قیمت طلا در بازارهای بینالمللی در آغاز مبادلات امروز پنجشنبه در حالی با افزایش نسبی روبرو شده است که قیمت جهانی هر بشکه نفت نیز با رشد چشمگیری همراه شده است.
قیمت هر اونس طلا در بازارهای بین المللی با 2.60 دلار افزایش نسبت به روز گذشته به بیش از 1324 دلار رسیده است. بر اساس این گزارش پس از توافق اولیه اعضای سازمان اوپک برای کاهش سقف تولید قیمت جهانی نفت با افزایش چشمگیری روبرو شده و به بالاترین سطح در 3 هفته اخیر رسیده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در بازار لندن به بیش از 49 دلار و قیمت هر بشکه نفت سبک آمریکا به بیش از 47 دلار رسیده است.
اوپک روز چهارشنبه موافقت کرده است تا سقف تولید کشورهای عضو به کمتر از 32.5 میلیون بشکه در روز کاهش یابد. این توافق احتمالا رسما از نوامبر اجرا خواهد شد.
موسسه سرمایه گذاری ام کی اس سوییس نیز اعلام کرد: قیمت طلا در شرایط کنونی بین سطح حمایتی 1310 تا سطح مقاومتی 1330 دلاری در نوسان خواهد بود.
با توجه به در پیش بودن تعطیلات طولانی چین به نظر می رسد قیمت جهانی هر اونس طلا در روزهای آینده بین 1300 تا 1350 دلار در نوسان باشد. اظهارات شب گذشته جانت یلن رئیس فدرال رزرو آمریکا در نشست استماع کمیته خدمات مالی کنگره آمریکا نیز با پیام اخیر کمیته بازار آزاد فدرال رزرو هماهنگ بوده است.
یلن تاکید کرد: نرخ بیکاری آمریکا نزدیک به اشتغال کامل شده و باید بیشتر از این کاهش یابد. البته هنوز باید برای افزایش نرخ تورم تلاش کنیم. روند کلی رشد اقتصادی و بهره وری هنوز ناامید کننده است.
گزارش سایت طلا حاکیست؛ بررسی موسسه مالی ای ان زد نیز نشان می دهد که فدرال رزرو آمریکا تا پایان امسال حداقل یک بار نرخ بهره را افزایش خواهد داد.
بعید به نظر می رسد که فدرال رزرو در نشست نوامبر نرخ بهره را تغییر دهد چرا که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 8 نوامبر برگزار خواهد شد.
انتشار آمارهای متناقض اقتصادی در آمریکا وضعیت نرخ بهره این کشور را پیچیده کرده است. آمارهای روز چهارشنبه نشان می دهد که سفارش کالاهای بادوام طی ماه اوت با کاهش 0.4 درصدی روبرو شده است. میزان ذخایر نفتی آمریکا نیز طی هفته گذشته با کاهش 1.9 میلیون بشکه ای روبرو شده است.
شاخص ارزش دلار آمریکا نیز با 0.03 درصد افزایش به بیش از 95.44 واحد رسیده است. به نظر می رسد قیمت جهانی طلا در کوتاه مدت تحت تاثیر آمارهای مهم اقتصادی آمریکا و منطقه یورو و تقاضای فیزیکی کشورهای نوظهور و در حال توسعه به خصوص چین و هند خواهد بود.