کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

ورود هر دقیقه 3.2 میلیارد تومان سپرده به بانک‌ها


کد خبر : ۱۰۱۶۳۴دوشنبه، ۹ آبان ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۸:۴۲۷۹۲۴ بازدید

در فاصله شهریور سال گذشته تا پایان شهریورماه امسال، 1665 هزار میلیارد تومان به حجم سپرده‌های بانکی کشور افزوده شده است. طبق اطلاعات ارائه شده ...
ورود هر دقیقه 3.2 میلیارد تومان سپرده به بانک‌هاورود هر دقیقه 3.2 میلیارد تومان سپرده به بانک‌ها

در فاصله شهریور سال گذشته تا پایان شهریورماه امسال، 1665 هزار میلیارد تومان به حجم سپرده‌های بانکی کشور افزوده شده است. طبق اطلاعات ارائه شده ازسوی بانک مرکزی مانده کل سپرده‌ها در پایان شهریورماه سال ۱۴۰۱ بالغ بر6349 هزار میلیارد تومان شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 1665 هزار میلیارد تومان معادل 35.6 درصد افزایش یافته است. همچنین مانده سپرده‌های بانکی در پایان شهریور امسال نسبت به پایان سال قبل (اسفند 1400) 817 هزار میلیارد تومان برابر با 14.8 درصد افزایش نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، بیشترین مبلغ سپرده مربوط به استان تهران با مانده 3376 هزار میلیارد تومان و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل 17.7 هزار میلیارد تومان است.

همچنین مانده کل تسهیلات بیش از 4642 هزار میلیارد تومان است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل 1187 هزار میلیارد تومان معادل 34.4 درصد و نسبت به پایان سال قبل 500 هزار میلیارد تومان برابر با 12.1 درصد افزایش داشته است.

در این دوره زمانی، بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده 2770 هزار میلیارد تومان و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل 17.6 هزار میلیارد تومان است.


هر دقیقه 3.2 میلیارد تومان جذب سپرده

نگاهی به اعداد و ارقام مانده سپرده‌های بانکی درپایان شهریورماه امسال نشان می‌دهد که در یک‌سال اخیر به طورمتوسط ماهانه بیش از 138 هزار میلیارد تومان سپرده جدید در بانک‌ها جذب شده است. بدین ترتیب به طور متوسط روزانه 4 هزار و 623 میلیارد تومان، در هر ساعت 192 میلیارد تومان و در هر دقیقه 3 میلیارد و 210 میلیارد تومان سپرده جدید در شبکه بانکی جذب شده است.

نسبت سپرده به تسهیلات 81.4 درصد

برپایه این گزارش، نسبت تسهیلات به سپرده‌ها بعد از کسر استفاده قانونی ۸۱.۴ درصد است که در پایان این ماه نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۰.۴ واحد درصد و نسبت به پایان سال قبل ۱.۸ درصد کاهش یافته است. نسبت مذکور در استان تهران ۹۰.۲ درصد و استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۱۲.۲ درصد است.

لازم به ذکر است یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و مؤسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران بوده و عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری استان تهران انجام می‌شود.


روند صعودی سپرده‌ها

بررسی مانده سپرده‌های بانکی طی سال‌های اخیر حاکی از رشد قابل توجه آن است. در خرداد ماه سال گذشته نیز مانده سپرده‌ها با رشد 47.1 درصدی به بیش از 4314 هزار میلیارد تومان رسیده است، رقمی که در تیرماه این سال به 4428 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که نشان‌دهنده رشد 44.8 درصدی آن است. در مرداد و شهریور سال گذشته نیز مانده سپرده‌ها به ترتیب 46.7 و 46.6 درصد رشد داشته و به 4683 هزار میلیارد تومان در انتهای شهریور ماه رسیده است. با تداوم این آهنگ رشد در مهر و آبان که به ترتیب مانده سپرده‌ها 45 و 43.8 درصد بیشتر شده است، درنهایت درآذرماه پارسال رقم مانده سپرده‌های بانکی از مرز 5000 هزار میلیارد تومان عبور کرده است و در آخرین ماه سال گذشته به 5531 هزار میلیارد تومان دست پیدا کرده است. در نخستین ماه سال‌جاری نیز مانده سپرده‌های بانکی عدد 5539 هزار میلیارد تومان را پشت سرگذاشته است که نسبت به ماه مشابه سال قبل 42.4 درصد رشد نشان می‌دهد.

دلایل جذابیت بازارپول

همواره بازارها برای جذب نقدینگی و سرمایه با هم رقابت دارند. در این میان سپرده‌های بانکی به دلیل اینکه عمدتاً به غیر از برخی از سنوات با نرخ بهره منفی مواجه بوده است، در انتهای لیست گزینه سرمایه‌‌گذاران قرار داشته است. البته برخی از سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز این بازار را که سود تضمین شده و بی‌خطری دارد، ترجیح می‌دهند. با این حال بخشی از سرمایه گذاران به نسبت بازدهی که سایر بازارهای سرمایه‌گذاری دارند به این بازارها مراجعه می‌کنند. برهمین اساس طی سالیان گذشته بورس، ارز، طلا و مسکن جذابیت زیادی برای سرمایه گذاران داشته است. اما با افت شدید رونق دربازارسرمایه و افزایش روزهای منفی بورس درکنار افزایش ریسک بازار ارز، اکنون سپرده‌های بانکی به عنوان یکی از گزینه‌های جدی برای سرمایه‌گذاران تبدیل شده است. با این حال پارک شدن نقدینگی در بانک‌ها به معنای باقی ماندن همیشگی آن نیست و درصورتی که بازاری با بازدهی بیشتر و ریسک معقولی نمود پیدا کند، لاجرم بخشی از سپرده‌های بانکی مهاجرت خواهد کرد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها