به گزارش ایران جیب از خبرآنلاین، این روزها بحث تداوم یا رفع فیلترینگ اینستاگرام داغ است. اداره پست اعلام کرده فیلترینگ اخیر درآمدهایش را به یک سوم رسانده. میلیون ها نفر از جمعیت کشور از این طریق ارتزاق می کنند و وزیر ارتباطات هم گفته است غیر از واتساپ و اینستارام دیگر مخدودیتی در اینترنت نداریم. باقری نماینده ناظر مجلس در کمیته فیلترینگ گفته این دو پلتفرم فیلتر نشدند اما فعلا با دستور امنیتی محدود هستند . در این شرایط بحث راه اندازی شبکه داخلی و پلتفرم های جایگزین مطرح شده و نام روبیکا و ایتا به عنوان گزینه های جایگزینی این شبکه های اجتماعی مطرح است. روبیکا که عمده سهامش را دو اپراتور بزرگ شبکه موبایلی کشور دارند از گذشته تلاش زیادی برای ایجاد این شبکه کرده ، هزینه های بسیاری برایش شده و وامک های زیادی هم در اختیارش بوده است اما هیچ گاه به یک رکورد قابل رقابت در مقابل همتایان خارجی نرسیده و گستره مخاطبان کل پلتفرم های ایرانی شبکه های اجتماعی را چندی قبل کمتر از 17 درصد تخمین زده بودند.
در این شرایط اما آیا این پلتفرم ها قابلیت گرفتن کل بازار را دارند؟ این بحث داغی بود که در نشست بررسی آسیب های محدودیت های اینترنتی در اتاق ایران به تبادل نظر گذاشته شده است. بحثی که در باره اش نیما قاضی رئیس تجارت دیجیتال اتاق ایران گفته است:« 2500 میلیارد تومان برای روبیکا در سال های اخیر هزینه شده است. دو سال قبل یک آقایی که در روبیکا مسئولیت داشت این عدد را گفته است. از نظر ما دستاودرش صفر بود . می گفت تجربه خوبی بود داشتیم قلق گیری می کردیم. الان دوباره گفته شده قرار است 2500 میلیارد تومان دیگر در اختیار شان گذاشته شود!عددی که از کل سرمایه گذاری اکوسیستم استارتاپی ایران بیشتر است!»
قاضی دلیل اشتباه بودن این سرمایه گذاری را اینگونه مطرح کرده است:« شبکه اجتماعی تنها بر بستر نرم افزار ، تکنولوژی و پلتفرم نیست. بر پایه اعتماد است.» او در پایان حرف هایش آن طور که دیجیاتو نوشته تصمیمات فعلی را بر پایه تصمیمات امنیتی اعلام کرده و گفته اگرچه ممکن است همین رفتارها هم تبعات بدی داشته باشند در دراز مدت!