از گذشته های دور در ایران طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی از مادربزرگها به مادران رسیده و در عین سادگی همراه با فوتوفنهایی است که در خوشطعم شدن آن مؤثر است. جالب است بدانید که حریره بادام یکی از غذاهای سنتی ایران به شمار می رود که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. این غذا خواص بیشماری برای سلامتی دارد که یکی از آنها بهبود وضعیت بیمار در دوران سرماخوردگی است. حریره بادام کامل و مقوی با استفاده از بادام، شیر و آرد برنج تهیه میشود. افزودن شیرینکنندههایی همچون شکر و عسل به این غذا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
بادام یکی از انواع آجیل است که خواص بیشماری دارد. به صورت کلی آجیلها جزء خوراکیهای مغذی هستند که میتوانند ویتامینهای مختلفی را به بدن برسانند. البته توجه به این نکته ضروری است که کیفیت آجیل، در این موضوع دخیل است. هرچه کیفیت آن بالاتر باشد، مفیدتر است. شما میتوانید برای خرید آجیل باکیفیت به این لینک مراجعه کنید.
در ادامه مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی به طور کامل آشنا کنیم.
دستور تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی
حریره بادام سرشار از ویتامین E، آنتیاکسیدان و مواد مغذی متنوعی همچون پتاسیم، آهن و منگنز است. این غذا با تقویت سیستم ایمنی، از بدن در برابر سرماخوردگی محافظت میکند. همچنین مصرف حریره بادام هنگام سرماخوردگی علائمی همچون سرفههای خشک و گلودرد را کاهش میدهد. مواد مورد نیاز و طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی به صورت زیر است:
مواد مورد نیاز |
مقدار |
بادام |
۱۰ عدد |
آرد برنج |
۱ قاشق غذاخوری |
شیر |
۱ پیمانه |
شکر یا عسل (اختیاری) |
۲ قاشق چایخوری |
گلاب (اختیاری) |
۱ قاشق چایخوری |
مرحله اول
ابتدا پوست بادامها را جدا کنید. برای این کار میتوانید چند ساعت بادامها را در آب سرد بخیسانید یا آنها را برای چند دقیقه در آب جوش بیندازید. بادامهای بدون پوست را با آسیاب خرد کنید تا حالت خمیری پیدا کند.
مرحله دوم
آرد برنج را الک کنید تا ذرات آن به خوبی از هم جدا شود. آرد برنج الک شده را در داخل شیر سرد بریزید و با هم ترکیب کنید.
مرحله سوم
پودر بادام را به ترکیب بالا اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کاملاً صاف و یکدست شود.
مرحله چهارم
ترکیب به دست آمده را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. بسته به ذائقهتان به ترکیب مورد نظر شکر یا عسل و گلاب اضافه کنید. برای اینکه حریره بادام ته نگیرد و گلوله گلوله نشود، به صورت مداوم آن را هم بزنید. حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان نیاز است تا حریره بادام به غلظت مناسب رسیده و آماده شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه حریره بادام به غلظت مناسب رسید، آماده است. آن را در ظرف سرو بریزید و با موادی همچون گل محمدی خشک و خلال بادام تزیین و نوش جان کنید.
نکات مهم و طلایی طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی
خوشبختانه تمام افراد در ردههای سنی مختلف مجاز به مصرف حریره بادام هستند. اما تهیه این غذا با توجه به سن و شرایط افراد، مستلزم رعایت نکات زیادی است. فوتوفنها و ترفندهای زیادی در دستور پخت حریره بادام وجود دارد که علاوه بر تأثیر در مزه، خواص آن را نیز تقویت میکند. نکات مهم در طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی به صورت زیر است:
- برای اینکه حریره بادام ظاهر مناسب و بافت نرم و لطیفی داشته باشد، پوست بادامها را جدا کنید.
- اگر دوست دارید در هنگام خوردن این غذا صدای بادامها را در زیر دندانهایتان احساس کنید، ۱ الی ۲ بادام را درشتتر خرد کرده و به ترکیب اضافه کنید.
- ترکیب آرد برنج با شیر گرم سبب به هم چسبیدن ذرات آرد برنج و گلوله گلوله شدن آن میشود. ازاینرو آرد برنج الک شده را حتماً با شیر سرد ترکیب کنید.
- در تهیه حریره بادام برای کودکان زیر ۱ سال، هیچگاه از عسل استفاده نکنید.
- گلاب علاوه بر عطروطعم عالی، خاصیت ضدعفونیکنندگی بالایی دارد؛ بنابراین در تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی حتماً از گلاب استفاده کنید.
- اگر حریره بادام را به منظور درمان سرماخوردگی تهیه میکنید، از شیر کمچرب و یا آب استفاده کنید تا برای بیمار سنگین نباشد.
- یکی از نکات مهم و طلایی در طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی کیفیت بادام است. برای تهیه حریره بادام از بادامهای تازه، باکیفیت و مرغوب استفاده کنید؛ چرا که در طعم و تقویت خواص آن نقش دارد.
- برای تقویت خواص حریره بادام میتوانید از پودر فندق و پودر پسته نیز استفاده کنید.
- پس از اینکه حریره بادام آماده شد، روی آن مقداری پودر دارچین بریزید تا علاوه بر خوشمزهتر شدن، خواص ضدویروسی آن تقویت شود.
- برای بیمارانی که دچار ضعف عمومی هستند، به حریره بادام مقدار خیلی کم (۱ قاشق چایخوری) روغن بادام شیرین یا روغن محلی اضافه کنید.
- میتوانید به جای عسل و شکر از شیرینکنندههای دیگری همچون شیره انگور، شیره خرما و شیره توت استفاده کنید.
- اضافه کردن ۱ قاشق چایخوری زعفران دمکرده در تقویت سیستم ایمنی بیمار بسیار مؤثر است.
- حریره بادام را روی حرارت ملایم قرار دهید و به صورت مداوم هم بزنید تا ته نگیرد. غلظت مناسب برای حریره بادام در حد فرنی و سوپ است.
- با توجه به اینکه حریره بادام دستور تهیه آسانی داشته و در مدت زمان کوتاهی آماده میشود، بهتر است آن را در حد مصرف روزانه تهیه کرده و به صورت تازه مصرف کنید تا خواص آن حفظ شود.
- اگر حریره بادام را برای افراد بزرگسال تهیه میکنید، یک چوب دارچین به آن اضافه کنید تا رنگ و عطر فوقالعادهای پیدا کند. همچنین افزودن مقدار کمی پودر هل به خوشمزهتر شدن این غذا کمک زیادی میکند.
سخن پایانی
حریره بادام یکی از غذاهای مقوی و سالم بوده که سرشار از ویتامین و مواد مغذی است. این غذای کمکی برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود وضعیت سرماخوردگی همه افراد به خصوص کودکان و سالمندان بسیار مؤثر عمل میکند. در این مقاله شما را با طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی و نکات مهم در رابطه با پخت آن آشنا کردیم. بادام، آرد برنج و شیر از مواد اصلی تشکیلدهنده این غذا هستند. برای بهبود طعم و تقویت خواص حریره بادام میتوانید به آن مقداری گلاب، روغن بادام، روغن حیوانی، زعفران دمکرده و پودر پسته و فندق اضافه کنید. برای تقویت سیستم ایمنی و درمان خانگی افراد بیمار، این غذای مقوی را تهیه کرده و از خواص آن بهرهمند شوید.