یک کارشناس بازار طلا گفت: چرا سکههای پارسیان را وکیوم میکنند و نمیگذارند این تکههای طلا به راحتی به فروش برسند تا خریدار بتواند آن را لمس کند؟ قطعاً پشت این نوع بستهبندیها جریانی وجود دارد.
نوسانات قیمت طلا و تغییرات ناگهانی آن به سمت افزایش قیمت به دور از جهت دهیهای انس جهانی مشکلی است که بازار داخلی این محصول را در رکود جدی قرارداده است. وضعیت اقتصاد کشور شرایط خوبی را پشت سر نمیگذارند و همین موضوع واحدهای تولیدی و فروش طلا در کشور را دچار اختلال کرده است.
به گزارش ایران جیب از اقتصاد۲۴، در همین رابطه عباداله محمدولی، کارشناس و تحلیلگر بازار طلا و سکه وضعیت تولید و قیمت طلا در بازار را چنین تشریح کرد: مدتها بازار دستخوش تغییرات قیمتی و رکود در معاملات بوده است، اما طی ماه گذشته و چند روز قبل از انتخابات آمریکا شاهد پیش بینیهایی جدید در بازار داخل بودیم. ادامه تغییرات باعث شد قیمت طلا به گرمی ۹۱۹ هزار تومان رسید، با توجه به حرکت و فعالیتها در طی ۱۰ روز گذشته قیمت طلا در بازار جهانی کمتر و در بازار داخلی بیشتر شاهد افزایش قیمت شد.
به گفته محمد، ولی؛ سیاستها نشانگر این موضوع است که روند افزایش قیمت طلا شاید در مقطعی کُندتر شود اما به ویژه در بازار ایران قطعاً این روند ادامهدار خواهد بود. در حال حاضر قیمت طلا به بیش از یک میلیون تومان رسیده از این رو در این شرایط سرمایهگذار هیچ گاه به این بازار ورود نمیکند چرا که به دنبال ریسک نیست!
بی تفاوتی قیمت طلای داخلی به انس جهانی
این تحلیلگر بازار طلا و سکه گفت: البته این سیاست هرچند بی ثبات در سراسر دنیا حاکم شده است و انس جهانی را وادار به گران شدن کرده است. هرچند افزایش قیمت انس جهانی هیچ ارتباطی با مسائل فعلی کشورما ندارد.
به گفته محمد، ولی؛ طلا فلزی معدنی است و شاید همه دنیا در گذشته به صورت سطحی، اما امروز این ماده معدنی باید به صورت عمقی استخراج شود از این رو برای افزایش و در دسترس بیشتر قرار گرفتن این فلز گرانبها نیازمند تجهیزات جدید میباشد. پس میتوان انتظار داشت که در آینده به دلیل هزینههای بالای استخراج طلا، قیمت آن از قیمتهای کنونی فراتر برود و انس جهانی با پدیده صعود قیمت عجیبی مواجه شود.
این کارشناس بازار طلا و سکه تاکید کرد: همیشه بین موسسات مالی و بانکها رقابت منفی با بازار طلا وجود داشته و دارد. از این رو رقابت منفی بین بازار طلا و دلار و یورو امروز به صورت یک جنگ درآمده برای همین است که شاید سرمایه گذار به سمت بازارهای ارز بیش از بازار طلا رقبت سرمایهگذاری داشته باشد. مشتری با این دیدگاه در انتظار کاهش قیمت طلاست و این موضوع در ایران بیشتر از سایر کشورها به چشم میخورد .
ریسکهای سرمایهگذاری در بازار طلا
به گفته این پیشکسوت در بازار طلا؛ در فراز و نشیبی که در بازار است اکثر افرادی که وارد این بازار میشوند و میخواهند با خرید طلا، ارزش افزوده کسب کنند و به دنبال سرمایه گذاری هستند تا به نوعی بتواند خلاء درآمدهای اقتصادی که در زندگی روزمره نداشتند را با ارزش افزوده طلا پُر کنند. در حالی که بازار طلا به عنوان گنجینه امن و مطمئن سال هاست مردم را به سمت خود جذب کرده است اما امروز با توجه به ریسکهای حاصل از افزایش قیمت خیلی جذاب نبوده و دیگر برای سرمایه گذاری صلاح نیست و باید با مطالعه به این بازار ورود داشته باشند.
محمد، ولی در پاسخ به این سوال که چه تعداد واحد تولید طلا در کشور فعالیت دارند گفت: در تهران ۲ هزار واحد تولیدی طلا از اداره استاندارد کد تولیدی دریافت کردهاند و به تناسب همین رقم در شهرستانهای مختلف واحدهای تولیدی فعال هستند که در کل حدود ۱۰ هزار واحد تولید خُرد، کوچک و متوسط فعال هستند؛ که میتوانند با توجه به تجمیع این واحدها اشتغالزایی بالایی در کشور ایجاد کنند. وی یادآور شد: اما متاسفانه بیشتر فعالان این عرصه به دلیل رکود اقتصادی در کشور به ویژه در بازار طلا از رده تولید خارج شده اند. در حال حاضر تنها با ظرفیت ۵ درصد واحدهای تولیدی استفاده میشود و کاملاً در بازار سکوت و خاموشی حاکم است.
چرا سکههای پارسیان بستهبندی میشود؟
این کارشناس بازار طلا و سکه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه تعیین تکلیفی برای سکههای پارسیان پس از گذشت سالها تولید و عرضه این محصول شده گفت: هر کالایی که به راحتی در دسترس خریدار و به نوعی در لفافه باشد میتواند تخلفاتی را به همراه داشته باشد و به دلیل جذابیتهای ظاهری میتواند حس سودجویی را برای برخی برانگیزد.
محمد، ولی گفت: سوال اینجاست چرا باید طلایی که هیچ یک از شرایط مسکوکات را ندارد حتماً وکیوم شود و در خرید و فروش آن هم مانند قطعههای سکه سختگیری برای بستهبندی آن وجود داشته باشد.
این تحلیلگر بازار سکه و طلا گفت: چرا سکههای پارسیان را وکیوم میکنند و نمیگذارند این تکههای طلا به راحتی به فروش برسند تا خریدار بتواند آن را لمس کند؟ قطعاً پشت این نوع بستهبندیها جریانی وجود دارد.
وی در پاسخ به اینکه چرا جلوی این تخلف گرفته نمیشود گفت: هنوز در این زمینه تصمیم نهایی به عنوان یک دستورالعمل آماده ابلاغ نشده و درصورت تصویب نهایی دستورالعملی مبنی بر حذف بستهبندی سکههای پارسیان به اتحادیهها اعلام میشود و آنان موظف میشوند که به زیر مجموعههای خود اعلام کنند که طبق دستور العمل از بستهبندی سکهها اجتناب شود.
ممنوعیت بستهبندی سکههای پارسیان به زودی اجرا میشود
کد خبر : ۸۰۱۲۵ | یکشنبه، ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۱:۱۶ | ۳۵۸۱ بازدید |
یک کارشناس بازار طلا گفت: چرا سکههای پارسیان را وکیوم میکنند و نمیگذارند این تکههای طلا به راحتی به فروش برسند تا خریدار بتواند ...