کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

توقف 11 ماهه عملیات بانکرینگ ایران در خلیج‌فارس


کد خبر : ۳۴۶۲۱یکشنبه، ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷:۲۳۱۰۵۱ بازدید

عملیات بانکرینگ نزدیک به یک سال است متوقف شده و عملاً هیچ گونه سوخت‌رسانی به کشتی‌ها توسط شرکت‌های بانکر در ایران انجام نمی‌شود.

به گزارش ایران‌جیب به نقل  از فارس، ظاهرا عملیات بانکرینگ نزدیک به یک سال است که متوقف شده و هیچ گونه سوخت رسانی به کشتی ها توسط شرکتهای بانکر در ایران انجام نمی شود.

توقف عملیات بانکرینگ در ایران در حالی صورت گرفته است که وزیر نفت در یک سال گذشته 4 ابلاغیه برای تسهیل در عملیات بانکرینگ صادر کرد و شرکت‌های بانکر موظف بودند تا این ابلاغیه را اجرایی کنند.

پیگری خبرنگار فارس حاکی از آن است که در مدت انجام عملیات بانکرینگ در طی سال‌های گذشته متاسفانه تخلفاتی توسط برخی از شرکت‌های بانکر رخ داد که به عنوان نمونه می‌توان به ارائه تخفیف‌های چندین ده دلاری از جیب پالایشگاه‌ها و یا صادرات نفت کوره به جای بانکرینگ اشاره کرد و همه این اتفاقات در حالی رخ داده است که شرکت‌های بانکر در ایران معاف از مالیات هستند.

این شرایط موجب شد تا وزیر نفت که پیش از این چند ابلاغیه درباره بانکرینگ صادر کرده بود با صدور ابلاغیه چهارم وظیفه عملیات بانکرینگ را به اموربین الملل شرکت ملی نفت ایران واگذار کند. اگرچه با توجه به این که پیش از این درباره عملیات بانکرینگ بعضی قوانین و مقررات وضع شده و حتی در برنامه پنجم هم به تکالیفی درباره افزایش سالانه ۲۰ درصدی بانکرینگ اشاره شده است، بعضی شائبه‌های قانونی درباره ابلاغیه‌های وزیر نفت نیز در این باره مطرح شده است.

بر این اساس پس از سپرده شدن عملیان بانکرینگ به مدیریت امور بین‌الملل شرکت ملی نفت،‌ به دلایل نامعلومی سهمیه روزانه 14 میلیون لیتری در نظر گرفته شده برای عملیات بانکرینگ قطع شد، که این موضوع موجب شد عملا در طول یکسال گذشته فعالیت بانکرینگ در ایران متوقف شود.

نکته مهمی که نباید از آن غافل شد فعالیت پایانه‌های نفتی فجیره در انجام عملیات بانکرینگ است به طوریکه فجیره علاوه بر سوخت رسانی به کشتی‌ها عملیات مختلفی از جمله کترینگ، تامین ملوان، فعالیت‌های زیست محیطی، تعمیر و امثال آن را در دستور کار خود قرار داده است اما شرکت‌های بانکر در ایران تنها عملیات بانکرینگ را در تامین سوخت کشتی‌ها تعریف کرده بود. باید توجه داشت این موضوع با برنامه پنجم توسعه در تضاد است؛ زیرا در برنامه پنجم توسعه ضمن اشاره به افزایش 20 درصدی عملیات بانکرینگ به توسعه این فعالیت نیز اشاره شده است.

همه این شرایط از جمله سوء عملکرد بعضی شرکت‌های بانکرینگ در کنار عملکرد سوال برانگیز متولیان امور بین‌الملل شرکت ملی نفت باعث شده است که ایران برای یک سال از یکی از مزیت‌های مهم خود در منطقه یعنی عملیات بانکرینگ تقریبا به طور کامل محروم شود.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها