جدیدترین و پیشرفتهترین ناو هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده برای انجام نخستین ماموریت خود روز سهشنبه سواحل نورفک واقع در ایالت ویرجینیای آمریکا را ترک کرد.
این ناو بسیار پیشرفته به همراه یک گروه ضربت متشکل از چند ناوشکن و کشتی جنگی، قرار است در یک رزمایش دریایی مشترک به همراه متحدان ایالات متحده در آمریکای شمالی و اروپا شرکت کند.
به گفته مقامات نیروی دریایی آمریکا مراحل طراحی و ساخت «یواساس جرالد فورد» بیش از ۴۰ سال زمان برده و با دو سال تاخیر وارد مراحل تست و عیبیابی شده است.
گفته شده است که ساخت این ناو به طور رسمی از نوامبر ۲۰۰۹ آغاز شد و در سال ۲۰۱۷ توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا از آن رونمایی شد.
«یواساس جرالد فورد» نخستین ناو هواپیمابر کلاس فورد است. نیروی دریایی آمریکا ناوهای هستهای کلاس فورد را جایگزین ناوهای کلاس نیمیتز میکند که پایان دوره پنجاه ساله به کارگیری آنها نزدیک شده است.
نیروی دریایی ایالات متحده ساخت دو ناو دیگر کلاس فورد یعنی «یواساسکندی» و «یواساس اینترپرایز» را از هم اکنون آغاز کرده است.
بهره بردن از سیستم راداری پیشرفته و فناوری الکترومغاطیسی
به گفته مقامات نیروی دریایی آمریکا ناوهواپیمابر «یواساس جرالد فورد» پس از اتمام مراحل ساخت و رونمایی، با دو سال تاخیر برای انجام آزمایشهایی متعدد به این نیرو تحویل داده شد و در جریان تستها نیز زمان قابل توجهی برای اصلاح مشکلات سیستم منجنیق الکترومغناطیسی پرتاب آن صرف شد.
این ناو دارای نیروی محرک هستهای است و از فناوری جدید و پیشرفتهای بهره میبرد که توان الکتریکی آن را تقریبا سه برابر نسبت به ناوهای نسل پیش و بطور مشخص در مقایسه با ناوهای کلاس نیمیتز افزایش داده است.
سیستم پرتاب الکترومغناطیسی هواپیما که ناو جرالد فورد از آن بهره میبرد برخلاف سیستم مجنیق بخار، فشار کمتری به هواپیما هنگام بلند شدن از باند وارد میکند و سبب میشود تا فاصله زمانی کمتری بین پرتابها نیز باشد.
این کشتی جنگی که حدود ۱۳ میلیارد دلار برای ساخت آن هزینه شده، مجهز به پیشرفتهترین سیستم راداری است. «یواساس جرالد فورد» بیش از ۱۰۰ هزار تن وزن دارد و در عین حال از قابلیت حرکت با سرعت ۵۴ کیلومتر در ساعت برخوردار است.
شرکت در رزمایش چندملیتی اقیانوس اطلس
نخستین ماموریت ناو «یواساس جرالد فورد» شرکت در رزمایشهای مشترکی با حضور ناوهای ۹ کشور متحد آمریکاست که قرار است به مدت چند هفته در آبهای اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه برگزار شود.
این مانورهای چند ملیتی عمدتا در اقیانوس اطلس و بر دفاع ضد هوایی، جنگ ضد زیردریایی، اقدامات متقابل مین و عملیات آبی خاکی متمرکز خواهند بود.
نیروی دریایی ایالات متحده بدون اشاره به تعداد ناوهای هر کشور شرکت کننده، اعلام کرده است که در مجموع ۹ هزار نیرو، بیست ناو جنگی و ۶۰ فروند هواپیما در مانورهای مشترک دریایی این کشور با متحدان در اقیانوس اطلس مشارکت دارند.