کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

حداکثر مصرف برق تهران به 15300 مگاوات می‌رسد


کد خبر : ۱۳۳۳۳۳پنجشنبه، ۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۶:۳۱۱۶۸۶ بازدید

مدیرعامل برق منطقه ای تهران با انتقاد از فرسودگی نیروگاه‌های تهران گفت: حداکثر ظرفیت مصرف تهران به 15 هزار و 300 مگاوات خواهد رسید، در ...
حداکثر مصرف برق تهران به 15300 مگاوات می‌رسدحداکثر مصرف برق تهران به 15300 مگاوات می‌رسد

مدیرعامل برق منطقه ای تهران با انتقاد از فرسودگی نیروگاه‌های تهران گفت: حداکثر ظرفیت مصرف تهران به 15 هزار و 300 مگاوات خواهد رسید، در حالی که تولید فعلی به‌سختی پاسخ‌گوی نیمی از نیاز است.

فرهاد شبیهی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران در گفتگو با مهر با اشاره به شرایط خاص صنعت برق کشور در تابستان پیش‌رو، بر لزوم اتخاذ تدابیر راهبردی برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی و پایداری شبکه پایتخت تأکید کرد و گفت: خشکسالی بی سابقه منجر به کاهش تولید نیروگاه‌های برق‌آبی کشور است.

شبیهی افزود: در سال گذشته نزدیک به ۲۵۰ مگاوات برق به مازندران انتقال پیدا می‌کرد و ۸۰۰ مگاوات از جنوب کشور دریافت می‌کردیم، اما امسال به‌دلیل خشکسالی، عملاً شبکه در موقعیتی غیر متوازن قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر به‌جای دریافت ۸۰۰ مگاوات از جنوب به دلیل کمبود منابع آبی، همین میزان برق را به جنوب ارسال می‌کنیم و شبکه تهران، به‌دلیل موقعیت کریدوری خود، اکنون نقشی معکوس نسبت به گذشته ایفا می‌کند.

مدیرعامل برق تهران با اشاره به تمرکز بالای بار مصرفی و صنعتی در استان تهران گفت: «۵۰ درصد ظرفیت تولید و انتقال برق کشور در استان تهران متمرکز است و از ۲۵۰۰ مگاولت آمپر ظرفیت جدیدی که تا ماه آینده وارد مدار می‌شود، بخش عمده‌ای متعلق به تهران است.

وی یکی از چالش‌های جدی را فرسودگی نیروگاه‌های پایتخت از جمله بعثت، منتظر قائم و ری دانست و افزود: حداکثر ظرفیت مصرف تهران به ۱۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید و این در حالی است که تولید فعلی به‌سختی پاسخ‌گوی نیمی از نیاز است.

شبیهی با اشاره به سه راهبرد اصلی برای افزایش پایداری شبکه برق تهران، گفت: اولین راهبرد توسعه سامانه‌های خورشیدی پشت‌بامی است که بر اساس مطالعات انجام شده، نصب پنل‌های خورشیدی بر روی ۳۰۰ هزار ساختمان در تهران می‌تواند با هزینه‌ای کمتر از توسعه شبکه برق، بخش مهمی از نیاز برق را در محل تأمین کند.

شبیهی ادامه داد: ساخت نیروگاه‌های خورشیدی متمرکز به عنوان راهبرد دوم است که بر این اساس: نیروگاه ۳ مگاواتی شرکت برق منطقه‌ای تهران با حضور رئیس‌جمهور کلنگ‌زنی شد و تا یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد. در شهرک صنعتی شمس‌آباد نیز پروژه‌ای مشابه در حال اجراست.

وی با اشاره به اینکه تغییر لایه ولتاژی در مرکز تهران راهبرد دیگری برای این شرکت است، خاطر نشان کرد: برای نخستین بار در کشور، طرح ارتقا لایه ولتاژی مرکز تهران از ۲۳۰ به ۴۰۰ کیلوولت آغاز شده که فاز نخست آن شامل احداث ۳۶ کیلومتر خط ۴۰۰ کیلوولت است. این پروژه با همکاری شهرداری و حمایت وزیر نیرو، می‌تواند آینده برق تهران را تا ۱۰ سال تضمین کند.

شبیهی با اشاره به ویژگی‌های خاص شبکه برق تهران گفت: بیش از ۹۰ درصد شبکه کابلی ۲۳۰ کشور، ۶۰ درصد شبکه ۶۳ و ۱۰۰ درصد کابل‌های روغنی در تهران قرار دارند. این تمرکز بالا نیازمند همکاری منسجم نهادهای اجرایی برای توسعه ظرفیت‌هاست.

وی با تأکید بر اهمیت پروژه‌های فرامنطقه‌ای گفت: در حال احداث یک خط ۲۵۰ کیلومتری انتقال از جنوب کشور به قزوین هستیم که ظرفیت انتقال ۵۰۰ مگاوات به تهران را خواهد داشت.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران همچنین به نیروگاه تلمبه‌ذخیره‌ای سیاه‌بیشه اشاره کرد و گفت: این نیروگاه آبی منحصربه‌فرد با ظرفیت هزار مگاوات در استان مازندران، تحت مدیریت برق تهران است و نقش کلیدی در اصلاح ولتاژ و تأمین برق پایتخت ایفا می‌کند. به‌زودی با افزایش ارتفاع سد و بهره‌برداری بیشتر، ظرفیت آن افزایش خواهد یافت.

وی در پایان افزود: هم‌اکنون مشاوران پروژه ارتقا ولتاژ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و امید است با حمایت مسئولان، این طرح‌ها به‌موقع به نتیجه برسد تا از وقوع محدودیت گسترده جلوگیری شود.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها