حکم قصاص عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران اجرا شد.
به گزارش میزان، صبح 7 بهمن سال 1401 پس از توقف یک دستگاه خودروی پراید مقابل سفارت جمهوری آذربایجان در تهران مردی از آن خارج و با سلاح به ساختمان سفارت وارد شد و یک فرد از جمهوری آذربایجان را به قتل رساند و ۲ نفر نیز مجروح شدند.
در تحقیقات اولیه متهم مدعی شده بود که تصور میکرده همسرش که اهل باکو بوده در سفارت حضور دارد به همین خاطر تصمیم گرفته با اسلحه کلاشینکفی که از قبل تهیه کرده بود، به سفارت برود و همسرش را به خانه برگرداند اما بررسیها نشان داد که همسر این فرد به جمهوری آذربایجان بازگشته بود.
با تکمیل تحقیقات قضایی در دادسرای جنایی تهران، دادستانی تهران برای متهم این پرونده، با عناوین اتهامی مباشرت در قتل عمدی احدی از اتباع کشور جمهوری آذربایجان با استفاده از سلاح گرم در داخل سفارت، خرید، حمل و نگهداری سلاح و مهمات غیر مجاز شامل یک قبضه کلاشینکف و یک قبضه سلاح کمری و اخلال در نظم عمومی تقاضای اشد مجازات کرد.
بنابراین پرونده به دادگاه رفت و متهم یک سال پس از این حمله مرگبار در دادگاه محاکمه شد. در جلسه دادگاه تعدادی از مقامات سفارت جمهوری آذربایجان نیز حضور داشتند. پس از رسیدگی به پرونده، دادگاه، حکم قصاص فرد مهاجم را صادر و با تأیید حکم در دیوان عالی کشور، در نهایت حکم قصاص این فرد صبح چهارشنبه اجرا شد.
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان عصر چهارشنبه با انتشار بیانیهای با اشاره به اعدام شدن فرد حمله کننده به سفارت این کشور در ایران، تأکید کرد: «ما ادامه تلاشهای مشترک برای توسعه روابط آذربایجان و ایران بر اساس احترام متقابل و حسن همجواری را ضروری میدانیم. تأمین شدیدترین مجازات برای فردی که مرتکب این اقدام تروریستی شده است، از جمله انتظارات اصلی آذربایجان از طرف ایرانی بود. مطابق با کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک، مسئولیت کشور میزبان برای تأمین امنیت مأموریتهای دیپلماتیک ما و انجام اقدامات مناسب برای جلوگیری از چنین اقداماتی همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است.»