کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

بازاریابی ضعیف در سومین تولید کننده خرمای جهان


کد خبر : ۷۴۸۸یکشنبه، ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱:۴۷۲۲۷۸ بازدید

سال گذشته خرمای نخلداران به قیمت هر کیلو 12 هزار ریال توسط دولت خریداری شد تا کشاورزان متضرر نشوند ولی امسال قیمت خرید خرما 11 هزار ریال اعلام شده است که شاهد ...
بازاریابی ضعیف در سومین تولید کننده خرمای جهانبازاریابی ضعیف در سومین تولید کننده خرمای جهان

 سال گذشته خرمای نخلداران به قیمت هر کیلو 12 هزار ریال توسط دولت خریداری شد تا کشاورزان متضرر نشوند ولی امسال قیمت خرید خرما 11 هزار ریال اعلام شده است که شاهد کاهش در نرخ خرید خرما هستیم و کشاورزان نیز از این نظر بسیار ناراضی هستند.

 شهرستان دشتی یکی از قطب‌های کشاورزی استان بوشهر محسوب می‌شود و افراد بسیاری در این شهرستان به کشاورزی مشغول هستند که در این زمینه نخل‌داری و تولید خرما به عنوان یکی از مهمترین بخش های کشاورزی شهرستان محسوب می‌شود.تولید خرما با مشقات بسیار زیادی روبرو است و نخلداران سختی‌های بسیار زیادی را متحمل می‌شوند تا بتوانند نخل‌های خود را به ثمر رسانده و آن را برداشت کنند که می‌توان به مراحل آبیاری، کوددهی، شخم‌زنی، هرس کردن، بارور کردن، جمع آوری نخاله‌ها و . . . اشاره کرد که برخی از این کارها در طول سال چندین بار انجام می‌شود.سختی های کار نخل و با توجه به اینکه اغلب کارها در ارتفاع انجام می‌شود، کشاورزی در باغات نخل را تخصصی کرده است و با توجه به اینکه تعداد افراد ماهر در این زمینه کم است، دستمزدها نیز بالا است و کشاورزان برای هر اصله نخل خود متحمل هزینه‌های بسیار زیادی می شوند.

هزینه های بالا و سختی‌های کار نخل را که کنار بگذاریم، فروش محصولات نیز همواره یکی از دغدغه‌های اساسی نخلداران است که در سال‌های اخیر شاهد افزایش این مشکلات بوده‌ایم.دولت نیز که مجددا کار خرید تضمینی خرما از نخلداران را آغاز کرده است، این خرید را با قیمت پائینی انجام می‌دهد که هیچ تناسبی با سختی‌ها و هزینه‌های صورت گرفته برای تهیه خرما ندارد.امسال نیز اقدامات خرید خرما از کشاورزان صورت گرفته است ولی امسال شاهد کاهش قیمت خرید خرما توسط شرکت‌های تعاونی نسبت به سال گذشته هستیم.

سال گذشته خرمای نخلداران به قیما هر کیلو 12 هزار ریال توسط دولت خریداری شد تا کشاورزان متضرر نشوند ولی امسال قیمت خرید خرما 11 هزار ریال اعلام شده است که شاهد کاهش در نرخ خرید خرما هستیم و کشاورزان نیز از این نظر بسیار ناراضی هستند.

تعاون روستایی می‌گوید فعلا قصد خرید خرما نداریم

رئیس هئیت اجرایی خانه کشاورز شهرستان دشتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال خرمای کشاورزان شهرستان بسته بندی و آماده است ولی تعاون روستایی می گوید فعلا قصد خرید خرما نداریم.

الیاس صالح احمدی افزود: سال گذشته حدود هشت هزار تن خرما از دشتستان به قیمت 12 هزار ریال خریدار شده ولی خرمای امسال که تازه است می خواهند با قمیت 11 هزار ریال خریداری کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کشاورزان از همین طریق امراش معاش می کنند درخواست می شود یک سهمیه ویژه برای کشاورزان شهرستان لحاظ شود.

امسال خرید خرما به‌صورت امانی است

رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان دشتی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دستور خرید خرما صادر شده ولی دولت زمانی وارد می‌شود که دیگر هیچ راهی برای کشاورز باقی نمانده باشد ولی به‌حمدالله در حال حاضر بازار خرمای خوب است و مشکلی وجود ندارد.

حسام الدین جلالی دوقزلو افزود: امسال خرید بصورت امانی است یعنی تعاون روستایی یک سردخانه بزرگ اجاره می کند و بعد قراردادی بین کشاورز و اداره امضاء خواهد شد و کشاورز نیز خرما بسته بندی با کیفیت مناسب و درجه یک را به مدت چهار ماه در این سردخانه به‌صورت امانی می‌گذارد.

وی تصریح کرد: کشاورز در این مدت فرصت دارد مشتری برای خرما پیدا کند و خرمای خود را بفروش برساند اگر خرما به فروش رفت هزینه نگه داری باید پرداخت کند.

رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان دشتی اضافه کرد: ولی اگر خرما در این مدت به فروش نرفت دولت به همان قیمت از قبل اعلام شده خرما را خریداری می کند.

خرید سال گذشته یک استثنا بود

مدیر کل تعاون روستایی استان بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار گفت: در تولید باید به سمتی برویم که مزیت داشته باشد شرایط امروز مثل 20 سال قبل نیست امروز ارتباط جدید، بازاریابی جدید، تغییر ذائقه مصرف کننده یک محدودیت برای تولید کننده وبازار یاب ایجاد کرده است.

قنبری ادامه داد: سالانه یک میلیون تن خرما در کشور تولید می‌شود که در جهان بعد از کشورهای مصر و سوریه سومین تولید کننده خرما هستیم.

وی با اشاره به خرید خرمای دشتستان گفت: خرید سال گذشته یک استثنا بود بدلیل آن که چرخه خرما تولید امسال بازار را دچار بحران نکند 8هزار تن خرما از کشاورزان آن منطقه خریداری شد.

قنبری اضافه کرد: امسال دولت قصد تجارت ندارد؛ قرار نیست ما تولید کنیم و دولت بیاید محصول ما را خریدار کند بلکه هدف دولت تعامل بین تولید و بازار است.

وی با بیان اینکه تا 30آبان فرصت خرید خرما در سطح استان وجود دارد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر خرمای استان بوشهر بازار خود را پیدا کرده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.


گزارش: قاسم بازیاری



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها