کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

بامداد خونین شهر همیشه سبز


کد خبر : ۱۳۴۷۴۶چهارشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۳:۲۳۲۷۳۰۷۸ بازدید

علی محمد جان زاده یکی از ساکنان آستانه اشرفیه به «ایران» می‌گوید: «ما هیچ تصویری از جنگ نداشتیم و هیچ گاه فکر نمی‌کردیم در شهری که همه ...
بامداد خونین شهر همیشه سبزبامداد خونین شهر همیشه سبز

علی محمد جان زاده یکی از ساکنان آستانه اشرفیه به «ایران» می‌گوید: «ما هیچ تصویری از جنگ نداشتیم و هیچ گاه فکر نمی‌کردیم در شهری که همه از جنگ به آن پناه آورده‌اند شاهد چنین شبی باشیم. از روزهای قبل خبرها را دنبال می‌کردیم وبارها از اقوام‌مان خواستیم به اینجا بیایند، چه می‌دانستیم دشمن نامرد به منطقه غیر نظامی هم حمله می‌کند.»

او از آن شب می‌گوید: «شهر در سکوت بود که به یک‌باره صدا‌هایی به گوش‌مان رسید و کمتر از چند ثانیه انفجار رخ داد. نمی‌دانیم موشک بود یا پهپاد اما هرچه بود صدای وحشتناکی داشت. آن‌قدر انفجار‌ها نزدیک بودند که در دل شب به یک‌باره تصور کردیم خورشید طلوع کرده. شهر روشن شده بود، شیشه‌های خانه های‌مان خرد  شده و بعضی دیوارها ترک برداشته بودند. پنجره‌ها و درها از چهارچوب‌شان خارج و به سمتی پرتاب شدند. همه شوکه بودیم و کمی بعد فهمیدیم به خانه همسایه حمله شده است.»

او می‌افزاید: «بقیه داستان را همه می‌دانند. بار‌ها و بارها از تلویزیون آمدند و ماجرا را کامل پیگیر شدند اما چیزی که این روزها کمتر کسی از آن حرف می‌زند اراده و همدلی مردم شهر است.»

کمتراز یک روز زندگی دوباره از سر گرفته شد

«سحر مطلبی» یکی دیگر از جوانان آستانه نیز همراهی جوان‌ترهای شهرش را بی‌مثال دانسته و می‌گوید: «صبح فردای حادثه همه در شوک بودیم اما تا ظهر نشده همه دست به کار شده‌اند. درهای خانه‌های سالم به روی همشهریانی که خانه های‌شان تخریب شده بود، باز شد. مغازه دارها به سر کار بازگشتند تا نیاز‌های مردم را تأمین کنند.»

او که معلم کلاس اول دبستان است، می‌گوید: «جوان‌تر‌ها بین خودشان تیم تشکیل دادند و برای کمک به سالمندان داوطلب شدند. خلاصه این‌که کمتراز یک روز زندگی دوباره از سر گرفته شد. فکر نکنید که این جنایت را فراموش کردیم یا داغ دل‌مان خاموش شده؛ اما باید شهرمان را حفظ می‌کردیم.»

آمادگی کامل دولت برای جبران خسارات

در میان این همه مهربانی و همدلی مردم شهر همراهی مسئولان نیز در برقراری شرایط عادی در آستانه اشرفیه مثال زدنی بوده است. رحمت حیدری‌نژاد فرماندار شهرستان آستانه‌اشرفیه در گفت‌و‌گو با «ایران» وضعیت این شهرستان را پس از 2 هفته از تجاوز رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی عادی عنوان کرده و در خصوص روند بازسازی مناطق توضیح می‌دهد:« با وجود آن‌که در پی این تجاوز 10 واحد مسکونی به طور کامل ویران شده 423 واحد نیز با درصدهای تخریب متفاوت آسیب دیده‌اند اما همه پای کارآمده و درکوتاه‌ترین زمان، زندگی مردم از سر گرفته شده است.»

اوادامه می‌دهد:« استاندار از آمادگی کامل دولت برای جبران خسارات وارده و خرید یا بازسازی کامل منازل آسیب‌دیده خبر داده است. خیران و اصناف مختلف از فروشندگان لوازم خانگی تا فروشندگان مصالح ساختمانی نیز به یاری مردم منطقه آمده واعلام کرده‌اند تا زمانی که خانه و زندگی مردم به حالت کاملاً عادی بازگردد همراه آنان خواهیم بود.»

 این مقام مسئول با اشاره به آن‌که همه دستگاه‌های شهرستان پای کار آمده‌اند می‌افزاید: «با توجه به این‌که ستاد بحران استان در ایام جنگ تحمیلی 12 روزه درآمادگی کامل بود از همان ساعات اولیه دستگاه‌های مربوطه در منطقه حاضر شدند و کار آواربرداری و ارزیابی خسارت کمتر از 24 ساعت بعد از وقوع حادثه انجام شد.»

فرماندار آستانه اشرفیه خاطرنشان می‌کند:« هر چند کار ارزیابی از نظر بنیاد مسکن گیلان به پایان رسیده‌ اما افرادی که خانه‌های آنها دچار خسارت شده و زمان ارزیابی کارشناسان در منزل حضور نداشته‌اند، می‌توانند به بنیاد مسکن شهرستان آستانه‌اشرفیه مراجعه کنند. البته باید منتظر مصوبه هیأت دولت برای واحدهای مسکونی آسیب دیده باشیم تا به محض تصویب، ابلاغ و دریافت اعتبار؛ اقدامات لازم انجام شود.»

 حیدری‌نژاد با اشاره به حمله سوم تیرماه به مناطق غیر نظامی آستانه اشرفیه می‌گوید: «براساس پیش‌بینی‌هایی که ما در ستاد بحران شهرستان داشتیم همه نیروهای امدادی هلال احمر، شهرداری، ادارات آب، برق ، گاز و... در این حادثه در لحظات اولیه در کنار حادثه‌دیدگان قرار گرفتند و کارهای اولیه به سرعت انجام شد. براین اساس آواربر‌داری خانه‌های آسیب دیده در مدت ۲۴ ساعت به اتمام رسید و همزمان ارزیابی ساختمان‌ها نیز انجام شد.»

423 ساختمان دچار آسیب شده‌اند

وی ادامه می‌دهد:« تقریباً 85 درصد تخریب‌ها شامل تخریب سقف خانه‌ها بوده است. براساس آمار بنیاد مسکن 423 واحد ساختمان دراین تجاوز نظامی دچار آسیب شده‌اند که از این تعداد ۱۰ واحد کاملاً تخریب و بقیه واحد‌ها نیازمند بازسازی هستند. همچنین 119 خودرو نیز خسارت دیده است. از این تعداد 7 خودرو کاملاً از بین رفته و مابقی نیز دچار آسیب‌های جدی شده‌اند.»

 فرماندارآستانه اشرفیه با تأکید براین‌که تمام خسارت‌ها به آسیب دیدگان پرداخت خواهد شد، می‌افزاید: «در ارزیابی‌های اولیه میزان خسارت‌ها مشخص و بنا شده بخشی از هزینه‌ها را بیمه‌ها پرداخت کنند. البته دولت نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.»

پیگیری برای پوشش بیمه
 آسیب جنگ

وی می افزاید:« در نامه‌ای که به استاندار ارسال کرده پیشنهاد داده‌ایم؛ با توجه به این‌که در بحث بلایای طبیعی؛ ساختمان‌ها بیمه هستند اما در مباحث جنگی این موضوع لحاظ نمی‌شود، تدبیری اتخاذ شود تا بیمه‌ها این مورد را نیز پوشش دهند. البته این موضوع در دست بررسی است وبعد از اعلام نظر دولت و بیمه مرکزی نتایج آن اعلام خواهد شد.»

 حیدری‌نژاد با تأکید براین‌که مردم نگرانی در خصوص جبران خسارت‌ها نداشته باشند، می‌گوید: «بعد از بررسی‌ها وظایف میان نهادها وادارات استان، خیران، اصناف و... تقسیم شده تا فردی در این زمینه متضرر نشود. نکته‌ای بسیار قابل توجه این است که از همان روز اول حادثه بسیاری از مردم و اصناف مراجعه و اعلام کرده‌اند آماده کمک‌رسانی و جبران خسارت‌های خانواده‌های آسیب دیده هستند.»

 وی ادامه می‌دهد:« در حال حاضربا هماهنگی‌های انجام گرفته میان دستگاه‌های اجرایی تمام ساکنین خانه‌های آسیب دیده اسکان داده شده‌اند. البته اغلب این خانواده‌ها درمنزل اقوام اقامت دارند و تنها 4 خانواده که مستأجر بوده‌اند در یکی از واحدهای دولتی به طور موقت مستقر شده‌اند تا بتوانیم مبالغ ودیعه آنها را بازگردانیم.»

17 شهید از کودک 6 ساله تا پیرزن 75 ساله

حسین درویش حق‌جو، رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران شهرستان آستانه اشرفیه نیز با اشاره به این‌که 28 شهید گیلانی تجاوز صهیونیست‌ها در این استان تشییع و در شهرهای مختلف به خاک سپرده شده‌اند در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار کرد:« در میان این شهدا از کودک ۶ ساله تا زنان و مردان 70 ساله بی‌گناهی داشته‌ایم که شهادت 15 غیر نظامی در حمله دشمن به منطقه مسکونی آستانه اشرفیه بخشی از آن بوده است.»
 حق جو با اشاره به این‌که درحمله به مناطق مسکونی جنایت اسرائیل کودک‌کش مشهود است، اظهار کرد:« در این حملات ۱۷ شهروند آستانه اشرفیه به شهادت رسیدند که اغلب آنها افراد غیر نظامی بوده‌اند. البته 2 نفر از این شهدا خارج از شهرستان بوده‌اند. اولین نفر شهید «حمید رضا صدیقی» از اهالی آستانه اشرفیه در شهرک چمران تهران و شهید دیگر نیز«سیف‌الله رهنما» از پرسنل فراجا بودند که ایشان هم در تهران به شهادت رسیدند.»
رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران شهرستان آستانه اشرفیه در خصوص علت اصلی حمله به این منطقه توضیح داد: «هدف اصلی دشمن شهادت «دکترصدیقی صابر» از دانشمندان کشور بوده است. البته ابتدا این سوءقصد در تهران انجام شده و متأسفانه فرزند نوجوان ایشان به شهادت رسیدند. ایشان بعد از حمله اول به منزل پدر همسرشان تشریف می‌آورند و مراسمی برای فرزندشان برگزار می‌کنند. به بهانه این مراسم اعضای خانواده دور هم جمع شده بودند و سرویس‌های صهیونیستی هم که دنبال ایشان بودند در حمله‌ای ناجوانمردانه منزل ایشان را مورد اصابت قرارداده و همه اعضای خانواده و چندین نفر از همسایه‌ها را به شهادت رساندند.»

شهر زندگی عادی خود را پیدا کرده است

وی ادامه داد:« این حمله هوایی باعث شد خانه خانواده صدیقی و 2 نفر دیگر از همسایه‌های‌شان به طور کامل تخریب شود و متأسفانه 15 نفر به شهادت رسیدند. با وجود آن‌که اغلب شهدا اعضای یک خانواده بوده‌اند اما تعدادی از همسایه‌ها نیز به شهادت رسیده‌اند.» در این حمله «زهرا صابر»، «موسی صابر»، «سلطنت حسین پور»، «سید فاطمه صدیقی»، «سید مهیا صدیقی»، «حامد صابر»، «مهسا احمدی» و چندین نفر دیگر از اعضای خانواده این دانشمند، شهید شدند. همچنین«روح انگیز فرهنگ»، «احمد لطیفی راد» و «شهربانو پور» هم از همسایه‌های این خانواده به فیض شهادت رسیده‌اند. «مجتبی محمدپور» یکی از شهروندان که به تازگی صاحب فرزند شده بودند نیز در شب حادثه برای خرید دارو برای فرزندشان مراجعه کرده بودند که متأسفانه تکه‌ای از پرتابه‌ها از محل انفجار به سقف خودروی ایشان برخورد کرده و باعث شهادت وی می‌شود.»

جنایتی که از یاد نمی رود

 حق جو با بیان این‌که میزان خسارت‌ها بسیار زیاد بوده است، افزود: «با وجود آن‌که در حال حاضر اوضاع شهر آرام شده و زندگی روال عادی خود را پیدا کرده اما ما در این حادثه صحنه‌هایی را دیدیم که هیچ زمانی جنایت‌های رژیم صهیونیستی را از یاد نمی‌بریم. در بیشتر موارد برای تشخیص هویت اجساد و صدور گواهی فوت مجبور به انجام آزمایش «دی ان ای» بودیم. پدر یکی از کودکان فوت شده به نام یاس که پیکرش پیدا نشده بود بسیار بیقراری می‌کرد تا اینکه سرانجام تنها توانستیم تکه‌ای از دست این کودک را به خانواده‌اش تحویل بدهیم تا حداقل مزاری برای تسلی دردهای‌شان و سوگواری داشته باشند.»

رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران شهرستان آستانه اشرفیه با اعلام این‌که مراحل احراز شهادت این افراد انجام شده است، گفت: «شهادت این افراد محرز و پرونده‌های آنها در بنیاد شهید در حال پیگیری بوده و در اسرع وقت انجام خواهد شد. البته به این نکته دقت داشته باشید که مردم شهرستان تحت هر شرایطی این عزیزان را به عنوان شهید در یاد وخاطره خواهند داشت.»



اخبار مرتبط

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها