کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

آزمون سخت عربستان با نفت 50 دلاری


کد خبر : ۱۳۸۰۵۵یکشنبه، ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۴:۲۹۱۷۴۴ بازدید

یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین بانک‌های جهان، «سیتی‌بانک»، پیش‌بینی کرده که اگر تنش‌های روسیه و اوکراین کاهش یابد، قیمت نفت به 50 دلار ...
آزمون سخت عربستان با نفت 50 دلاریآزمون سخت عربستان با نفت 50 دلاری

یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین بانک‌های جهان، «سیتی‌بانک»، پیش‌بینی کرده که اگر تنش‌های روسیه و اوکراین کاهش یابد، قیمت نفت به 50 دلار می‌رسد، اما سوال اینجاست آیا عربستان این قیمت را تحمل می‌کند یا نه؟

استراتژیست ارشد کالای سیتی‌گروپ، اریک لی، روز جمعه به بلومبرگ گفت که فروکش کردن تنش‌های ژئوپولیتیکی می‌تواند «حرکت سریع‌تری» به سوی سناریوی بدبینانه‌ی این بانک یعنی نفت ۵۰ دلاری رقم بزند.

این بانک اشاره نکرد که نفت برنت همین حالا هم در سال جاری حدود ۱۸ درصد افت کرده و به نزدیکی ۶۱ دلار رسیده است؛ آن‌هم به دلیل آنچه برخی «انباشت تدریجی مازاد عرضه» می‌نامند.

اویل پرایس در این رابطه نوشته است، اما لحن سیتی در ده ماه گذشته به‌شدت تغییر کرده است. در ژانویه، این بانک پیش‌بینی خود برای سال ۲۰۲۵ را به ۶۷ دلار برای برنت و ۶۳ دلار برای WTI افزایش داد و دلیل آن را «افزایش پایدار ریسک‌های ژئوپولیتیکی در ایران و روسیه-اوکراین» اعلام کرد.

چند ماه بعد، سیتی حالا هشدار می‌دهد که در صورت فروکش کردن همان ریسک‌ها، احتمال سقوط قیمت تا ۵۰ دلار وجود دارد. این دیگر فقط تغییر احساس نیست، بلکه کاهش ۲۵ درصدی پیش‌بینی در قالب یک روایت تازه است.

اوایل همین ماه، سیتی لحنی نزولی‌تر به خود گرفته بود و هشدار داده بود که فعالان بازار نسبت به توانایی حفظ سطح ۶۰ دلار به‌عنوان کف قیمتی دچار تردید شده‌اند، چراکه موجودی جهانی در حال افزایش است.

داده‌های شرکت ورتکسا نشان می‌دهد که ۱.۲ میلیارد بشکه نفت خام بر روی دریاها ذخیره شده و این بیشترین میزان از سال ۲۰۱۶ است؛ هرچند انبارسازی پیوسته‌ی چین مانع از سقوط شدید قیمت‌ها شده است.

به نوشته‌ی اویل پرایس، اما آیا واقعاً آتش‌بس می‌تواند نفت را به ۵۰ دلار برساند؟ تاریخ می‌گوید شاید نه. هرچند فصل یک‌بار، سیتی سناریوی بدبینانه‌ی تازه‌ای مطرح می‌کند که معمولاً هم متکی بر تیتر داغ روز است، اما در عمل، انضباط تولیدی اوپک‌پلاس، تقاضای باثبات چین و بازپر کردن ذخایر استراتژیک غرب همواره قیمت برنت را بالاتر از عدد ۵۰ دلار نگه داشته‌اند.

در واقع، پرسش اصلی این است که آیا ریاض نخستین طرفی خواهد بود که عقب‌نشینی می‌کند یا نه. برنت ۵۰ دلاری اقتصاد نفت شیل آمریکا را از هم می‌پاشد و دوباره فرمان بازار را به دست اوپک‌پلاس می‌دهد، در حالی که واشنگتن ممکن است از نفت ارزان‌تر در آستانه‌ی انتخابات استقبال کند، اما صبر عربستان برای تأمین منافع سیاسی آمریکا همیشه محدود بوده است./ فارس



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها