با نزدیک شدن به روزهای پایانی تعطیلات تابستانی و اوج گیری سفرهای برون شهری، مصرف بنزین در کشور رو به افزایش گذاشته به طوری که در شهریور ماه امسال، 9.2 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال بنزین بیشتری سوزانده شده است.
«فاطمه کاهی» سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره مصرف بنزین گفت: در 181 روز ابتدایی سال 96 (از اول فروردین تا 26 شهریور) به طور میانگین روزانه 81.5 میلیون لیتر بنزین به مصرف رسیده، اما در مدت مشابه سال گذشته روزانه 75.2 میلیون لیتر بوده که نشان دهنده رشد 8.4 درصدی است.
وی با تشریح جزئیات مصرف بنزین در ماه های مختلف سال 1396، گفت: در فروردین ماه امسال به طور میانگین روزانه 87.7 میلیون لیتر بنزین مصرف شد که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد هشت درصدی را نشان می دهد.
سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی افزود: در اردیبهشت ماه امسال نیز به طور میانگین روزانه 78.2 میلیون لیتر بنزین به مصرف رسید که نسبت به اردیبهشت پارسال 8.8 درصد رشد داشته است.
کاهی با بیان این که در خرداد به طور میانگین روزانه 75.1 میلیون لیتر بنزین مصرف شد که رشد 4.9 درصد رشد داشته است، اضافه کرد: اما میزان مصرف بنزین در تیرماه که مصادف با پایان ماه مبارک رمضان و اوج گیری سفرهای تابستانی است به روزانه 84.6 درصد افزایش یافته که نسبت به مدت مشابه پارسال 12.1 درصد رشد کرده است.
وی ادامه داد: میزان مصرف بنزین در مرداد ماه به روزانه 85.1 درصد افزایش یافته که نسبت به مرداد ماه سال گذشته رشد 7.4 درصدی داشته است.
وی بیان داشت: از اول تا 26 شهریور ماه میزان مصرف بنزین به طور میانگین به روزانه 88.2 لیتر رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال 9.2 درصد رشد را نشان می دهد.
سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گفت: در پنج ماه نخست امسال، میانگین مصرف بنزین به 80.4 میلیون لیتر رسید که نشان دهنده رشد 8.3 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال است.
کاهی درباره مصرف گازوییل نیز افزود: میانگین مصرف گازوییل بخش حمل و نقل نیز در 181 روز نخست امسال به 66.4 میلیون لیتر در روز رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال 3.9 درصد رسیده است.
افزایش مصرف بنزین، غیرطبیعی نیست
«عباس کاظمی» معاون وزیر نفت پیش از این، در این باره به ایرنا گفته بود: افزایش 8.5 درصدی مصرف بنزین، یک رشد غیرطبیعی به شمار نمی رود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوده های نفتی، افزوده بود: به دلیل افزایش رشد اقتصادی، میزان مصرف انواع حامل های انرژی مانند برق نیز زیاد شده است، به طوری که گزارش ها از رشد حدود 10 درصدی مصرف برق حکایت دارند.
به گفته وی، مشکلی در تامین بنزین و انواع سوخت وجود ندارد و توزیع سوخت در کشور بخوبی در حال مدیریت است.
افزایش مصرف بنزین در تعطیلات تابستانی
کارشناسان درباره علل افزایش مصرف بنزین می گویند: مصرف بنزین کل کشور به سبب اوج گیری سفرهای تابستانی و افزایش تولید خودرو رشد قابل توجهی یافته است.
فصل تعطیلات و آغاز موج مسافرتهای تابستانی مردم، به طور موقت سبب صعودی شدن آمار مصرف بنزین میشود که این موضوع در دیگر کشورهایی که فصل تعطیلات دارند نیز دیده میشود. معمولا پس از پایان تطعیلات میزان مصرف بنزین رو به کاهش می گذارد، به طوری که آمار مصرف بنزین در نیمه دوم سال نسبت به نیمه اول، کاهش خواهد داشت.
افزایش ناوگان خودرویی کشور
بر اساس گزارشی که ماه گذشته، پایگاه خبری وزارت نفت منتشر کرد، تولید خودرو در کشور نسبت به پارسال 37 درصد رشد کرده و واردات خودرو نیز نسبت به پارسال شاهد افزایش 21 درصدی بوده است،
البته با وجود افزایش بیش از یک میلیون دستگاه خودرو در کشور، خودروهای فرسوده متناسب با آن اسقاط نشده است و از این رو، رشد خیره کننده مصرف بنزین ارتباط معناداری با کیفیت و کمیت ناوگان خودرویی کشور پیدا میکند.
بهبود نسبی وضع رفاهی مردم و رشد اقتصادی 6 درصدی نیز سبب افزایش تردد خودروهای شخصی بنزین سوز و افزایش سفرهای درون و برون شهری و در نتیجه مصرف زیاد بنزین شده است.
سردارتقی مهری رئیس پلیس راهور ناجا هفته گذشته (22 شهریور) اعلام کرد: سال 84 ، هفت میلیون و 600 هزار خودرو داشتیم که تعداد آنها در پایان سال 95 به 19.5 میلیون دستگاه رسید و تعداد موتور سیکلت هم از چهار میلیون در سال 84 به 11.5 میلیون دستگاه در سال 95 افزایش یافت.
به گفته وی، سال 95 حدود 2 میلیون و 100 هزار وسیله نقلیه نو شماره گذاری شد؛ در سال جدید نیز تاکنون بیش از 600 هزار دستگاه وسیله نقلیه اضافه شده است.