کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

توتال جاسوسی کند، غرامت می‌گیریم


کد خبر : ۳۳۶۰۵پنجشنبه، ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰:۲۳۲۵۴۸ بازدید

وزیر نفت می‌گوید در صورتی که توتال اطلاعات حوزه انرژی ایران را به قطری‌ها بدهد، ایران از این غول نفتی غرامت می‌گیرد. به دنبال انعقاد ...

وزیر نفت می‌گوید در صورتی که توتال اطلاعات حوزه انرژی ایران را به قطری‌ها بدهد، ایران از این غول نفتی غرامت می‌گیرد. به دنبال انعقاد قرارداد‌هایی که در حوزه نفت و گاز بین ایران و شرکت‌های معتبر خارجی به امضا رسید، نگرانی‌هایی در رابطه با افشای اطلاعات ایران در این زمینه به وجود آمد. بسیاری از شرکت‌هایی که با ایران قرارداد بسته‌اند پیش از این یا اکنون فعالیت‌هایی در میادین مشترک یا کشور‌های همسایه ایران داشته‌اند.

به گزارش ایران‌جیب به نقل از آرمان، این مساله نگرانی در رابطه با افشای اطلاعات ایران را بیشتر می‌کند. هر چند به دنبال انعقاد قرارداد‌های مختلف در حوزه نفت و گاز برای جذب سرمایه‌های خارجی برخی انتقادات بی اساسی را مطرح کردند، اما وزارت نفت همواره این اطمینان را داده است که چارچوب قرارداد‌ها کاملا مشخص بوده و در صورتی که طرف قرارداد تعهدات خود را عملی نکند، ایران حق دریافت غرامت را دارد. در این زمینه ساز و کار‌های بین‌المللی مشخصی وجود دارد و ایران در صورت تخلف طرف قرارداد می‌تواند به دادگاه‌های بین‌المللی شکایت کرده و غرامت دریافت کند؛ موضوعی که اغلب در انتقادات دلواپسان مورد غفلت عمدی قرار گرفته است. وزیر نفت بار‌ها در مورد منازعات مختلفی که در حوزه انرژی میان ایران و سایر کشور‌ها به وجود آمده بر سیاسی نشدن اختلافات تاکید کرده و مسائل این حوزه را اقتصادی دانسته است.

اولتیماتوم به توتال

وزیر نفت در اظهار نظراتی جدید به این مساله پاسخ داد که اگر توتال اطلاعات ایران را به قطری‌ها بدهد، دولت در قبال این اقدام چه خواهد کرد. بیژن زنگنه گفت: اگر اثبات شود که توتال اطلاعات ما را به طرف قطری داده است مساله به دعوایی ختم می‌شود و توتال باید غرامت بپردازد.او در واکنش به اظهارات اخیر پاتریک پویان مدیرعامل توتال و عقب نشینی این شرکت فرانسوی از توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، عنوان کرد: درباره توافق با توتال، باید موافقتنامه تبدیل به قرارداد شود و تا دو ماه آینده تمام شده و قرارداد امضا می‌شود.

وزیر نفت با اعلام اینکه ملاحظات سیاسی توتال را به وزارت خارجه منعکس کرده‌ایم، تصریح کرد: نمی‌دانیم چرا توتال این حرف را زد، در قرارداد آمده، ما از سیاست‌های اتحادیه اروپا تبعیت می‌کنیم، حرف‌های آنها قابل قبول نیست. زنگنه با اعلام اینکه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در این مورد با خانم فدریکا موگرینی مسئول سیاست‌های خارجی اتحادیه اروپا صحبت کرده است، بیان کرد: باید در این قراردادها دقت کنیم. این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ایرادی ندارد که توتال هم با ایران و هم با قطر کار کند زیرا آنها قبلا هم کار کرده‌اند و ما از آنها کار را یاد گرفتیم، اظهار داشت: ما برای افت تولید از چند سال آینده به تکنولوژی‌های جدید شرکت توتال و دیگران نیاز داریم اما اطلاعات کل میدان را هیچ‌گاه به آنها نمی‌دهیم. زنگنه با اشاره به اینکه از ۳۰ فاز در حال اجرای پارس جنوبی تنها اطلاعات دو فاز به توتال ارائه شده است، افزود: اگر اثبات شود که این شرکت فرانسوی اطلاعات ما را به طرف قطری داده است مساله به دعوایی ختم می‌شود و توتال باید غرامت بپردازد.

توقف مصرف فرآورده‌های نفتی در ایران

زنگنه در ادامه با بیان اینکه با افزایش تولید و عرضه گاز در سال ۹۶، مصرف اکثر فرآورده‌های نفتی ایران به صفر نزدیک می‌شود، گفت: سال آینده مصرف نفت سفید، گاز مایع، نفت کوره و گازوئیل حرارتی در ایران به صفر خواهد رسید. وزیر نفت با اعلام اینکه علاوه بر این سال آینده با بهره‌برداری از اولین فاز پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، ایران در تولید و مصرف بنزین خودکفا خواهد شد، تصریح کرد: حجم صادرات گازوئیل هم افزایش می‌یابد به طوری که پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده بالغ بر ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل توسط ایران به بازارهای جهانی صادرات شود.

زنگنه با اشاره به برنامه افزایش ظرفیت پالایش نفت ایران به بیش از سه میلیون بشکه در روز، اظهار داشت: هم‌اکنون ظرفیت پالایشی حدود ۱/۷ میلیون بشکه در روز بوده که با بهره‌برداری از پالایشگاه خلیج‌فارس، مجتمع پالایشی سیراف، پالایشگاه پارس شیراز، جاسک و آناهیتای کرمانشاه، این ظرفیت به سه میلیون بشکه افزایش می‌یابد. این مقام مسئول هدف از ساخت پالایشگاه‌ها در سواحل خلیج‌فارس را رویکرد صادرات فرآورده‌های نفتی عنوان کرد و افزود: بهمن ماه امسال هم قرارداد نهایی فاینانس ساخت پالایشگاه جدید آبادان با ظرفیت ۲۱۰ میلیون بشکه در روز امضا شد. زنگنه در ادامه با بیان اینکه همزمان با آغاز فعالیت دولت یازدهم، حجم صادرات نفت ایران حدود ۲/۱میلیون بشکه در روز بوده که هم‌اکنون این میزان به ۸/۲ میلیون بشکه شامل نفت خام و میعانات گازی افزایش یافته است، تبیین کرد: پیش از لغو تحریم‌ها، کشورهایی همچون هند، ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، چین و تایوان، تنها مشتریان نفت ایران بودند که هم‌اکنون اکثر کشورهای اروپایی و آسیایی به جمع خریداران نفت ایران پیوسته‌اند؛ به طوری که حتی یک محموله نفت خام یک میلیون بشکه‌ای به اندونزی صادر شده است. وزیر نفت با بیان اینکه هم‌اکنون ۶۰ درصد فروش نفت ایران در بازارهای آسیایی و ۴۰ درصد آن در بازارهای اروپایی انجام می‌شود، تاکید کرد: برخلاف پیش‌بینی اکثر تحلیلگران داخلی و خارجی، پس از لغو تحریم‌ها در مدت زمان حدود سه ماه، تولید نفت ایران روزانه یک میلیون بشکه افزایش یافت و بازگشت ایران تاثیری در کاهش قیمت نفت نداشته است.

وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه اگر مخالفان برجام بگذارند، قراردادهای جدید نفتی عمل می‌شود، یادآور شد: عده‌ای دلشان می‌خواهد دوباره ایران تحریم شود و دلشان آرامش و توسعه کشور را نمی‌خواهد. او در ادامه با اشاره به ورود اولین کشتی پالایشگر نفت ایران وارد خلیج فارس شد، گفت: پیش از پایان امسال بهره برداری از لایه نفتی پارس جنوبی تا ۳۵ هزار بشکه در روز آغاز می‌شود و همزمان در حال مذاکره برای افزایش تولید لایه نفتی پارس جنوبی تا سقف ۱۰۰ هزار بشکه در روز هستیم.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها