معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: سوزاندن بقایای گیاهی موجود در مزارع، موجب تخریب بافت و ساختمان خاک میشود.
ایسنا نوشت : فرهاد شریفی با اشاره به مضرات ناشی از آتش زدن بقایای گیاهی مزارع، گفت: سوزاندن بقایای گیاهی مزرعه از سوی زارعان در پایان فصل برداشت اقدامی نادرست است که در بلندمدت اثرات نامطلوب بر کیفیت خاک بر جای می گذارد، لذا آتش زدن پسچر مزارع به هیچ عنوان به زارعان توصیه نمیشود.
شریفی با بیان اینکه سوزاندن بقایای گیاهی موجب تخریب بافت و ساختمان خاک و کاهش حاصلخیزی خاک میشود، تصریح کرد: خاک به خودی خود در معرض فرسایش شدید آب و هوا قرار دارد و با از بین رفتن لایههای زنده خاک، زمین زراعی قدرت حاصلخیزی و تولید محصول خود را تا حدود زیادی از دست میدهد، اقدام زارعان به جارسوزی مزارع هم این وضعیت را تشدید می کند، لذا آتش زدن پسچر مزارع از سوی کشاورزان مردود است.
وی با اشاره به از بین رفتن موجودات زنده و مفید خاک با گرمای حاصل از سوزاندن کاه وکلش، گفت: از بین رفتن موجودات زنده و مفید به خصوص کرم خاکی در اثر تولید گرمای زیاد، در نهایت موجب از بین رفتن ساختمان خاک شده و همین مسئله شرایط مساعد برای رشد و فعالیت گیاهان را از بین می برد و از این حیث هم آتش زدن پسچر مزارع توصیه نمیشود.
شریفی با بیان اینکه بقایای گیاهی سرشار از مواد مغذی گیاهی است که می تواند برای اصلاح خاک و بهبود تغذیه گیاهی مورد استفاده قرار گیرد، گفت: با سوزاندن پسچر مزارع عملا این مواد مفید از دسترس خاک خارج می شوند و زارعان ناچار به استفاده بیشتری از کودهای شیمیایی برای افزایش حاصلخیزی خاک خواهند شد، لذا آتش زدن پسچر مزارع به هیچ عنوان علمی نیست.
وی اضافه کرد: با توجه به کاربردهای پسچر مزارع برای تامین علوفه و خوراک مورد نیاز دام ها و نیز افزایش قیمت کاه و کلش باقی مانده در مزارع در سنوات اخیر، زارعان که در پی افزایش درآمدهای خود هستند، دیگر اقبالی به جارسوزی در مزارع خود نداشته و ترجیح میدهند درآمدهای خود را از قِبَل فروش این محصولات فرعی بالا ببرند.
شریفی در ادامه با اشاره به جرم بودن آتش زدن پسچر مزارع از نظر قوانین محیط زیستی، گفت: اقدام کشاورزان به جارسوزی مزارع سبب بروز آلودگیهای زیست محیطی میشود و محیط زیست که وظیفه برخورد با متخلفین این حوزه را دارد، در زمینه برخورد با متخلفان این حوزه پای کار است.