کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

خوش‌رقصی شاخص‌ها برای ترامپ


کد خبر : ۷۶۴۲۱سه شنبه، ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰:۱۹۳۹۰۷ بازدید

شاخص‌های سهام در واکنش به مرخص شدن دونالد ترامپ از بیمارستان صعود کردند تا افت روز جمعه خود را در پی انتشار خبر ابتلای او به ...
خوش‌رقصی شاخص‌ها برای ترامپخوش‌رقصی شاخص‌ها برای ترامپ

شاخص‌های سهام در واکنش به مرخص شدن دونالد ترامپ از بیمارستان صعود کردند تا افت روز جمعه خود را در پی انتشار خبر ابتلای او به ویروس کرونا را جبران کنند؛ دونالد ترامپ همواره از رکوردزنی‌ شاخص‌ها در دوران ریاست جمهوری‌اش به عنوان یک موفقیت بزرگ اقتصادی یاد کرده اما آیا بورس به سیاستمداران پاداش می‌دهد و پیروزی آنها را در انتخابات تضمین می‌کند؟

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه در صفحه توییتر خود اعلام کرد که پس از سه‌ روز درمان در بیمارستان ویژهٔ نظامی، راهی کاخ سفید می‌شود. خبری که شاخص قیمت ۵۰۰ شرکت برتر آمریکا را ۱.۸ درصد افزایش داد و شاخص صنعتی داوجونز را نیز ۱.۶۸ درصد بالا برد. این دو شاخص در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به ترتیب ۷۱ و ۶۸ درصد رشد کرده‌اند.

رییس جمهوری آمریکا در این مدت بارها در مورد عملکرد بازارهای سهام توئیت کرده و رونق آنها را دلیل اثبات موفقیت خود در افزایش رشد و شکوفایی اقتصاد آمریکا عنوان کرده است. او در نخستین دور مناظره تلویزیونی با جو بایدن، رقیب دموکرات خود نیز گفت:«وقتی بازار سهام صعود می‌کند به معنای رشد اشتغال است.»

g10esb2bhy5ooc6t4dt.png

اما آیا روسای جمهوری آمریکا به دلیل رشد بورس پاداش می‌گیرند؟ بررسی رابطه موجود میان روند حاکم بر بازارهای سهام و میزان محبوبیت ریاست جمهوری ایالات متحده طی یک دوره ۲۰ ساله، دادن پاسخ مثبت به این سوال را دشوار می‌کند.

در فاصله سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ میلادی که شاخص‌های سهام روند صعودی پرشتابی را طی می‌کردند، میزان محبوبیت جورج دبلیو بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا سیر نزولی شدیدی داشت. از اواخر سال ۲۰۰۹ نیز که شاخص‌ها صعود آرامی را آغاز کردند، روند محبوبیت باراک اوباما نیز در کسوت ریاست جمهوری ایالات متحده تا سال ۲۰۱۵ با افت ملایمی مواجه بود.

در مقابل، این بررسی نشان می‌دهد که وقتی اقتصاد ایالات متحده در حال رشد است، احتمال پیروزی دوباره رئیس جمهوری وقت در انتخابات افزایش می‌یابد؛ چنان که در انتخابات سال‌های ۱۹۸۴، ۱۹۹۶ و ۲۰۱۲ پیروزی مجدد رونالد ریگان، بیل کلیتون و باراک اوباما را رقم زد.

بررسی رابطه موجود بین رشد سرانه تولید ناخالص داخلی در اقتصاد ایالات متحده و عملکرد شاخص ​​صنعتی داوجونز طی در فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹ میلادی نشان از وجود یک رابطه ضعیف و از نظر آماری ناچیز دارد. در حال حاضر نیز با وجود وارد آمدن آسیب جدی به تولید ناخالص داخلی آمریکا در پی شیوع ویروس کرونا روند صعودی بازارهای سهام این کشور همچنان ادامه دارد.

این رابطه ضعیف با نتایج تحقیقات جهانی در مورد ارتباط بین رشد سرانه تولید ناخالص داخلی و بازده واقعی بازار سهام همخوانی دارد. نتایج این تحقیق که در کتاب«پیروزی خوش‌بین‌ها» (Triumph of the Optimists) منتشر شده نشان می‌دهد که در طول سال‌های ۱۹۰۰ تا ۲۰۱۳ میلادی نوسان‌های بازار سهام در اکثر ۱۶ کشور مورد مطالعه، تا حد زیادی رابطه مثبتی با عملکرد اقتصاد واقعی آنها نداشته است.

این یک مساله جدی برای عملکرد بازارهای سرمایه در دوره معاصر محسوب می‌شود و بدین معناست که روند حرکت بازارهای سهام از مسیر اقتصاد واقعی در جهت رشد، اشتغال‌زایی و افزایش رفاه عمومی جدا شده است. لذا سیاستمداران با تبلیغ جهش شاخص‌های سهام، نمی‌توانند سرمایه سیاسی زیادی جمع کنند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها