کانال تلگرام ایران جیب
ایرانیان خودرو
ایرانیان خودرو

افزایش بیش از 50 درصدی قیمت انواع ماهی قزل آلا


کد خبر : ۱۳۸۳۶۱سه شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۲:۱۵۳۱۴۲ بازدید

حوزه آبزیان تقریبا کمترین بهره مندی را از بخش تسهیلات، نهاده ها، خرید تضمینی و سایر موارد دارد. به عنوان مثال اگر شما حوزه دام را درنظر ...
افزایش بیش از 50 درصدی قیمت انواع ماهی قزل آلاافزایش بیش از 50 درصدی قیمت انواع ماهی قزل آلا

 نرخ مصوب مرغ از اواسط مهرماه گذشته از ۱۰۵ هزارتومان به ۱۳۵ هزارتومان افزایش یافت و به تبع همین مسئله قیمت انواع قطعه بندی های مرغ هم دستخوش تغییراتی شد؛ این در حالی بود که گوشت قرمز هم از ابتدای شهریورماه افزایش قیمت هایی را داشت؛ به عنوان مثال در ابتدای شهریورماه هر کیلو ران گوساله کیلویی ۷۲۰ هزار تومان و هر کیلو سردست گوسفندی درجه یک ۸۱۰ هزار تومان قیمت داشته است؛ در حالی که قیمت همین موارد در تاریخ ۳ آبان ماه به کیلویی ۹۹۰ هزار تومان برای ران گوساله و ۸۹۰ هزار تومان برای سردست گوسفندی افزایش پیدا کرده است.

دیگر محصول پروتئینی که با توجه به میزان تولید مناسب در داخل استان و قیمت به نسبت پایین، عمده مصرف بازار مشهد را به خود اختصاص می دهد، ماهی قزل آلاست که عمدتا در دو مدل قزل آلای رودخانه ای و قزل آلای سالمون در بازار به فروش می رسد.

مطابق بررسی های خبرنگار «خراسان رضوی» در تاریخ ۵ آبان از بازار مشهد، قیمت هر کیلو قزل آلای رودخانه ای ۳۳۰ هزار تومان و هر کیلو قزل آلای سالمون ۳۶۰ هزار تومان است؛ این در حالی است که قیمت همین موارد در ابتدای شهریور ماه امسال برای هر کیلو قزل آلای رودخانه ای ۲۳۵ هزار تومان و برای هر کیلو قزل آلای سالمون ۲۵۵ هزار تومان بوده است و هر دو این موارد در هر کیلوگرم حدود ۱۰۰ هزار تومان (حدود ۵۰ درصد) افزایش قیمت داشته اند. 

سرانه مصرف ماهی در استان نصف کشور
 و یک سوم سرانه جهانی است

محسن برخوردار، سرپرست مدیریت شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان، با اشاره به سرانه مصرف بسیار پایین استان در مصرف آبزیان به «خراسان رضوی» می گوید: همان طور که مستحضرید گوشت ماهی پروتئین های مرغوب، اسیدهای آمینه و چربی های غیراشباع دارد که هضم را آسان می کند و اثرات متعددی هم بر سلامت دارد و با کاهش خطر بیماری های قلبی، آلزایمر، کاهش خطر مرگ ناگهانی و سایر موارد، ماهی به عنوان غذای سلامت شناخته می شود. متاسفانه در حالی که سرانه مصرف آبزیان در جهان ۲۳ کیلوگرم است، در ایران نزدیک به ۱۴ کیلوگرم و در استان خراسان حدود ۷.۲ کیلوگرم است که اغلب همین مصرف هم از طریق مصرف تن ماهی است.  برخوردار می افزاید: قطعا ماهی نسبت به خواص و موادی که به بدن می رساند نسبت به گوشت و مرغ و سایر رقبایش در حوزه خوراک، ارزش غذایی بسیار بیشتری دارد. 

تاسیس دبیرخانه کمیته نظارتی آبزیان 
در دست اجرا

سرپرست مدیریت شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهم دلایل افزایش قیمت ماهی می گوید: حوزه آبزیان تقریبا کمترین بهره مندی را از بخش تسهیلات، نهاده ها، خرید تضمینی و سایر موارد دارد. به عنوان مثال اگر شما حوزه دام را درنظر بگیرید، می بینید که دولت یکسری اقداماتی را انجام می دهد، در حوزه نهاده ها تخفیفاتی را درنظر می گیرد و در بحث ارز دولتی و سایر موارد؛ اما در حوزه آبزیان عملا پرورش دهندگان ما از هیچ یک از این تخفیفات به معنای واقعی برخوردار نیستند. وی می افزاید: برای کاهش این مشکلات البته اقداماتی در دست اجرا داریم. آغاز به کار دبیرخانه کمیته نظارتی آبزیان در استان که شامل دام‎پزشکی است مدیریت آن با خود شیلات و همچنین سازمان صمت است. کار این دبیرخانه سرکشی از فروشگاه ها و عرضه کنندگان ماهی سطح شهر مشهد خواهد بود. 

از افزایش هزینه ها تا عادات غذایی فصلی
سرپرست مدیریت شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تاثیر خشکسالی در کاهش تولید ماهی اظهار می کند: در بحث آبزیان چند عامل است که باعث ایجاد نوسانات قیمت ماهی می شود؛ اولین بحث آن تغییرات اقلیمی است. الان خشکسالی و کمبود آب در منابع آبی خیلی جدی شده است. بسیاری از پرورش دهندگان ما در جوار رودخانه ها سهم آبی که دریافت می کردند، کاهش یافته است.

این خشکسالی و بحران آبی قطعا روی میزان تولید اثر منفی گذاشته است. همچنین سطح آب در بسیاری از سدها، قنات ها و چاه های ما به شدت کاهش یافته و بدیهی است که ماهی به آب وابسته است و الان کمبود آب پاشنه آشیل کار پرورش ماهی است. مورد بعدی بحث افزایش هزینه ها بوده است؛ به عنوان مثال قیمت نهاده ها (خوراک ماهی)، هزینه حمل و نقل، سوخت، انرژی، هزینه کارگر، قیمت بچه ماهی که خیلی از این ها را هم از خارج استان می آوریم و همه این موارد در افزایش هزینه های تولید اثرگذار است. 

برخوردار با اشاره به دلایل افزایش قیمت گوشت ماهی نسبت به تابستان امسال بیان می کند: بنابر فرهنگ غذایی که وجود دارد، معمولا در ۶ ماه دوم سال مصرف ماهی افزایش پیدا می کند. در حالی که اتفاقا ماهی یک موجود خونسرد است و باید مصرف آن در تابستان بیشتر باشد. 

قیمت پایین‌تر در تابستان متاثر از اقبال کمتر در این فصل نسبت به گوشت ماهی بوده است. البته که بحث نهاده ها و افزایش قیمت خوراک ماهی و دیگر هزینه ها هم بی تاثیر نبوده اند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها