کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

اثر انسداد تنگه هرمز بر قیمت گاز در اروپا


کد خبر : ۱۳۴۷۶۸چهارشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۶:۳۹۲۴۷۷ بازدید

با اعلام موسسه آکسفورد بستن تنگه هرمز قیمت گاز در اروپا را مشابه حمله روسیه به اوکراین بالا خواهد برد.
اثر انسداد تنگه هرمز بر قیمت گاز در اروپااثر انسداد تنگه هرمز بر قیمت گاز در اروپا

موسسه آکسفورد گزارش داد که 20 درصد از نفت مصرفی جهان و 20 درصد از گاز مایع جهانی از تنگه هرمز عبور می‌کند. 

در صورت بسته شدن این تنگه، ۸۶ میلیارد مترمکعب از عرضه گاز مایع جهانی قطع خواهد شد که معادل ۱۵ درصد از کل تولید جهانی در سال ۲۰۲۴ است.
اروپا با ۳۰ میلیارد مترمکعب، چین با ۲۵ میلیارد مترمکعب و کشورهای آسیایی دیگر نیز به شدت آسیب خواهند دید.

این ارقام نشان می‌دهد که حتی کشورهای دور از خلیج فارس نیز مستقیماً تحت تأثیر تصمیمات ایران قرار خواهند گرفت.

شوک اقتصادی جهانی

بر اساس مدل‌سازی انجام شده، قیمت گاز از ۱۳ دلار فعلی برای هر میلیون واحد حرارتی به ۳۰ دلار خواهد رسید که افزایش ۱۷۰ درصدی محسوب می‌شود.

اثر انسداد تنگه هرمز بر قیمت گاز در اروپا

این سطح قیمت مشابه بحران انرژی ۲۰۲۲ پس از جنگ اوکراین است که اقتصاد اروپا را به شدت تحت فشار قرار داد.

تخمین زده می‌شود که شوک قیمتی ناشی از از دست دادن LNG خاورمیانه مشابه شوک قیمتی سال ۲۰۲۲ پس از حمله روسیه به اوکراین باشد، که در آن قیمت‌های فوری و مرکزی اروپا و آسیا به ۳۰ دلار در هر MMBTU نزدیک می‌شود.

این بار، اما، هیچ حق بیمه TTF مانند سال ۲۰۲۲ وجود نخواهد داشت، که نشان‌دهنده احتقان زیرساختی بود که اکنون حل شده است. 

واضح است که شوک قیمتی دیگر مشابه سال ۲۰۲۲، می‌تواند عواقب وخیمی برای بودجه‌های دولتی در اروپا و آسیا داشته باشد.

موسسه آکسفورد تأکید کرده که چنین شوک قیمتی «عواقب شدیدی برای بودجه‌های دولتی در اروپا و آسیا» خواهد داشت و کشورهای صنعتی جهان را با بحران عمیق اقتصادی مواجه خواهد کرد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها