کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

کیفیت ماکارونی‌ها پایین آمده است


کد خبر : ۸۶۵۳۵شنبه، ۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۴:۴۲۱۴۹۴ بازدید

عضو انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی گفت که به دلیل کاهش تولید گندم مارون (مخصوص تولید ماکارونی) در پی مشکلات آبی ...
کیفیت ماکارونی‌ها پایین آمده استکیفیت ماکارونی‌ها پایین آمده است

عضو انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی گفت که به دلیل کاهش تولید گندم مارون (مخصوص تولید ماکارونی) در پی مشکلات آبی و همچنین وجود مشکلاتی در واردات، گندم مورد استفاده بسیاری از تولیدکنندگان، مخصوص نان است که باعث افت کیفیت ماکارونی و در کنار نوسانات نرخ ارز باعث از دست رفتن برخی بازارهای صادراتی، به ویژه عراق شده است.

 سید یاسر میراحمدی در نشستی خبری با بیان اینکه در شرایط کنونی گندمی که به تولیدکنندگان ماکارونی اختصاص می یابد پاسخگوی ظرفیت تولید نیست، تصریح کرد: به همین دلیل بسیاری از تولیدکننده ها گندم را با نرخ آزاد ۵۰۰۰ تومان می‌خرند و قیمت تمام شده بالا رفته است. دولت گندم یارانه را با نرخ ۲۷۰۰ تومان به تولیدکنندگان می‌دهد، اما در حال حاضر گندم به اندازه ظرفیت تولید در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌گیرد، به همین دلیل آنها مجبور هستند بخشی از نیاز خود را از بازار آزاد تامین کنند.

به گفته وی سرانه مصرف ماکارونی در ایران شش کیلو، اما سرانه کشورهای اروپایی ۲۶ کیلو است. در ایران برنج جزو نخستین محصولات در سبد کالایی خانوار است، اما در کشورهای اروپایی بیشترین تقاضا برای ماکارونی وجود دارد، از طرف دیگر در سال های اخیر تورم و کاهش قدرت خرید باعث کاهش تقاضایی مصرف در ایران شده است و مصرف کننده‌ها بیشتر به سمت کالای جایگزین مثل مصرف نان رفته اند.

فعالیت ۶۲ درصدی ظرفیت تولید ماکارونی 

عضو انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت تولید ماکارونی در ایران یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است، گفت: در شرایط کنونی به دلیل مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه حدود ۷۵۰ هزار تن از این ظرفیت فعال است. این تولید مربوط به مجموع اسپاگتی، رشته آش، رشته پلو، رشته سوپ و غیره است که به طور میانگین سالانه ۴۵۰ هزار تن از آن در داخل مصرف و مابقی صادر می‌شود.

البته او از کاهش حدود ۵۰ درصدی تولید ماکارونی طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: در مواردی به دلیل نبود گندم خط تولید کلا تعطیل می‌شود. از طرف دیگر هزینه تولید در ایران به دلیل افزیش قیمت مواد بسته بندی، حمل و نقل و نیروی انسانی بالا رفته است، اما قیمتی که سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سال ۱۳۹۹ تعیین شده تا کنون تغییری نکرده است. اگر قیمت در بازار بالا رفته هم تولیدکنندگان بدون مجوز سازمان حمایت آن را اعمال کردند، چراکه در غیر این صورت باید با زیان محصولات خود را عرضه می‌کردند.

چرا کیفیت ماکارونی کم شد؟

میراحمدی با بیان اینکه گندمی که به تولیدکننده های ماکارونی داده می شود، گندم مارون، ویژه تولید ماکارونی نیست، اظهار کرد: گندمی که در حال حاضر به تولیدکننده ها داده می شود ویژه تولید نان است، به همین دلیل برای تولید ماکارونی کیفیت پایینی دارد. این در حالی است که برای تولید آرد ویژه ماکارونی هر کیلو گندم تنها ۳۰ درصد از آن آرد را تامین می کند.

وی افزود: در ایران قبلا گندم دوروم که محصول تولید ماکارونی است در استان های خوزستان و فارس کشت می‌شد که در حالا بخش زیادی از این زمین‌ها به کشت برنج اختصاص پیدا کرده اند، به همین دلیل آرد ویژه ماکارونی باید از طریق واردات تامین شود.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها