کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

ابلاغ اطلاعیه برخورد با گران‌فروشان صنف رایانه


کد خبر : ۲۸۶۱۴شنبه، ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۹:۵۳۹۶۱ بازدید

اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در پیامی به واحدهای صنفی این حوزه هشدار داد تا نسبت به گران فروشی و دیگر مفاد قانون نظام صنفی آگاه باشند.
ابلاغ اطلاعیه برخورد با گران‌فروشان صنف رایانهابلاغ اطلاعیه برخورد با گران‌فروشان صنف رایانه

اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در پیامی به واحدهای صنفی این حوزه هشدار داد تا نسبت به گران فروشی و دیگر مفاد قانون نظام صنفی آگاه باشند.

با توجه به اخلال به وجود آمده در نظام کسب‌وکار توسط برخی واحدهای صنفی، اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران به اطلاع کلیه واحدهای صنفی این حوزه رسانده که نسبت به اخذ جواز کسب در رسته مورد نظر خود اقدام کنند. براساس ماده 12 قانون نظام صنفی کلیه افراد صنفی موظف هستند قبل از تأسیس هر نوع واحد صنفی و اشتغال به کسب و حرفه نسبت به اخذ جواز کسب در رسته مورد نظر اقدام نمایند و در صورت تخلف طبق ماده 27 با واحد برخورد می‌شود.

ماده 12 این قانون می‌گوید:

افراد صنفی موظفند قبل از تأسیس هر نوع واحد صنفی یا اشتغال به کسب و حرفه، نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کنند.

تبصره 1: آئین‌نامه صدور پروانه کسب طبق مفاد این قانون ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط دبیرخانه هیأت عالی نظارت با کسب نظر وزارتخانه‌های کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اداره کل نظارت بر اماکن عمومی ناجا و مجامع امور صنفی مراکز استان‌ها تهیه و به تصویب وزیر صنعت خواهد رسید.

تبصره 2: کلیه دستگاه‌هایی که اتحادیه‌ها برای صدور پروانه کسب از آنها استعلام می‌کنند، موظفند ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت استعلام نظر قطعی و نهائی خود را اعلام دارند. عدم اعلام نظر در مهلت مقرر به منزله نظر مثبت است.

تبصره 3: صدور بیش از یک پروانه کسب برای هر فرد صنفی واجد شروط قانونی برای یک یا چند محل کسب بلامانع است.

تبصره 4: در صورتیکه چند نفر، یک واحد صنفی را به صورت مشترک اداره کنند به طور مشترک مسئولیت امور واحد را عهده‌دار خواهند بود.

تبصره 5: تمدید اعتبار پروانه کسب هر 10 سال یکبار الزامی است.


ماده 27 نیز که نحوه برخورد با متخلفان را شرح داده به این شکل است:

محل دایر شده به وسیله هر شخص حقیقی یا حقوقی که پروانه کسب دائم یا موقت برای آن صادر نشده باشد، با اعلام اتحادیه رأسا از طریق نیروی انتظامی پلمب می‌گردد.

تبصره 1: قبل از پلمب محل دایر شده، از 10 تا 20 روز به دایرکننده مهلت داده می‌شود تا کالاهای موجود در محل را تخلیه کند.

تبصره 2: کسانیکه پلمب یا لک و مهر محل‌های تعطیل شده در اجرای این قانون را بشکنند و محل‌های مزبور را به نحوی از انحاء برای کسب مورد استفاده قرار دهند، به مجازات‌های مقرر در قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد.
تبصره 3: پرداخت عوارض توسط اشخاص موضوع این ماده موجب احراز هیچ یک از حقوق صنفی نخواهد شد.

همچنین واحدهای صنفی تنها می‌بایست براساس رسته درج شده در پروانه کسب فعالیت نمایند در غیر این صورت توسط بازرسی‌های اتحادیه واحد، مرتکب به داخل صنفی و طبق ماده 28 قانون نظام صنفی با واحد فوق برخورد خواهد گردید.

براساس ماده 28 واحد صنفی که تخلف یاد شده را مرتکب شود به طور موقت از یک هفته تا شش ماه تعطیل می‌گردد.

با توجه به ضرورت نظارت و کنترل دولت بر فعالیت‌های اقتصادی و لزوم اجرای مقررات قیمت‌گذاری و ضوابط توزیع، متخلفین از اجرای مقررات براساس مواد قانون تعزیرات حکومتی و قوانین نظام صنفی تعزیر می‌شوند.

یکی از مواردی که در این اطلاعیه قانونی درج شده مقوله گران فروشی است که براساس ماده 57 قانون نظام صنفی- گران فروشی عبارت است از عرضه یا فروش کالا یا ارائه خدمت به بهایی بیش از نرخ‌های تعیین شده به وسیله مراجع قانونی ذی‌ربط، عدم اجرای مقررات و ضوابط قیمت‌گذاری و انجام دادن هر نوع عملی که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمت به زیان خریدار گردد.

جریمه گران فروشی با عنایت به دفعات تکرار در طول هر سال به شرح زیر است:

متخلف علاوه بر الزام به پرداخت خسارت وارد شده به خریدار یا مصرف کننده در مرتبه اول به دو برابر مبلغ گران فروشی و در مرتبه دوم به چهار برابر مبلغ گران فروشی جریمه می‌گردد.

در مرتبه سوم به شش برابر مبلغ گران فروشی جریمه و علاوه بر پرداخت جریمه پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی به مدت دو هفته نصب می‌شود.

در مرتبه چهارم به هشت برابر مبلغ گران فروشی جریمه و پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی به مدت یک ماه نصب می‌شود.

در مرتبه پنجم و مراتب بعدی به ده برابر مبلغ گران فروشی جریمه و پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی به مدت دو ماه نصب می‌شود.

همچنین به مدت شش ماه پروانه کسب وی تعلیق و محل کسب تعطیل می‌گردد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها