کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

آلمان در مبادلات اقتصادی خود از چین پیشی می‌گیرد


کد خبر : ۲۷۳۴۵چهارشنبه، ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۷:۰۵۹۶۳ بازدید

آلمان از سودبرندگان اصلی فرآیند جهانی‌شدن اقتصاد است. در همین چارچوب، این کشور امسال چین را به لحاظ مازاد تراز تجاری خود پشت سر خواهد ...

آلمان از سودبرندگان اصلی فرآیند جهانی‌شدن اقتصاد است. در همین چارچوب، این کشور امسال چین را به لحاظ مازاد تراز تجاری خود پشت سر خواهد گذاشت. اتحادیه اروپا و آمریکا این مزیت آلمان را به ضرر اقتصاد جهانی می‌دانند.
 
آلمان به طور دم‌افزونی بر میزان صادرات خود اضافه می‌کند. این افزایش به گونه‌ای است که پیش‌بینی می‌شود آلمان تا پایان سال در زمینه مازاد مبادلات اقتصادی خود از چین پیشی گیرد. چین تا کنون بزرگترین مازاد مبادلات اقتصادی را داشته است.

یک موسسه تحققیات اقتصادی در آلمان (IFO) ضمن ارائه پیش‌بینی یادشده، مازاد تراز تجاری آلمان تا انتهای سال جاری را 350 میلیارد دلار برآورد کرده است که 25 میلیارد دلار از مازاد مبادلاتی چین در سال 2015 بیشتر است. مازاد مبادلاتی چین در سال جاری بر 260 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. ژاپن با 170 میلیارد دلار در مقام سوم قرار می‌گیرد.
بیشتر بخوانید: اقتصاد آلمان در وضعیت رشد می‌ماند

تنها در نیمه اول سال جاری میلادی میزان صادرات آلمان 159میلیارد دلار بیشتر از واردات آن بوده است. کریستیان گریمه، متخصص IFO این مازاد را عمدتا به صادرات آلمان به اروپا مربوط می‌داند. در ترازنامه مبادلات اقتصادی علاوه بر تبادل کالا همه انواع دیگر نقل و انتقالات با جهان خارج، از جمله خدمات و کمک‌های مربوط به توسعه را هم منظور می‌کنند.

نگرانی اتحادیه اروپا و آمریکا

مازاد تراز تجاری آلمان در سال جاری معادل 8.9 درصد کل تولید ناخالص ملی این کشور برآورد می‌شود. کمیسیون اتحادیه اروپا زمانی که این رقم در مورد یکی از کشورهای عضو برای مدتی از 6 درصد فراتر رود، آن را خطری برای ثبات اقتصادی می‌داند. از همین رو کمیسیون دائم به آلمان هشدار می‌دهد که میزان سرمایه‌گذاری‌ها و هزینه‌های داخلی خود را افزایش دهد تا سبب تقویت تقاضا برای کالاها و خدمات کشورهای دیگر شود و مازاد یادشده کاهش یابد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا حتی از کمیسیون اروپا فراتر رفته و مازاد بالای تراز تجاری آلمان را خطری برای نظام مالی جهان می‌داند. استدلال آمریکا این است که کشورهای با رقم بالای مازاد مبادلاتی باعث می‌شوند که کشورهای دیگر، با توجه به فقدان نسبی صادرات خود، خود را مقروض می‌کنند تا از پس تامین مالی واردات خود برآیند.

پیش‌بینی می‌شود که مازاد تراز تجاری چین در سال جاری 70 میلیارد دلار کاهش یابد، که یکی از علت‌های عمده آن کاهش صادرات چین است. درسه ماهه اول سال جاری میلادی صادرات چین در قیاس با آخرین سه ماهه سال 2015 کاهشی معادل 35 میلیارد دلار را نشان می‌دهد. چنین کاهشی در مبادلات چین در ابتدای بحران مالی سال 2009/2008 ثبت شده است.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها