کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

کم آبی عامل سقوط بسیاری از اقتصادهای جهان


کد خبر : ۲۲۱۷۸چهارشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۳:۴۷۱۰۶۸ بازدید

بانک جهانی گزارش داد اقتصادهای بخشهای بزرگی از جهان تا اواسط قرن جاری به دلیل کمبود شدید آب ناشی از تغییرات اقلیمی به شدت ضربه خواهند خورد.
کم آبی عامل سقوط بسیاری از اقتصادهای جهانکم آبی عامل سقوط بسیاری از اقتصادهای جهان

بر اساس گزارش بانک جهانی، خاورمیانه از کمبود آب بیشترین ضربه را خواهد کرد و تولید ناخالص داخلی این منطقه تا سال 2050 بیش از 14 درصد افت خواهد کرد مگر اینکه اقداماتی برای تخصیص مجدد آب به صورت جدی صورت گیرد. 

این اقدامات شامل تلاش‌های کارا و سرمایه‌گذاری در فناوری‌هایی نظیر شیرین‌سازی و بازیابی آب خواهد بود. بر اساس اعلام متخصصان، گرم‌شدن زمین می‌تواند باعث بروز سیل‌های شدید و خشکسالی شود و می‌تواند باعث جایگزینی بارش برف به جای باران شود که نرخ تبخیر بالاتری دارد.

گرمای هوا همچنان می‌تواند باعث کاهش برف روی کوه‌ها شده و آب شدن یخ‌های طبیعی نیز می‌تواند منابع آبهای آشامیدنی را به شدت کاهش دهد. همچنین، افزایش سطوح آب دریا منجر به آلودگی آب‌های زیرزمینی با آب شور شود.

ریچارد دامانیا، اقتصاددان ارشد بانک جهانی و سرپرست نویسندگان این گزارش اعلام کرد:«‌ وقتی ما به اثرات عمده تغییرات اقلیمی نگاه کنیم، کمبود آب مهمترین اثر این پدیده خواهد بود. این موضوع باعث،‌ خشکسالی، سیل، طوفان و بالا آمدن سطح دریاها خواهد شد.کمبود آب تازه می‌تواند تلفاتی را در بخش‌های مختلف نظیر کشاورزی و انرژی داشته باشد. آب مرکز حیات است اما آب همچنین مرکز فعالیت‌های اقتصادی نیز هست.»

بر اساس مدل ارائه شده توسط بانک جهانی، اثر کمبود آب در سراسر دنیا یکسان نخواهد بود و اقتصادهایی نظیر چین و هند به شدت از این کمبود ضربه خواهند خورد.

در کمربند ساحل ( مناطق زیر صحرای آفریقا) تولید ناخالص داخلی 11 درصد افت خواهد داشت. اثری مشابه نیز در آسیای مرکزی رخ خواهد داد. اما اقداماتی برای تخصیص مجدد آب تازه می‌تواند موجب رشد در برخی مناطق شود. برای مثال، افزایش اقداماتی برای تخصیص مجدد آب می‌تواند موجب رشد 11 درصدی GDP تا سال 2050 در آسیای مرکزی شود.

در حدود یک چهارم از جمعیت جهان ( 1.6 میلیارد نفر)، در کشورهایی با کمبود آب مواجه هستند. ماه گذشته، 175 کشور در دنیا توافق حاصل شده در خصوص کاهش سرعت گرم‌شدن زمین و کاهش انتشارات گازهای گلخانه‌ای در نشست سال گذشته پاریس را به امضا رساندند. 



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها