کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

هندوانه ایرانی؛ واقعا مسئله‌ساز است؟


کد خبر : ۱۳۲۹۲۳یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۹:۳۲۱۲۰۱۶ بازدید

چند روزی است که ویدئویی در فضای مجازی درباره هندوانه ایرانی در یکی از بازارهای روز روسیه دست‌ به‌ دست می‌شود. در این ویدئو نماینده دومای ...
هندوانه ایرانی؛ واقعا مسئله‌ساز است؟هندوانه ایرانی؛ واقعا مسئله‌ساز است؟

چند روزی است که ویدئویی در فضای مجازی درباره هندوانه ایرانی در یکی از بازارهای روز روسیه دست‌به‌دست می‌شود. در این ویدئو نماینده دومای روسیه به بازار میوه و تره‌بار رفته و با گذاشتن یک دستگاه نیترات‌سنج روی هندوانه  و نشان دادن عدد۴۸۰میلی‌گرم نیترات می‌گوید: «هیچ‌وقت هندوانه ایرانی نخرید. این‌ها مثل مین‌های جنگی هستند که با تاخیر منفجر می‌شوند. این‌ها همه اش پر از نیترات است و سرطان را به مردم می‌فروشند.» اما واقعیت همین است و باید قید هندوانه را بزنیم؟

هندوانه‌ها نیترات بالایی دارند؟

دستگاه اندازه‌گیری نیترات که در ویدئوی گفته‌شده دیدیم مشخص نیست داخل هندوانه فرو رفته است یا نه. چون اگر نیترات پوسته هندوانه را اندازه‌گیری کرده باشند ممکن است هر آلودگی محیطی باعث بالا نشان‌دادن نیترات شده باشد. مثلا اگر آب غنی از نیترات برای شست‌و‌شو استفاده شده باشد سطح بالایی از نیترات را در آن پیدا می‌کنید. به‌طور کلی نیترات در حد مجاز بد نیست چون همه گیاهان از آن تغذیه می‌کنند ولی اگر قبل از برداشت، نیترات زیادی به گیاه داده شود ممکن است مقدار زیادی از آن در میوه باقی بماند. پس هر هندوانه‌ای خطرناک نیست.

میزان نیترات در یک هندوانه سالم

تحقیقات نشان داده است میانگین نیترات در هندوانه بسته به شرایط کشت بین ۱۰ تا ۴۰ میلی‌گرم در هر کیلوگرم است. خیلی‌ خیلی کمتر از آن‌چه در ویدئوی وایرال‌شده می‌بینیم. توصیه سازمان بهداشت جهانی برای بزرگ سالان نیترات نسبت به وزن‌شان یعنی ۳.۷گرم در روز به ازای هر کیلو وزن است. یعنی اگر وزن‌تان ۶۰کیلوگرم است، می‌توانید ۲۲۰میلی‌گرم نیترات را در روز بخورید. یعنی اگر هر روز، این میزان نیترات با مواد غذایی وارد بدن شود اشکالی پیش نمی‌آید اما بیشتر از آن خطر بیماری وجود دارد. اما اگر یک فرد سالم به طور مداوم هندوانه با نیترات خیلی بالا بخورد بزرگ‌ترین خطر، افزایش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ و دستگاه‌ گوارش است. چون باکتری‌های دهان، نیترات را به نیتریت تبدیل می‌کنند که آن باعث سرطان خواهد شد. البته گوشت فراوری شده مانند سوسیس و کالباس نیتریت دارد و به همین دلیل باید در مصرف آن احتیاط کرد.

تست خانگی نیترات در هندوانه

یک قاچ از مغز هندوانه را ببرید و داخل یک لیوان آب بریزید. حالا آن را برای چند ثانیه هم بزنید اگه آب بلافاصله رنگ قرمز یا صورتی گرفت احتمال دارد نیترات زیاد یا رنگ مصنوعی داشته باشد البته این روش، احتمال خطا دارد و یک روش کاملا قطعی و علمی برای مصرف‌کننده نیست و به همین دلیل بهتر است هندوانه را از جای معتبر خریداری کنید.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها