کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

نظر سیاستمداران ایرانی و بین‌المللی دربارۀ گفتگوی دونالد ترامپ با ایران


کد خبر : ۵۱۶۳۱چهارشنبه، ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۵:۱۵۱۶۴۹ بازدید

کمتر از ۲۴ ساعت پس از اعلام آمادگی دونالد ترامپ برای گفتگو با ایران طیف وسیعی از واکنش‌های داخلی و بین‌المللی فضای شبکه‌های اجتماعی را پر کرد که برخی از مهمترین اظهار نظرها در ادامه می‌آید.

c11x230rsa0ivcx9sl.jpg

کمتر از ۲۴ ساعت پس از اعلام آمادگی دونالد ترامپ برای گفتگو با ایران طیف وسیعی از واکنش‌های داخلی و بین‌المللی فضای شبکه‌های اجتماعی را پر کرد که برخی از مهمترین اظهار نظرها در ادامه می‌آید.


ظریف: ایران و آمریکا پیش از این هم گفتگو داشته‌اند
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در پیامی توییتری اعلام کرد: «ایران و آمریکا مدت دو سال مذاکره کردند. با همراهی اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی [آلمان، بریتانیا، فرانسه] روسیه و چین، توافقی منحصر بفرد و چندجانبه را بوجود آوردیم؛ برجام. توافقی که هنوز کار می‌کند. آمریکا تنها می‌تواند خود را برای خروج از این پیمان و ترک میز گفتگوها سرزنش کند. تهدیدها و تحریم‌ها بی‌نتیجه خواهند بود. سعی کنید احترام بگذارید: به ایرانی‌ها و به جامعه بین‌الملل.»



قاسمی: مذاکره شرایط و الزاماتی دارد که تاکنون در گفتار و رفتار آقای ترامپ و همکارانش نشانه‌ای از آن دیده نشده است
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به سخنان رئیس جمهوری امریکا گفت: «تحریم و فشار نقطه مقابل گفتگو است که نیازمند احترام متقابل و پایبندی به تعهدات بین‌المللی است».

او افزود: «منطق جمهوری اسلامی ایران، منطق گفت‌وگو و تعامل است که نیازمند احترام متقابل و پایبندی به تعهدات بین‌المللی است...مذاکره شرایط و الزاماتی دارد که تاکنون در گفتار و رفتار آقای ترامپ و همکارانش نشانه‌ای از آن دیده نشده است. ایشان چگونه می‌تواند به مردم ایران ثابت کند که سخنان شب گذشته‌اش از سر یک اراده واقعی بوده و برای عوام‌فریبی بیان نشده است در حالی که وزارت خزانه‌داری آمریکا کشور به کشور حرکت می‌کند و به آن‌ها برای ممانعت از همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی با ایران فشار می‌آورد؟


کمال خرازی: ترامپ عاشق ملاقات برای ملاقات است
کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران نیز اعلام کرد: «به نظر می‌رسد آقای ترامپ عاشق ملاقات برای ملاقات است و چندان به نتایج ملاقات‌های خود و سخنان متناقض خویش نمی‌اندیشد...ما با توجه به تجربه تلخی که از مذاکره با آمریکا و نقض مکرر تعهدات دولتمردان آن کشور داشته‌ایم طبیعی است که ارزشی برای پیشنهاد وی قائل نباشیم. ترامپ باید قبل از هر چیز، خروج آمریکا از برجام را جبران کند و نشان دهد که برای تعهدات اسلاف خود و قوانین بین‌المللی احترام قائل است.»


البرادعی: نمی‌توانی یک دستاورد بزرگ را از بین ببری و بعد خواستار گفتگو شوی
محمد البرادعی، مدیر کل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در صفحه توییتر خود خطاب به دونالد ترامپ نوشت: «نمی‌توانی توافقی را که از نظر همه یک دستاورد بزرگ است از بین ببری، کشوری را تهدید کنی، رهبرانش را تحقیر کنی و سپس ناگهان خواستار گفتگو شوی. پیمان‌ها بر اساس اعتماد، همکاری متقابل و احترام شکل می‌گیرند و نه تهدید و ارعاب. رویکرد کرۀ شمالی مدلی برای ایران نیست.»


علی مطهری: گفتگو با ترامپ در حال حاضر نامناسب و توام با ذلت و خواری است
علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه در حاشیه نشست مجلس گفت: «اصل مذاکره را قبول دارم زیرا اصل مذاکره در شرایط مناسب و عادلانه می‌تواند مفید باشد... اکنون زمان مناسبی برای مذاکره نیست. بهتر بود که در دوره ریاست جمهوری اوباما بسیاری از این مسائل را حل می‌کردیم.»

بنا بر گزارش تسنیم، او افزود: «اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود و تحریم‌ها را علیه ایران برقرار نکرده بود، به نظر من وارد مذاکره شدن با آمریکا اشکالی نداشت همانطور که بهتر بود در زمان اوباما با آمریکا رابطه برقرار می‌کردیم و حتی وارد مذاکره هم می‌شدیم ولی آن فرصت را از دست دادیم.»


آصفی: دونالد ترامپ سه مشکل را حل کند
حمیدرضا آصفی، سخنگوی پیشین وزارت خارجه ایران نیز اعلام کرد که دونالد ترامپ قبل از هر اقدامی باید به سه موضوع توجه کند: رسیدگی به وضعیت تندروهای کاخ سفید همچون جان بولتون و مارک پمپئو، خودداری از تغییر موضع‌های پی در پی و درآخر تعهد به پایبندی به توافقات آینده با ایران.

بنا بر گزارش ایسنا آقای آصفی گفت: «بولتون و پمپئو دنبال ماجراجویی هستند، این در حالی است که آقای ترامپ صحبت از مذاکره با ایران می‌کند. ما درواقع در درون کاخ سفید یک سردرگمی مشاهده می‌کنیم و بهترین راهنمایی برای آقای ترامپ اگر واقعا به دنبال مذاکره با ایران است، این است که افراد تندرو را از خود دور کند، چرا که اولین مانع برای این موضوع افرادی چون پمپئو و جان بولتون هستند... از دیگر سو باید ترامپ تکلیفش را با خودش مشخص کند. او استاد تخریب توافقات است... درواقع مساله این است که ترامپ باید تکلیف خود را با مواضع متفاوتی که اتخاذ می‌کند مشخص کند... آقای ترامپ باید بتواند تعهد دهد که اگر با ایران توافقی کرد به آن توافق متعهد باشد.»


رحمانی فضلی: آمریکا قابل اعتماد نیست
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران نیز گفت: «وقتی این کشور با قلدری و به صورت یک طرفه از برجام خارج می شود چه طور می توانما اعتماد کرد. از طرفی می گویند به ایران فشار آورده شود تا ایران تعهدات جدیدی را بپذیرد و از طرف دیگر این صحبت از مذاکره بدون پیش شرط می کنند.»

بنا بر گزارش فارس او در همایش معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری های سراسر کشور همچنین افزود: «دشمن در سه سطح با جمهوری اسلامی ایران در حال مقابله است: سطح اول تهدیدات نظامی، سطح دوم تحریم‌های اقتصادی و سطح سوم ایجاد تنش‌ها و نارضایتی اجتماعی است که از نظر ما سطح سوم یعنی ایجاد تنش‌های اجتماعی هدف اول دشمن است.»



اخبار مرتبط

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها