کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

کدام بازار بازدهی بهتری داشته است؟


کد خبر : ۱۳۵۷۴۲یکشنبه، ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۸:۴۰۳۳۸۱ بازدید

در سال‌هایی که رشد نقدینگی همواره کمتر از تورم بوده است، احتمالاً بازده...
کدام بازار بازدهی بهتری داشته است؟کدام بازار بازدهی بهتری داشته است؟

در سال‌هایی که رشد نقدینگی همواره کمتر از تورم بوده است، احتمالاً بازده صندوق‌های درآمد ثابت می‌تواند جزو بهترین سرمایه‌گذاری‌ها باشد.

یکی از سؤالاتی که عموم مردم این روزها بسیار می‌پرسند این است که کدام بازار طی سال‌های اخیر بازدهی بالاتری داشته است و به تبع آن در آینده نیزکدام بازار بازدهی خوبی خواهد داشت؟

روزنانه ایران نوشت: برای پاسخ به این سؤال بهتر است به بازدهی بازارها طی ۵ سال اخیر یا همان مرداد ۹۹ (نقطه اوج بورس تهران) نگاهی بیندازیم و بازدهی بازارها را از آن تاریخ تا امروز مقایسه کنیم.

طی ۵ سال گذشته و در مقایسه میان بازارها، بازده طلای ۱۸ عیار در مقام اول قرار دارد، در حالی که قیمت یک گرم طلای ۱۸ عیار در مردادماه ۹۹ حدود یک میلیون تومان بوده است، در مردادماه سال‌جاری این عدد به حدود ۷.۶ میلیون تومان رسیده است! این یعنی طلا سالانه بازدهی نزدیک به ۵۰ درصد داشته و در صدر بازدهی بازارها قرار گرفته است.

اما جالب است بدانید که در مقام دوم این جدول تورم قرار دارد، تورم کشور که متناسب با سبد هزینه‌کرد خانوار ایرانی است با رشد حدودا ۴۴۰ درصدی در مجموع و رشد سالانه حدودا ۴۰ درصدی با اختلاف چشمگیر در مقام دوم است.

بعد از تورم می‌توان به بازده سالانه ۳۴ درصدی مسکن و ۳۲ درصدی دلار اشاره کرد، این در حالی است که در این دوره نقدینگی حدود ۳۱ درصد سالانه رشد کرده است.

اما نکته جالب آن زمان است که بازده سالانه بازارها را با بازار سرمایه مقایسه کنیم. شاخص کل بورس تهران طی ۵ سال گذشته تنها در حدود ۲۳ درصد رشد کرده است که این عدد معادل رشد سالانه ۴.۲ درصدی می‌شود. اما این تمام ماجرا نیست. شاخص کل بورس تهران شامل بازده سود تقسیمی سهام موجود نیز می‌شود، از این رو اگر بخواهیم شاخص قیمت را مقایسه کنیم، باید بگوییم قیمت سهام شرکت‌ها هنوز به سقف سال ۹۹ نیز نرسیده و بازدهی منفی ۱۶ درصدی طی ۵ سال گذشته داشته است.

 همچنان صندوق‌های درآمد ثابت با بازدهی حدوداً ۳۵ درصد سالانه و سکوهای تأمین مالی با بازدهی مؤثر حدوداً ۵۰ درصد سالانه را  باید بازار جذابی برای سرمایه‌گذاری دانست. در واقع با توجه به اینکه  طلا با بازدهی سالانه ۵۰ درصد بالاترین بازدهی را داشته است، سکوهای تأمین مالی نیز در همین شرایط بازدهی نزدیک به این عدد را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان می‌آورند.  

در واقع می‌توان به زبان ساده گفت در سال‌هایی که رشد نقدینگی همواره کمتر از تورم بوده است، احتمالاً بازده صندوق‌های درآمد ثابت می‌تواند جزو بهترین سرمایه‌گذاری‌ها باشد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها