کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

مانور نظامی عربستان سعودی در خلیج‌فارس آغاز شد


کد خبر : ۲۸۵۱۵چهارشنبه، ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰:۳۵۱۸۶۰ بازدید

نیروی دریایی عربستان سعودی روز سه‌شنبه 13 مهر رزمایشی نظامی را در تنگه هرمز آغاز کرد. خبر این مانور با نام سپر خلیج 1 هفته گذشته اعلام شده بود.

pgvweuicyn8l98397c.jpg

نیروی دریایی عربستان سعودی روز سه‌شنبه 13 مهر رزمایشی نظامی را در تنگه هرمز آغاز کرد. خبر این مانور با نام "سپر خلیج 1" هفته گذشته اعلام شده بود.

کشتی‌های جنگی، قایق‌های تندرو، نیروهای هوادریا به همراه تفنگداران دریایی و نیروهای ویژه امنیت دریایی عربستان سعودی روز سه‌شنبه (۱۳ مهر/ ۴ سپتامبر) رزمایشی را در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان آغاز کردند.

خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (SPA) گزارش داده که این مانور نظامی به منظور "سنجش آمادگی رزمی نیروی دریایی پادشاهی عربستان علیه هرگونه اقدام خشونت‌آمیز احتمالی" انجام شده است. این سخنان از قول فرمانده این مانور، دریاسالار ماجد بن هذال قحطانی، بیان شده است.

بنا به گفته عربستان سعودی، این رزمایش اولین مانور از سری رزمایش‌هایی است که قرار است در آینده برگزار شود. نیروی دریایی عربستان سعودی شامل ۱۳۵۰۰ نیروی انسانی است که ۳ هزار نفرشان تفنگدار دریایی هستند.

تنگه هرمز که این مانور در آن انجام شده، هم از نظر نظامی اهمیت دارد و هم از نظر اقتصادی. به گزارش وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا، در سال ۲۰۱۳ روزانه ۱۷ میلیون بشکه نفت از این آبراه منتقل شده که حدود ۳۰ درصد کل نقل و انتقال دریایی نفت در آن زمان بوده است. بیشتر کشورهای صادرکننده نفت در خلیج فارس از جمله عربستان که بزرگترین صادرکننده نفت در منطقه است، نفت خود را از طریق تنگه هرمز صادر می‌کنند. ایران تا کنون بارها تهدید کرده است که در صورت بروز تنش این تنگه را می‌بندد.

ایران تا کنون چندین رزمایش نظامی در تنگه هرمز انجام داده و همچنین نیروهای نظامی این کشور چندین بار در این منطقه با قایق‌های آمریکایی برخورد داشته‌اند. هفته گذشته نیز ایران اعلام کرد که دو کشتی جنگی این کشور همراه با یک کشتی بادبانی ایتالیایی، رزمایشی را در تنگه هرمز انجام داده‌‌اند.

برگزاری رزمایش نظامی عربستان زمانی که تنش‌ها میان ایران و عربستان سعودی بالا گرفته می‌تواند حساسیت ایران را بیشتر کند. عربستان سعودی از ماه مارس سال گذشته ائتلافی نظامی از کشورهای عربی را رهبری می‌کند که در یمن علیه شورشیان شیعه حوثی می‌جنگند و از سوی آمریکا، بریتانیا و فرانسه نیز حمایت می‌شوند.
ایران از شورشیان شیعه حوثی حمایت می‌کند و متهم به ارسال سلاح برای آنهاست، هرچند مقامات جمهوری اسلامی این اتهام را همواره رد کرده‌اند.



اخبار مرتبط

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها