کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

61‌درصد تسهیلات به جیب پایتخت نشین ها رفت


کد خبر : ۴۷۹۵پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶:۰۲۲۳۲۸ بازدید

​آخرین گزارش بانک‌مرکزی از اصلاح شش‌درصدی نسبت تسهیلات به سپرده‌ها حکایت دارد. بانک‌ها در آبان سال 91 دقیقا صد‌درصد منابع (ارزی و ریالی) خود را صرف پرداخت تسهیلات کردند در حالی که این ...

سفره رنگین بانک‌ها برای پایتخت‌‌نشینان

آخرین گزارش بانک‌مرکزی از اصلاح شش‌درصدی نسبت تسهیلات به سپرده‌ها حکایت دارد. بانک‌ها در آبان سال 91 دقیقا صد‌درصد منابع (ارزی و ریالی) خود را صرف پرداخت تسهیلات کردند در حالی که این رقم در آبان سال گذشته به 94‌درصد کاهش یافته است. البته این رقم با توجه به استانداردهای بانکی هنوز بالاست اما نسبت به 116‌درصدی که در دولت محمود احمدی‌نژاد رقم خورد فاصله زیادی دارد. مانده تسهیلات شبکه بانکی در آبان سال 91 حدود 2/411‌هزار‌میلیاردتومان بوده که بعد از یک‌سال 27‌درصد رشد را تجربه کرده و به 523/3 هزار‌میلیاردتومان رسیده است. بیشترین تسهیلات نصیب تهرانی‌ها و شرکت‌های مستقر در تهران شده است. بررسی آمار بانک‌مرکزی درخصوص تسهیلات نشان می‌دهد تسهیلات استان تهران روزبه‌روز در حال افزایش است. سهم تهرانی‌ها از تسهیلات بانکی در آبان سال 91 56/7درصد بوده که با گذشت یک‌سال به 60/6 درصد رسیده است. رقم تسهیلات اعطایی به تهرانی‌ها در آبان سال 91 حدود 233/5 هزار‌میلیاردتومان بوده که با گذشت یک‌سال به 317/1 هزار‌میلیاردتومان رسیده است. رشد تسهیلات اعطایی به تهرانی‌ها در این یک‌سال حدود 37‌درصد بوده که از رشد 27‌درصدی کل تسهیلات اعطایی در شبکه بانکی 10‌درصد بیشتر است. این رشد ناهماهنگ به‌وضوح نشان می‌دهد استان تهران سهم تسهیلات سایر استان‌ها را به‌اصطلاح خورده است. بررسی بیشتر آمار منتشرشده توسط بانک‌مرکزی نشان می‌دهد، سهم تسهیلاتی 23 استان کاهش یافته و سهم هفت استان دیگر در مقایسه با آبان سال 91 ثابت مانده است. درواقع بانک‌ها سهم 30 استان را در طبق اخلاص گذاشته‌اند و به تهرانی‌ها تقدیم کرده‌اند. به بیان دیگر از میان 31 استان موجود تنها سهم تسهیلاتی استان تهران افزایش یافته و سهم سایر استان‌ها یا کم شده یا ثابت مانده است. بانک‌مرکزی در زیر هر دو جدول نکته‌ای ذکر کرده که در نتیجه ماجرا چندان تاثیری نمی‌گذارد: «یکی از علل بالا بودن رقم تسهیلات در استان تهران استقرار دفاتر بسیاری از شرکت‌ها و موسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران بوده و عمده فعالیت بانکی آنها از طریق شعب بانک‌های این استان انجام می‌شود.»

 

مجلس به‌دنبال انحلال شرکت‌های تابعه بانک‌ها


اما گویا برخی مجلس‌نشینان ریشه سرازیری تسهیلات به سمت استان تهران را عامل دیگری می‌دانند که به خود بانک‌ها مربوط است. موسی‌الرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این زمینه می‌گوید: «طرحی که خود من شخصا در حال تهیه آن هستم تا در کمیسیون‌های تخصصی مجلس ارایه و بررسی شود، حذف شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌های دولتی و غیردولتی است و طی گفت‌وگویی که با رییس کمیسیون برنامه و بودجه داشتم قرار شد این طرح آماده شود.» او در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: «متاسفانه طبق آمار و ارقام رسمی، بانک‌ها بیشتر تسهیلات را به شرکت‌های تابعه خود می‌دهند و بنابراین بخش تولید محروم از منابع بانکی است که از محل سرمایه‌های مردم تامین شده است. هدایت منابع به شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها خلاف قانون است و رقابت را از بین می‌برد.» عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می‌گوید: «متاسفانه برخی بانک‌ها به‌صورت دوطرفه به شرکت‌های زیرمجموعه یکدیگر تسهیلات می‌دهند. این شرکت‌ها نیز این منابع را غالبا صرف فعالیت‌های تجاری، دلالی و ساختمان‌سازی می‌کنند. باید دست شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها را از فعالیت‌های دلالی کوتاه کرد.»با این حال نه در گذشته و نه حالا اقدام خاصی در این زمینه صورت نگرفته در حالی که سال‌هاست اعتراض درخصوص شرکت‌های تابعه بانک‌ها و نحوه فعالیت آنها شنیده می‌شود.
 

3bmqezpdq4w9bxhm3oiw.jpg



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها