کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

رفع ناترازی گاز ایران با فشارافزایی در پارس جنوبی


کد خبر : ۱۲۷۲۳۸یکشنبه، ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۱:۵۸۱۵۹۴ بازدید

باتوجه به روند بیشینه سرمای هوا در سراسر کشور و به‌تبع آن افزایش مصرف گاز، شاهد محدودیت‌هایی در تأمین این نعمت خدادادی در کشور ...
رفع ناترازی گاز ایران با فشارافزایی در پارس جنوبیرفع ناترازی گاز ایران با فشارافزایی در پارس جنوبی

باتوجه به روند بیشینه سرمای هوا در سراسر کشور و به‌تبع آن افزایش مصرف گاز، شاهد محدودیت‌هایی در تأمین این نعمت خدادادی در کشور هستیم. البته کارشناسان روش‌های مختلفی را برای افزایش تولید گاز پیشنهاد داده که یکی از مهم‌ترین آنها پروژه فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی است. این امر می‌تواند علاوه بر افزایش تولید و رفع ناترازی گاز در فصول سرد، سهم برداشت گاز کشورمان را در میدان گازی پارس جنوبی نسبت به قطر تا حد زیادی ارتقا دهد.

هم‌اکنون تولید گاز ایران از میدان پارس جنوبی به‌عنوان بزرگ‌ترین میدان گازی دنیا حدود روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب است، درحالی که طرف قطری با انواع تکنولوژی‌ها و جذب سرمایه‌گذاری خارجی کمتر از ۶۳۰ میلیون مترمکعب در روز از این میدان تولید می‌کند. میدان گازی پارس جنوبی از سال 2023، به نقطه شبنم وارد شده و با افت فشار مواجه است، لذا به سکوهای 20 هزار تنی فشارافزا و کمپرسورهای قوی جهت استمرار تولید گاز نیاز دارد.

امضای نخستین قرارداد عملیاتی

با این حال به نظر می‌رسد برای پروژه فشارافزایی در این میدان کشورمان باید بودجه‌ای 20 میلیارد دلاری به این امر اختصاص دهد و وزارت نفت قرار است تا پایان سال قراردادی را با ۴ پیمانکار بزرگ ایرانی (پتروپارس، اویک، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و مپنا) امضا کند. در قرارداد فشارافزایی پارس جنوبی که بزرگ‌ترین قرارداد گازی تاریخ ایران است، مقرر شده که 28 سکوی جدید ساخته و نصب شود که نیمی از این سکوها برای نصب توربوکمپرسورهای فشارافزا خواهد بود.

افزایش برداشت ۹۰ تریلیون فوت‌مکعب گاز

حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به اینکه نخستین دستور وزیر نفت به شرکت ملی نفت، به سرانجام رسیدن طرح فشارافزایی پارس جنوبی بود، گفت: نخستین قرارداد از چهار قرارداد مربوط به این طرح، هفته آینده به امضا می‌رسد.

وی افزود: سایر قرارداد‌ها نیز تا پایان امسال امضا می‌شوند که ارزش آنها در مجموع ۲۰ میلیارد دلار است. این امر با هدف افزایش برداشت ۹۰ تریلیون فوت‌مکعب گاز و ۲ میلیارد بشکه میعانات گازی اجرا خواهد شد و درآمدزایی ۹۰۰ میلیارد دلاری برای کشور به‌دنبال دارد و می‌تواند پایان‌بخشی بر ناترازی‌ها باشد.

افزایش حدود ۲۸ میلیون مترمکعب ظرفیت تولید گاز خام

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت با بیان اینکه مقدمات لازم در بخش‌های مطالعاتی پروژه فشارافزایی پارس جنوبی از سوی کارشناسان شرکت ملی نفت ایران انجام شده، اظهار کرد: تا پیش از پایان امسال برای قطعی شدن بخشی از این قراردادها اخبار خوشی را برای مردم خواهیم داشت. وی با بیان اینکه در دو ماه اخیر افزایش تولید نفت خام و گاز را در دستورکار قرار داده‌ایم، گفت: شرکت ملی نفت ایران موفق به افزایش حدود ۲۸ میلیون مترمکعب ظرفیت تولید گاز خام از میدان‌های گازی کشور شده و با تدابیر اتخاذشده، افزایش تولید در بخش نفت خام نیز محقق شده است.

راهبردی برای تأمین امنیت سوخت

باید به این نکته اشاره کرد که تحریم‌ها و مدیریت ناکارآمد ساختاری در سرمایه‌گذاری در توسعه میدان گازی پارس‌جنوبی به صنعت نفت و گاز کشور که موتور توسعه کشور است، ضربه زده است که نه‌تنها خود این صنعت را با محدودیت در صادرات گاز متأثر کرده، بلکه صنایع پایین‌دستی و وابسته که ارزآور هستند را هم با مشکل مواجه کرده است. در این میان علاوه بر شدیدتر شدن قطعی گاز در فصل سرما و قطعی برق در تابستان، بحث تولید بنزین به‌عنوان یک فرآورده حیاتی با توجه به اینکه خوراک پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس از میعانات گازی پارس جنوبی است، امنیت سوختی کشور را بیش از پیش تهدید می‌کند. به همین دلیل وزارت نفت دولت چهاردهم به‌دنبال اجرای هرچه سریع‌تر پروژه فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی است.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها