بنا بر یک گزارش تازه منتشرشده، پیشبینی میشود کشور بریتانیا در سال جاری میلادی، 16 هزار و 500 میلیونر را از دست بدهد. این میزان بیش از دو برابر خروج ثروتمندان از چین با رقم هفت هزار و ۸۰۰ نفر است. نکته جالب این است که مقصد اصلی مهاجرت ثروتمندان جهان امارات متحده عربی، آمریکا، عربستان سعودی، سوئیس، ایتالیا و پرتغال است.
ایران هم با خروج حدود ۲۰۰ میلیونر در حال از دست دادن افراد ثروتمند خود و مهاجرت آنها به امارات متحده عربی است.
بنا بر گزارش تازه موسسه هنلی و شرکا (Henley & Partners) که یک شرکت مشاوره جهانی در زمینه سرمایهگذاری است و دفتر مرکزی آن در لندن قرار دارد، بررسیها برای سال ۲۰۲۵ نشان میدهد که در تضاد با بریتانیا و چین که شاهد خروج ثروتمنداناند، امارات متحده عربی، آمریکا و عربستان سعودی همچنان در جذب میلیونرها پیشرو باشند.
پیشبینی میشود که امارات متحده عربی با جذب بیش از ۹ هزار و ۸۰۰ میلیونر در سال جاری رکوردشکنی کند و در مقام اول مقصد سرمایهگذاران قرار بگیرد. جایگاه دوم نیز برای ایالات متحده پیشبینی و اعلام شده که با دو هزار میلیاردر کمتر از امارات متحده عربی، انتظار میرود بیش از هفت هزار و ۵۰۰ مهاجر ثروتمند جدید تا پایان سال آمریکا را به خانه خود تبدیل کنند.عربستان سعودی هم بزرگترین جذب ثروتمندان را در فهرست ورودی امسال دارد و پیشبینی میشود که در سال ۲۰۲۵ شاهد ورود بیش از دو هزار و ۴۰۰ میلیونر جدید باشد.
دکتر یورگ استفن، مدیرعامل هنلی و شرکا میگوید که سال ۲۰۲۵ بسیار متفاوت و مهم به نظر میرسد زیرا برای اولین بار در یک دهه از گزارش درباره جابجایی ثروتمندان است که یک کشور اروپایی (بریتانیا) در خروج میلیونرها در جهان پیشرو است.
به گفته او این موضوع فقط به سیستمهای مالیاتی مرتبط نیست بلکه نشاندهنده نگاه ثروتمندان به این است که فرصتهای آینده، آزادی و ثبات بیشتر در کدام کشورها نهفته است.
در گزارش این موسسه اشاره شده است که بریتانیا در این وضعیت تنها نیست. برای اولین بار، انتظار میرود کشورهای قدرتمند اتحادیه اروپا شامل فرانسه، اسپانیا و آلمان هم در سال جاری میلادی شاهد خروج ثروتمندان با ترتیب ۸۰۰، ۵۰۰ و ۴۰۰ میلیونر باشند. برای ایرلند، نروژ و سوئد نیز به ترتیب خروج ۱۰۰، ۱۵۰ و ۵۰ میلیونر پیشبینی شده و بسیاری از اروپاییهای ثروتمند به مراکز سرمایهگذاری مناسبتر در این قاره نقل مکان میکنند.
سوئیس، که قرار است امسال بیش از سه هزار میلیونر مهاجر را جذب کند، از جمله کشورهای کلیدی ذینفع در این روند دانسته میشود. در حالی که پیشبینی میشود ایتالیا، پرتغال و یونان نیز به ترتیب شاهد ورود رکوردشکن ثروتمندان اروپایی باشند که ناشی از سیستمهای مالیاتی مطلوب، جذابیت سبک زندگی و برنامههای مهاجرتی مناسب برای سرمایهگذاری است.
اروپای جنوبی به سرعت به عنوان مرکز ثقل جدید مهاجرت ثروتمندان در منطقه در حال ظهور است و موناکو به عنوان یک مقصد محبوب جایگاهش را حفظ کرده است به خصوص در میان افراد بسیار ثروتمند از بریتانیا، آفریقا و خاورمیانه.
به گفته اندرو آمویلز، رئیس بخش تحقیقات در موسسه نیو ورلد ولث New World Wealth«مرور سریعترین بازارهای سرمایهگذاری و جذب ثروت در حال رشد جهان در دهه گذشته نشان میدهد که بیشتر این کشورها یا مقاصد محبوب میلیونرهای مهاجر هستند - مانند مونتهنگرو، امارات متحده عربی، مالت، ایالات متحده آمریکا و کاستاریکا - یا قطبهای فناوری بازارهای نوظهور مانند چین، هند و تایوان.»
او معتقد است که این روند نشاندهنده اهمیت مهاجرت میلیونرها در ایجاد ثروت جدید در یک کشور است.
در عین حال به نظر میرسد مقاصد سنتی مانند سنگاپور، استرالیا، کانادا و نیوزیلند جذابیت خود را برای کارآفرینان ثروتمند از دست میدهند و انتظار میرود کمترین میزان ثروت ورودی آنها در سال ۲۰۲۵ ثبت شود.
تایلند به سرعت در حال تبدیل شدن به پناهگاه امن جدید ثروتمندان در آسیای جنوب شرقی است و بانکوک خود را به عنوان رقیب اصلی سنگاپور معرفی میکند. پایتخت پر جنب و جوش تایلند به طور فزایندهای مورد توجه ثروتمندان چینی، ویتنامی و کره جنوبی قرار گرفته است که به دلیل مدارس بینالمللی، بخش خدمات مالی رو به رشد و املاک و مستغلات لوکس، جذب این کشور میشوند.
هنگ کنگ نیز پس از یک دوره چالش برانگیز عدم قطعیت سیاسی، شاهد ورود مداوم سرمایه از سایر نقاط آسیا است. به همین ترتیب، ژاپن به دلیل امنیت نسبی و ثبات سیاسی، شاهد هجوم ثروتمندان به ویژه از چین است.
در این میان به بازندگان جهانی جابجایی ثروتمندان نیز اشاره شده است. در آسیا، انتظار میرود کره جنوبی در سال ۲۰۲۵ شاهد خروج قابل توجه خالص افراد ثروتمند به میزان دو هزار و ۴۰۰ نفر باشد که بیش از دو برابر رقم سال گذشته است و پس از یک دوره آشفتگی اقتصادی و سیاسی رخ میدهد.
ویتنام با خروج ۳۰۰ میلیونر شاهد افزایش نگرانکنندهای در خروج میلیونرها است و پاکستان نیز همچنان میلیونرهای خود را به امارات متحده عربی واگذار میکند.
با وجود بیثباتی مداوم در خاورمیانه، انتظار میرود اسرائیل خروج سرمایه نسبتا کمی را نشان دهد، در حالی که لبنان با ضررهای نگرانکنندهای روبرو است و بسیاری از افراد ثروتمند به قبرس، یونان و امارات متحده عربی نقل مکان میکنند.