کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

کارمندان و کارگران 2 برابر کاسب‌‎ها مالیات دادند


کد خبر : ۱۳۳۱۷۵یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۱:۵۴۱۳۴۱ بازدید

دولت در سال 1403 بیش از 136 هزار میلیارد تومان از مالیات حقوق کارگران و کارمندان دریافت کرده، اما سهم اصناف کمتر از 78 هزار میلیارد تومان بوده است.
کارمندان و کارگران 2 برابر کاسب‌‎ها مالیات دادندکارمندان و کارگران 2 برابر کاسب‌‎ها مالیات دادند

در کشوری که کارگران و کارمندان هر ماه مالیات خود را پیش از دیدن عدد کامل فیش حقوقی پرداخت می‌کنند، اصناف و کسبه، اغلب با مکانیسم‌هایی پیچیده‌تر و گاهی نامرئی‌تر، مالیات خود را مشخص می‌کنند. 

اعداد رسمی از عملکرد مالیاتی سال گذشته نشان می‌دهد که مالیات بر حقوق کارکنان دولت و بخش خصوصی به بیش از ۱۳۶ هزار میلیارد تومان رسیده، در حالی که کل مالیات اصناف فقط ۷۷.۸ هزار میلیارد تومان است.

این یعنی دولت از حقوق‌بگیران، ۱.۷ برابر بیشتر از اصناف مالیات گرفته است.

صدای منتقدان در فضای اقتصادی کشور روز به روز بلندتر می‌شود. لیلا دهقان، کارشناس اقتصادی، می‌گوید: «این مدل مالیاتی، در واقع مالیات‌ستانی از طبقه متوسط است. بخش‌هایی که درآمدشان به راحتی ردیابی می‌شود، فشار اصلی را تحمل می‌کنند، در حالی که گروه‌هایی که توان بیشتری برای پنهان‌کاری دارند، سهمی کمتر می‌پردازند».

سازمان امور مالیاتی بارها از تلاش برای شفاف‌سازی بیشتر مالیات اصناف سخن گفته، اما منتقدان می‌گویند مقاومت‌های نهادی، نفوذ صنفی، و نبود اراده سیاسی کافی مانع اصلاح واقعی است.

کارشناسان اعتقاد دارند که اگر دولت به دنبال گسترش عدالت مالیاتی است، باید راه دشوار اصلاح را با شفافیت، جسارت و گفتگو آغاز کند. تا آن روز، فیش حقوقی همچنان اولین نقطه برخورد کارمندان با مالیات است.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها