کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

چشم‌انداز فصل جدیدی در بازرگانی آزاد بین ژاپن و آمریکا


کد خبر : ۳۲۹۱۱جمعه، ۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۵:۱۱۱۱۱۶ بازدید

آمریکا از توافق تجاری اقیانوس آرام، یا شراکت ترانس پاسیفیک خارج شده است. حال ژاپن خواهان گسترش مناسبات اقتصادی دوجانبه با ایالات ...
چشم‌انداز فصل جدیدی در بازرگانی آزاد بین ژاپن و آمریکاچشم‌انداز فصل جدیدی در بازرگانی آزاد بین ژاپن و آمریکا

آمریکا از توافق تجاری اقیانوس آرام، یا شراکت ترانس پاسیفیک خارج شده است. حال ژاپن خواهان گسترش مناسبات اقتصادی دوجانبه با ایالات متحده است. نخست‌وزیر ژاپن از امکان تجارت آزاد بین دو کشور سخن گفته است.

برقراری مناسبات تجاری آزاد با تک تک کشورها سیاستی است که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا دنبال می‌کند.

ترامپ در کارزار انتخاباتی خود بارها به توافق‌های اقتصادی و تجاری آمریکا اشاره کرده و گفته بود که ایالات متحده با دیدی انتقادی به شراکت‌ها و همکاری‌های تجاری و اقتصادی نگاه می‌کند. او در پیروی از این سیاست و در یکی از نخستین اقدامات خود در مقام ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد که از توافق تجاری اقیانوس آرام، یا شراکت ترانس پاسیفیک خارج خواهد شد.

ژاپن و تجارت آزاد با آمریکا

نخست‌وزیر ژاپن، شینزو آبه روز پنجشنبه (26 ژانویه / 7 بهمن) خطاب به نمایندگان پارلمان ژاپن گفت که این کشور و آمریکا احتمال تواق بر سر تجارت آزاد را بررسی خواهند کرد. ژاپن یکی از کشورهای عضو شراکت ترانس پاسیفیک است و از این رو پس از خروج آمریکا  از این شراکت حال به دنبال یافتن راه حلی برای مسائل مربوط به بازرگانی خارجی با ایالات متحده آمریکا است.

ترامپ روز دوشنبه (۲۳ ژانویه / ۴ بهمن) اعلام کرده بود که آمریکا حاضر به پذیرش هیچ توافق اقتصادی یا تجاری که منجر به انتقال فرصت‌های کاری و سرمایه‌های آمریکا بشود، نیست.

نخست وزیر ژاپن گفته است که این کشور در  گفت‌وگوهای خود با دولت ترامپ بر اهمیت توافق تجاری اقیانوس آرام تاکید خواهد کرد، اما در عین حال موضوع توافق شراکت اقتصادی و بازرگانی آزاد بین دو کشور ژاپن و آمریکا را در  گفت‌وگو با دولت این کشور پیگیری خواهد کرد. 

سیاست بازرگانی دولت ترامپ

اینکه دولت ترامپ و مسئولان و مشاوران اقتصادی او چه سیاستی را دنبال کنند، در پرده ابهام قرار دارد. اما ترامپ آشکار و صریح اعلام کرده که ارزش زیادی برای توافق‌های دست‌جمعی قائل نیست و بیشتر تمایل دارد با کشورهای مختلف به طور جداگانه مسائل اقتصادی و تجاری را هماهنگ کند.

خروج آمریکا از شراکت ترانس پاسیفیک برای ۱۱ عضو دیگر این توافق تجاری مشکل‌ساز شده است. حال قرار است که کشورهای عضو در ماه مارس پیرامون آینده این شراکت مذاکره کنند. استرالیا حتی پیشنهاد کرده که چین به جمع اعضای توافق تجاری اقیانوس آرام بپیوندد.

این پیشنهادی مورد توافق برخی از اعضای آسیایی شراکت ترانس پاسیفیک نیست. این کشورها شراکت ترانس پاسیفیک را به عنوان حربه‌ای ارزیابی می‌کردند که می‌بایست مانع از نفوذ و قدرت بیشتر چین در آسیا گردد. حال آنکه ورود چین به چنین توافقی عملا باعث تقویت بیشتر موقعیت این کشور می‌شود.

بر اساس خبری که از سوی خبرگزاری رویترز به نقل از محافل دیپلماتیک ژاپن منتشر شده،  قرار است شینزو آبه، روز ۱۰ فوریه برای انجام مذاکراتی پیرامون بازرگانی آزاد بین دو  کشور ژاپن و آمریکا راهی واشنگتن شود. 



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها