کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

خانه‌های اجاره‌ای دولتی در راهند


کد خبر : ۳۰۲۵۴سه شنبه، ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۶:۲۶۱۶۴۳ بازدید

روز گذشته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن توضیحات تازه ای درباره مسکن اجتماعی ارائه داد. آنطور که از گفته‌های علی چگنی بر می‌آید خانه‌های ...

آرمان- روز گذشته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن توضیحات تازه ای درباره مسکن اجتماعی ارائه داد. آنطور که از گفته‌های علی چگنی بر می‌آید خانه‌های اجاره‌ای دولتی در راهند. بخش مهمی از برنامه‌های دولت‌ها حداقل در شعار مربوط به حوزه مسکن بوده است. با وجود اینکه طرح‌های مختلفی در سال‌های گذشته اجرا شده، اما همچنان معضل مسکن از مهم‌ترین معضلات کشور است، چرا که درصد قابل توجهی از شهروندان هنوز خانه‌ای از آن خود ندارند. ناگفته پیداست که اکثر اجاره‌نشین‌ها و کسانی که در حاشیه‌های زندگی می‌کنند جزو دهک‌های پایین درآمدی جامعه هستند. دولت‌های مختلف در دهه‌های مختلف طرح‌هایی برای خانه دار شدن این افراد اجرا کرده‌اند؛ طرح‌هایی که در اکثر موارد ناموفق بوده و مشکل مسکن این افراد را حل نکرده است.

برنامه متفاوت دولت یازدهم

دولت یازدهم در حوزه مسکن میراث دار طرح بزرگ مسکن مهر بود یا آنطور که وزیر راه و شهرسازی چندی پیش عنوان کرد: میراث‌دار شلختگی در اجرای مسکن مهر. در این دولت خانه‌دار شدن شهروندان از راه‌های دیگر دنبال شد. افزایش وام‌های مسکن از جمله این راه‌ها بود. وام مسکن چندین بار افزایش داشته و سود آن نیز تا ۹ درصد پایین آمده است. در کنار این طرح، طرح دیگری که ویژه دهک‌های پایین درآمدی است در حوزه مسکن مد نظر قرار دارد. این طرح، طرح مسکن اجتماعی است که چند وزارتخانه در اجرای آن نقش دارند. سال گذشته علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی درباره تسهیلاتی که در قالب اجرای مسکن اجتماعی ارائه می‌شود، عنوان کرد: «این تسهیلات در قالب بسته‌های حمایتی به دهک‌های پایین جامعه ارائه می‌شود.» روز گذشته جزئیات تازه‌ای درباره مسکن اجتماعی اعلام شد.

ساخت سالانه 1000 واحد مسکونی

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن از برنامه مشترک وزارت راه و شهرسازی با سازمان برنامه و بودجه برای ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سال برای اقشار کم‌درآمد با هدف رفع عارضه‌های فقر، بزهکاری و جدایی‌گزینی در شهرها خبر داد. به گزارش ایلنا، علی چگنی درباره آخرین وضعیت برنامه‌ریزی و اجرای طرح مسکن اجتماعی و مسکن اقشار کم‌درآمد در دولت یازدهم و مجموعه وزارت راه و شهرسازی گفت: بخشی از برنامه‌هایی که در دولت یازدهم در معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و در سطحی کلان‌تر در وزارت راه و شهرسازی تدوین شد به یک نحوی هدف‌گیری آنها به سمت گروه‌های متوسط و متوسط به پایین جامعه بوده و هست که از جمله آنها می‌توان به مجموعه برنامه‌ها و سیاست‌هایی که در بافت‌فرسوده برای گروه‌های کم‌درآمد ایجاد شد، اشاره کرد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مجموعه اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای گروه‌های کم‌درآمد جامعه در دل خود مسکن اجتماعی را نیز نهفته داشت، تدوین دو برنامه کلان در دولت یازدهم با موضوع تامین مسکن اقشار کم‌درآمد را تشریح کرد و گفت: توافق وزارت راه و شهرسازی با وزارت رفاه برای اجرای مسکن اجتماعی که به رغم کمبود منابع، فعلا منتظر دریافت منابع، پایان و تحویل مسکن مهر به تمامی متقضیانش هستیم و همچنین برنامه‌هایی که به صورت محدود با توافق وزارت راه و شهرسازی توسط بنیاد مستضعفان، سازمان ملی زمین و مسکن و خیرین آغاز شده است بخشی از اقدامات ما در زمینه اجرای طرح مسکن اجتماعی است. چگنی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲ هزار واحد برای گروه‌های کم درآمد و خانواده‌های دارای معلولِ تحت پوشش نهادها در دست ساخت است. به گفته او وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، برنامه‌ای در حوزه مسکن اجتماعی در دست تهیه دارد که در کمیسیون زیربنایی دولت چندین جلسه درباره آن تشکیل جلسه داده و در شُرف نهایی شدن و تصویب قرار دارد.

چگنی گفت: بر اساس برنامه مشترک وزارت راه و شهرسازی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد به شرط تملیک، اجاره‌ای و تولید بسته کامل مسکن اجتماعی است که به زودی نهایی و مصوب خواهد شد. او ادامه داد: در حال حاضر، برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در طول دولت یازدهم توجه به بازسازی محلات در بافت‌های فرسوده است. به‌طوری که وزارت راه و شهرسازی از ابتدای کار خود بازسازی و بازآفرینی ۲۷۰ محله را در دستور کار خود قرار داد. بدین منظور نیز در برنامه ششم توسعه، توجه به بافت‌های فرسوده شهری و بازسازی محلات به عنوان یکی از احکام برنامه ششم ارائه شد. در واقع یکی از اولویت‌های اول در حوزه مسکن توجه به بافت است. چگنی افزود: خاصیت بافت این است که در درون شهر قرار دارد و همچنین زیرساخت‌هایی همچون آب، برق، گاز، فاضلاب و تمامی امکانات شهری را داراست و در واقع اقدام نوسازی و بازآفرینی شهری در بافت‌های فرسوده درون شهرها موجب می‌شود شهرها به‌روز شوند، خطراتی از جمله خطرات اجتماعی و خطرات فیزیکی که در اثر حوادث ممکن است در شهرها رخ دهند از شهرها دور شوند، بنابراین توجه به مساله بافت می‌تواند بسیاری از مسائل اجتماعی و مسائل زیست‌محیطی را در حوزه مسکن حل و فصل کند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه مسکن اجتماعی یک عنوان است گفت: اجرای مسکن اجتماعی بدین‌معنا نیست که اجراکنندگان و سازندگان در جاهایی مشخص مسکن بسازند زیرا با اینکار اساسا به جدایی‌گزینی اقشار پردرآمد از کم درآمدها دامن می‌زنیم بلکه هدف اختلاط همه اقشار جامعه در کنار یکدیگر است. چگنی ادامه داد: ممکن است در آینده وزارت راه و شهرسازی بخواهد یکسری واحدهای مسکونی را ارزان قیمت اجاره دهد و بدین منظور مثلا در مجتمع‌های مسکونی، تعدادی واحد مسکونی را به صورت تصادفی خریداری کند و در اختیار اقشار کم‌درآمد با اجاره‌های پایین قرار دهد بدون آنکه برچسب قشرکم درآمد در اذهان عمومی برای برخی از خانوارها ایجاد شود.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها