کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

دولت بازسازی جنگ 12 روزه را کلید زد


کد خبر : ۱۳۴۴۴۵یکشنبه، ۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۶:۴۲۱۰۹۱ بازدید

بررسی دستگاه‌های مختلف از برآورد خسارت‌های تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران نشان می‌دهد تأسیسات و زیرساخت‌ های شهری و برون‌شهری آسیبی ...
دولت بازسازی جنگ 12 روزه را کلید زددولت بازسازی جنگ 12 روزه را کلید زد

بررسی دستگاه‌های مختلف از برآورد خسارت‌های تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران نشان می‌دهد تأسیسات و زیرساخت‌های شهری و برون‌شهری آسیبی ندیده و به‌‌رغم خواست و هدف رژیم اسرائیل، آسیب‌های زیرساختی جزئی است و بیشترین تخریب مربوط به واحدهای مسکونی است.

وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی بخش‌های مسکن و زیرساخت، برنامه‌های بازسازی را تدوین و به دولت ارسال کرده است. بر اساس این گزارش، بازسازی خرابی‌های ناشی از جنگ در اولویت کاری دولت قرار گرفته است. مجید اخوان، سخنگوی وزارت راه و شهرسازی در گفت‌و‌گو با «ایران» به برخی جزئیات برنامه‌های بازسازی اشاره کرده است.

ثبت‌نام خسارت‌دیدگان تجاوزات اخیر

سخنگوی وزارت راه و شهرسازی از آغاز ثبت‌نام خسارت‌دیدگان تجاوزات اخیر خبر داد و گفت:«هموطنانی که منازل‌ آنها از تجاوزات رژیم صهیونیستی آسیب‌دیده، برای ثبت‌نام و تشکیل پرونده می‌توانند با ستاد بازسازی تماس بگیرند. در زمینه شناسایی مناطق آسیب‌دیده و خسارت‌دیده با همکاری کارشناسان بنیاد مسکن و سایر نهادهای مربوطه، اقدامات لازم آغاز شده‌ است.»

وی اظهار کرد:«همچنین کمیته ارزیابی خسارات و بازیابی در حوزه‌های مختلف تشکیل شده است و در خصوص منازل شهروندان برای ارائه خدمات، بانک مسکن و بنیاد مسکن فعال خواهند بود. برای تسریع در شناسایی خسارت‌ها و کمک به ارزیابی خسارت‌های چند هفته اخیر، مقرر شده صندوق غرامتی شکل گرفته و هزینه‌ها پرداخت شود.»

تخصیص وام قرض‌الحسنه به واحدهای تخریب‌ شده

به گفته سخنگوی وزارت راه و شهرسازی، یکی از موضوعاتی که با همراهی وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شد، بحث بازسازی واحدهای تخریب ‌شده است. برخی از سازه‌ها نیاز به تعمیر و بازسازی دارند. البته بازسازی هم به‌ نوعی سطح‌بندی شده است؛ از تعمیرات اساسی تا تعمیرات سطحی یا همان نازک‌کاری تا تخریب و تجدید بنا. دولت مکلف شده است برای واحد‌های مسکونی خسارت‌دیده، تأمین اعتبار کند تا این واحد‌ها بازسازی شوند.

وی افزود:«نکته بعدی، تأمین اعتبار است. بخشی از منابع مالی به ‌صورت کمک بلاعوض، بخشی به شکل تسهیلات بانکی و بخشی دیگر به ‌صورت وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن در نظر گرفته شده است، چراکه بسته به میزان آسیب وارد شده، ممکن است فرآیند بازسازی یک واحد چند ماه یا حتی یک سال زمان‌ ببرد. این موارد در سه سطح تدوین شده و آماده است و باید به تصویب دولت برسد. مصوبه تأمین اعتبار ساخت و اسکان موقت در ستاد بازسازی بنیاد مسکن تهیه و توسط وزارت راه و شهرسازی به دولت ارسال شده که پس از تصویب به اطلاع مردم خواهد رسید.

بر اساس این گزارش، تاکنون آسیب به 3600 واحد مسکونی احراز شده است. سخنگوی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به این موضوع گفت:«بسته پیشنهادی بنیاد مسکن با توجه به نوع اقدام تعمیری، احداثی و مقاوم‌سازی، برای دولت تهیه شده و فرآیند ارزیابی نیز به طور کامل تدوین شده است.»

آغاز بازسازی فرودگاه تبریز

یکی از بخش‌های زیرساختی که مورد تجاوز رژیم صهیونیستی قرار گرفته فرودگاه تبریز است که عملیات بازسازی آن به سرعت شروع شده است.
محمد امیرانی، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها نیز با اشاره به آسیب‌دیدگی هر دو باند فرودگاه تبریز در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی گفت:«عملیات بازسازی باندها بلافاصله پس از اعلام آتش‌بس به‌ صورت شبانه‌روزی آغاز شده است.»

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی گفت:«با توجه به آسیب‌های وارد شده به زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل آذربایجان شرقی بویژه سطوح پروازی فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز در تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی به کشورمان و با توجه به اهمیت دیار آذربایجان و مقاومت مردم غیور این خطه، از سوی وزیر راه و شهرسازی مأموریت داریم هر چه سریع‌تر اقدامات لازم را جهت برآورد خسارات و آغاز عملیات بازسازی انجام دهیم.»

وی در خصوص وضعیت فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز بیان کرد:«در تجاوز ناجوانمردانه اخیر رژیم کودک‌کش، هر دو باند فرودگاه تبریز دچار آسیب شده که عملیات بازسازی آن پس از اعلام آتش‌بس آغاز شده است. پیمانکار مربوطه و همچنین مدیران و پرسنل فرودگاه تبریز به‌ صورت شبانه‌روزی در حال بازسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه هستند.»

امیرانی اظهار کرد:«امیدواریم در اسرع وقت فرودگاه آماده اعزام و پذیرش مسافران شود.»

تغییر برخی کاربری‌ها در بازسازی

علیرضا نثاری، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز با اشاره به آسیب واحدهای مسکونی و تجاری در جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی علیه کشور، گفت:«بر اساس دستورالعمل‌ها، دولت بازسازی تخریب‌های ناشی از جنگ را شروع کرده است.»

وی گفت:«البته تأکید ما این است که نحوه بازسازی نباید شتاب‌زده باشد چون بازسازی برخی مناطق ویژه است، برخی امکان کاربری عمومی دارد و کاربری برخی مناطق نیز ممکن است با توجه به شرایط تغییر کند.»

وی افزود:«سامانه‌ای به منظور شناسایی، ارزیابی و بررسی خسارت‌های جنگ 12 روزه را‌ه‌اندازی شده تا ارزیابی دقیقی از میزان خسارت و نحوه بازسازی انجام شود.»

وی گفت:«ملاک بازسازی، دقت، سرعت عمل و مخصوصاً رضایت مردم است.»

فرآیند بازسازی

محمدرضا رضایی‌کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز با اشاره به آغاز بازسازی خسارت‌های ناشی از جنگ گفت:«۲۹۰ واحد مسکونی بر اثر تجاوزات رژیم صهیونیستی نیاز به بازسازی و مقاوم‌سازی و ۳۶۰۰ واحد نیاز به تعمیرات دارند که طبق بسته‌ای که تهیه کرده‌ایم برای ساخت واحد‌های مسکونی که تخریب شده‌اند، متری ۲۰ میلیون و برای بازسازی واحد‌های تعمیراتی متری ۸ میلیون و برای واحد‌های تجاری هم متری ۱۵ میلیون تومان در بسته بازسازی واحد‌های مسکونی خسارت‌دیده در نظر گرفته شده است.»

وی ادامه داد:«همچنین برای واحد‌های مسکونی که  نیاز است طی دو سال ساخته یا بازسازی شوند، یک میلیارد تومان به عنوان ودیعه و ماهانه ۲۰ میلیون تومان از طرف دولت تقدیم می‌شود. تمامی مباحث این بسته در هیأت دولت بررسی شده و باید به تصویب برسد.»

رضایی‌کوچی گفت:«این آمار مدام به‌روز‌رسانی می‌شود و هم در حوزه مقاوم‌سازی و هم در حوزه بازسازی تمامی آمار‌ها به‌روزرسانی شده و روز دوشنبه هم کمیسیون عمران مجلس، بسته‌ای را در این بخش بررسی خواهد کرد.»

رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود:«مردم و مالکانی نیز که تمایل داشته باشند، می‌توانند اقدام به بازسازی واحد‌های مسکونی خود کنند و در این زمینه دولت کمک‌های لازم را انجام خواهد داد.»



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها