کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

ایران اگر بخواهد واردکننده گاز شود، بسیار وحشتناک است


کد خبر : ۸۸۴۷۲شنبه، ۱ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۶:۳۶۲۸۶۹ بازدید

مدیرعامل شرکت نفت اعلام کرد اگر سرمایه گذاری 89 میلیارد دلاری برای توسعه نفت و گاز نداشته باشیم تا 1404 وارد کننده گاز می شویم.
ایران اگر بخواهد واردکننده گاز شود، بسیار وحشتناک استایران اگر بخواهد واردکننده گاز شود، بسیار وحشتناک است

مدیر عامل شرکت ملی نفت و مرکز پژوهش های مجلس در دو موضع‌گیری  مشابه زنگ های خطر برای دومین دارنده ذخایر گاز جهان را به صدا در آوردند.

براساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس ، در سال های اخیر برای توسعه میادین گازی  اقدام خاصی انجام نشده است و همین موضوع در میادین نفتی هم دیده می شود. طبق این گزارش از سال 95 تا 98، ضریب بازیافت مخازن نفتی 4 درصد و مخازن گازی 0.9 درصد افت داشته است.

از سوی دیگر، مدیر عامل شرکت ملی نفت از نیاز 65 تا 89 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرح های توسعه ای نفت و گاز کشور خبر و هشدار داده که اگر سناریوهای جبرانی برای تولید گاز اجرایی نشود، ایران تا سال 1404 به وارد کننده گاز تبدیل خواهد شد.

به گزارش ایران جیب از خراسان، کمبود گاز در تابستان امسال به شکل کمبود برق به طور جدی احساس شد و در زمستان نیز این خطر همچنان وجود دارد. هر چند دلیل اصلی این مسئله به رشد تقاضا و مصرف بر می گردد، اما در سوی دیگر ماجرا، آمارهای نه چندان مثبتی منتشر شده که نشان می دهد ماجرا مربوط به کاهش ضریب بازیافت مخازن گاز کشور است. بنا به تعریف متوسط ضریب بازیافت مخازن نفتی نشان دهنده میزانی از ذخایر کشور است که امکان برداشت آن ها وجود دارد. نکته قابل تامل این جاست که این موضوع درباره  نفت هم صدق می‌کند  که در صورت بی توجهی می تواند منجر به کاهش چشمگیر تولید این محصولات در کشور شود.


روند نزولی ضریب بازیافت مخازن نفت و گاز ایران

گزارش مرکز پژوهش های مجلس با بیان این که حدود 61 درصد از میادین نفتی کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و طبیعی است که با افت فشار مخزن و کاهش تولید مواجه شوند، آورده است: طبق برنامه ششم توسعه، قرار بوده تا سال پایانی اجرای برنامه ششم (سال 1399)، ضریب بازیافت مخازن کشور به میزان یک درصد افزایش یابد.

یعنی درصد بازیافت از 28.57 درصد در سال 1395 به 29.57 درصد در انتهای برنامه برسد. اما در نبود برنامه عملیاتی قابل توجه، این امر نه ‌تنها میسر نشده، بلکه شاخص مذکور بین سال‌های 1395 تا1398 کاهش 4 درصدی یافته و از 28.57 درصد به 27.42 درصد رسیده است. از سوی دیگر و در خصوص ضریب بازیافت مخازن گازی در سال‌های برنامه ششم نیز، مقدار آن روند کاهشی به میزان 0.9 درصد داشته که نشانگر این است دولت با اهداف برنامه ششم فاصله دارد.


آغاز افول منبع اصلی تامین گاز ایرانی ها از 1404

فارغ از موضوع نفت ، اظهارات اخیر مسئولان زنگ خطر را برای تامین گاز به صدا درآورده است. به گزارش مهر، مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با ابراز نگرانی از وضع تولید گاز پارس جنوبی برای سال‌های آینده گفت: تولید گاز از پارس‌ جنوبی به پیک ظرفیت رسیده، اما از چهار سال آینده  پیش‌بینی می‌شود، سالانه به اندازه یک فاز پارس جنوبی (۲۸ میلیون مترمکعب) با افت تولید مواجه شود.

گفتنی است میدان گازی پارس جنوبی هم اینک منبع 70 درصد تولید گاز کشور به شمار می‌آید.مشکین‌فام تحقق استمرار تولید گاز را نیازمند اجرای دو راهکار حفظ و نگهداشت تولید از پارس جنوبی و توسعه دیگر میدان‌های گازی دانست و گفت: تاکنون ۱۵ درصد گاز درجای میدان معادل ۶۲ تریلیون فوت مکعب برداشت شده است. با تأسیسات موجود پارس ‌جنوبی می‌توان ۵۰ درصد گاز در جای میدان را که حدود ۲۱۰ تریلیون فوت مکعب محاسبه شده است، برداشت کرد.

اما محسن خجسته مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران حرف آخر را در خصوص وضعیت گاز در کشور زده است. وی در نشست با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، از نیاز 65 تا 89 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرح های توسعه ای نفت و گاز در دریا و خشکی خبر داده و با بیان این که سناریوهای جبرانی برای تولید گاز طراحی شده، هشدار داده که اگر این سناریوها اجرایی نشود، ایران تا سال 1404 به وارد کننده گاز تبدیل خواهد شد.

d1gfk749xtm7b63s4b4.jpg



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها