سازی و سرد نگه داشتن شیر کمک می کند. همزن موجود در آن نیز مانع از دلمه شدن و ته گرفتن شیر می شود و به همگن شدن آن کمک خواهد کرد.
3- خامه گیر و کره گیر :
این دو دستگاه ارزشمند، تاثیر به سزایی در درآمد زایی صاحب کارگاه دارد. از خامه گیر جهت تولید خامه و از دستگاه کره گیر جهت تولید کره حیوانی استفاده می شود. شیر پرچرب، پس از جوشیده شدن در پاتیل، قابل خامه گیری می شود.
در صورت نیاز به تولید کره حیوانی، باید قسمتی از شیرچرب جهت تولید ماست پرچرب کنار گذاشته شود. جهت تولید کره حیوانی نیاز به ماست پرچرب خواهد بود و ماحصل آن کره حیوانی و دوغ است که در صورت جوشاندن کره ، می توان آن را به روغن زرد حیوانی تبدیل کرد.
4- دستگاه شیرسردکن :
این دستگاه دارای بدنه استیل، همزن، شیر تخلیه و سیستم های سرمایشی مانند کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و … می باشد و جهت خنک نگه داشتن شیر کاربرد دارد. از آنجایی که کارگاه های لبنیاتی با حجم زیادی از شیر سر و کار دارند، بنابراین امکان نگهداری آنها در یخچال های معمولی وجود ندارد. شیرسردکن به سالم ماندن شیر کمک کرده و از دلمه شدن آن نیز جلوگیری می کند.
5- دستگاه هموژنایزر :
این دستگاه نیز از بدنه استیل، موتور قدرتمند، لوله های ورود و خروج مایعات رقیق یا غلیظ و سیلندرهای وارد کننده فشار و همگن ساز ساخته شده است. با استفاده از دستگاه هموژنایزر می توان ماست، خامه و بستنی یک دست و غلیظی تولید کرد.
پروسس تانک چه نقشی در افزایش درآمد تولید کنندگان فراورده های لبنی دارد؟
پروسس تانک به پاستوریزه کردن شیر کمک می کند و امکان تولید و فروش خامه یکدست، ماست زده و دوغ همگن را به فرد می دهد. با خرید پروسس تانک نیازی به خرید پاتیل پخت شیر و شیرسردکن نبوده و کار دو دستگاه فوق را انجام خواهد داد.
دستگاه هموژنایزر چگونه به افزایش درآمد کارگاه های لبنیاتی کمک خواهد کرد؟
دستگاه هموژنایزر نیز به تولید بستنی، خامه و ماست غلیظ و با کیفیت، خامه عسل و سایر فراورده های طعم دار شیر کمک می کند و از طریق تولید و فروش فراورده های متنوع به افزایش درآمد تولید کننده کمک خواهد کرد. با مشاهده انواع هموژنایزر و مقایسه قابلیت های آنها، می توانید گزینه مناسبی را برای کارگاه خود سفارش دهید. دقت کنید که نوع تک هد برای مایعات رقیق و نوع دو هد برای مایعات غلیظ استفاده می شود.
سخن نهایی
پروسس تانک و دستگاه هموژنایزر جزو دستگاه های پیشرفته لبنیاتی هستند که به تولید فراورده های لبنی با کیفیت تر و پاستوریزه کمک می کنند، بنابراین با خرید این دو وسیله می توان درآمد کارگاه را افزایش داده و چه بسا اعتماد خریداران فرآورده های لبنی ارگانیک را افزایش داد.