گلکسی نوت 9 بدون شک گجت فوقالعادهای به حساب میآید زیرا ویژگیهای این گوشی قابل مقایسه با بسیاری از گوشیهای اندرویدی نیست. اگر اهل استفاده از گوشیهای بزرگ و قدرتمند باشید، احتمالا وسوسه شدهاید که این فبلت ۶.۴ اینچی را خریداری کنید. دلایل زیادی برای خرید این گوشی وجود دارد و در همین حین میتوان به دلایلی برای عدم خرید این گجت هم اشاره کرد. در ادامه به تعدادی از این دلایل نگاهی میاندازیم.
هوشمندتر شدن دوربینها
سامسونگ خیلی راحت میتوانست دوربین گلکسی اس ۹ پلاس را در این گوشی تعبیه کند و قابلیت جدید دیگری را به آن اضافه نکند. هرچند دوربین گلکسی نوت ۹ مانند اس ۹ پلاس از دیافراگم متغیر بهره میبرد که باعث میشود حتی در محیطهای کمنور هم قادر به گرفتن عکسهای فوقالعادهای باشد، اما سامسونگ با بهرهگیری از هوش مصنوعی تعدادی قابلیت جدید را برای این دوربین به ارمغان آورده است.
دوربین این گوشی میتواند مناظر مربوط به ۲۰ دستهبندی مختلف-مانند غذا، حیوانات، طلوع و محیط شب-را تشخیص بدهد و با توجه به آنها، تنظیمات موردنظر را اعمال میکند. البته ویژگی جالبی که به نظر ما مورد توجه زیادی قرار خواهد گرفت، ویژگی تشخیص نقص یا Flaw Detection است. این مشخصه با بهرهگیری از هوش مصنوعی، مواردی مانند پلک زدن سوژهها، مات شدن تصویر یا نور زیاد پسزمینه را تشخیص میدهد و سپس به کاربر پیشنهاد میدهد که دوباره از سوژهی مذکور عکس بگیرد.
قابلیتهای جدید قلم S Pen
ویژگی شاخص سری گوشیهای گلکسی نوت، قلم S Pen آنهاست که طرفداران بسیار زیادی هم دارد. اما حالا، قلم S Pen گلکسی نوت ۹ از بلوتوث پشتیبانی میکند و به همین خاطر این قلم تا حد زیادی به یک ریموت کنترل هم بدل شده است. بهعنوان مثال از این قلم میتوانید برای باز کردن اپلیکیشن دوربین و گرفتن عکس، کنترل اسلایدها یا موسیقی استفاده کنید. در ضمن باید به ارائه SDK این قلم هم اشاره کنیم که این یعنی توسعهدهندگان اپلیکیشنها میتوانند قابلیتهای آن را تا حد زیادی افزایش بدهند.
باتری بزرگتر
بعد از اینکه سامسونگ در مورد نوت ۸ ترجیح داد رویکرد محافظهکارانهای را اتخاذ کند، در مورد نوت ۹ دوباره به استفاده از باتری بسیار حجیم روی آورد. گوشی هوشمندی مانند نوت ۹ که از صفحهنمایش بسیار بزرگی بهره میبرد، مصرف انرژی بالایی هم دارد اما بهلطف بهرهگیری از باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، کاربران دیگر نگرانی زیادی بابت اتمام زودهنگام شارژ باتری خود نخواهند داشت. در ضمن باید به پشتیبانی از شارژ بیسیم هم اشاره کنیم. عرضه یک شارژر بیسیم دوگانه هم احتمالا مورد توجه طرفداران این تکنولوژی قرار خواهد گرفت و کاربران با استفاده از این شارژر میتوانند بهصورت همزمان گوشی نوت ۹ و ساعت هوشمند گلکسی واچ خود را شارژ کنند.
بهرهگیری از حافظه داخلی پرحجم
بیشتر مدلهای پایه گوشیهای پرچمدار، از حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی بهره میبرند اما مدل پایه گلکسی نوت ۹ که هزار دلار قیمت دارد، مجهز به ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی است و در ضمن باید به پشتیبانی از کارت حافظه microSD با حداکثر حجم ۵۱۲ گیگابایت هم اشاره کنیم. اگر بهدنبال حافظه داخلی بیشتری هستید، با خرید مدل ۱۲۵۰ دلاری نوت ۹ میتوانید از حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی بهره ببرید.
صفحهنمایش فوقالعاده
در جهان، سامسونگ بزرگترین تولیدکننده پنلهای اولد محسوب میشود و به همین خاطر بهرهگیری گوشیهای پرچمدار این شرکت از صفحهنمایشهای فوقالعاده موضوع عجیبی به حساب نمیآید. گلکسی نوت ۹ هم از این قاعده مستثنا نیست و مطمئنا این صفحهنمایش ۶.۴ اینچی توجه بسیاری از کاربران را جلب خواهد کرد. بر اساس برررسیهای اولیه، این صفحهنمایش میتواند ۲۲۴ درصد از طیف رنگی sRGB را نمایش دهد که اصلا قابل مقایسه با صفحهنمایشهای LCD و بسیاری از پنلهای اولد نیست. روشنایی این صفحهنمایش بسیار زیاد است و حتی زیر نور مستقیم خورشید هم میتوان بهراحتی از آن بهره برد.
بهرهگیری از DeX بدون نیاز به داک
جدیدترین پرچمداران سامسونگ از قابلیت DeX بهره میبرند اما تنها با خرید و بهرهگیری از داک مخصوص میتوان از این مشخصه استفاده کرد. به لطف این قابلیت، این گوشیها به یک نوع کامپیوتر شخصی پرتابل بدل میشوند. خوشبختانه در مورد گلکسی نوت ۹ دیگر نیازی به استفاده از داک نیست و تنها با یک رابط مخصوص HDMI به USB-C میتوان از این مشخصه بهره برد. در ضمن حین فعال بودن این مشخصه، از صفحهنمایش نوت ۹ میتوانید بهعنوان تاچپد استفاده کنید.
قیمت بالا
شاید گوشیهای گرانقیمت برای شرکتهای سازنده سود زیادی داشته باشد، اما مطمئنا این موضوع به نفع خریداران نخواهد بود. قیمت هزار دلاری این گوشی به هیچعنوان مبلغ کمی محسوب نمیشود و با قیمتهای ارزانتر میتوان گوشیهایی مانند وانپلاس ۶ یا گلکسی اس ۹ را خرید که از بسیاری از ویژگیهای مشابه این گوشی بهره میبرند.
تفاوت عملکردی نهچندان زیاد
همین ابتدای امر باید بگوییم که گلکسی نوت ۹ به لطف بهرهگیری از حافظه رم زیاد و تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ (و اگزینوس ۹۸۱۰) گوشی بسیار قدرتمندی محسوب میشود. اما بسیاری از گوشیهای اندرویدی از تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ بهره میبرند و عملکرد برخی از آنها طبق نتایج بنچمارکها تا حد زیادی مشابه نوت ۹ است. در حقیقت، در برخی از بنچمارکها، گوشیهای وانپلاس ۶ و HTC U12 پلاس عملکرد بهتری نسبت به نوت ۹ داشتهاند.
قریبالوقوع بودن فناوریهای جذابتر
گلکسی نوت ۹ و اندروید پای با فاصله اندکی نسبت به یکدیگر معرفی شدند ولی نوت ۹ همراه با اندروید اوریو عرضه شده است و فقط امیدواریم این گوشی مانند دیگر پرچمداران سامسونگ نباشد و این شرکت نسخه نهم اندروید را هرچه زودتر برای این گوشی عرضه کند. در ضمن باید به فناوری اینترنت ۵G هم اشاره کنیم که تا سال آینده، بسیاری از اپراتورهای بزرگ در سرتاسر جهان، فاز نخست آن را عملی میکنند و شرکتهای سازندهی گوشیها هم تا آن زمان تعداد زیادی از گوشیهای مجهز به این فناوری را عرضه خواهند کرد.
(دیجیمگ)