کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

قیمت ارز یک هفته در بازه 23 تومانی نوسان کرد


کد خبر : ۲۱۴۸۴پنجشنبه، ۲۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۳:۰۳۸۷۱ بازدید

روز گذشته، دلار بیشترین کاهش در 10 روز گذشته را ثبت کرد تا به کمترین قیمت از 17 فروردین 95 برسد. در پنجمین روز هفته،‌ شاخص ارزی ...

روز گذشته، دلار بیشترین کاهش در 10 روز گذشته را ثبت کرد تا به کمترین قیمت از 17 فروردین 95 برسد. در پنجمین روز هفته،‌ شاخص ارزی 10 تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 هزار و 473 تومان رسید. با وجود ثبت این کاهش، ‌دلار همچنان در سلول 3 هزار و 470 تا 3 هزار و 493 تومان باقی ماند تا محبوس ماندن این ارز در این بازه به هفتمین روز خود برسد.

به گزارش ایران جیب به نقل از دنیای اقتصاد،عرضه ارز توسط بازارساز، تحرکات معامله‌گران سکه و انتظارات بازیگران ارزی از جمله عواملی بودند که به ثبت رکوردهای کاهشی برای دلار کمک کردند. همسو با افت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز 8 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و 35 هزار تومان رسید. افت بهای اونس در بازارهای جهانی دیگر عاملی بود که به افت کانالی سکه کمک کرد.

 

عوامل افت دلار

چهارشنبه، فعالان بازار اعتقاد داشتند که عرضه ارز توسط بازارساز بیشتر از روزهای گذشته بود تا فشار این عامل به افت دلار کمک کند. البته برخی فعالان افزایش عرضه ارز را به این شایعه نسبت دادند که دولت برای تامین ریال و هزینه یارانه‌ها اقدام به فروش دلار در بازار ارز کرده بود. این در حالی است که موضوع یاد شده چند سالی است که به‌طور سنتی از سوی برخی فعالان بازار مطرح می‌شود؛ ولی هیچ‌گاه شواهد قاطع یا مستندی از این اقدام از سوی آنها ارائه نشده است. جدا از این، در بسیاری از ماه‌های سال، نه‌تنها دلار در آستانه پرداخت یارانه‌ها کاهش قیمت را تجربه نکرده است؛ بلکه با افزایش قیمت مواجه بوده است، ‌موضوعی که تا حد زیادی استدلال فعالان سنتی را رد می‌کند. در کنار عرضه ارز، عامل دومی که به افت دلار کمک کرد، ‌نقش معامله‌گران سکه بود.

دلار در کنار نقشی که در مبادلات ارزی خارجی و معاملات دلالان دارد، یک نقش خودتنظیمی نیز در بازار سکه و طلا دارد. روز سه‌شنبه بهای اونس تا هزار و 263 دلار بالا رفت، عاملی که موجب شد قیمت سکه تا یک میلیون و 45 هزار تومان نیز بالا رود. برخی فعالان اعتقاد داشتند، معامله‌گران بازار طلا از افزایش بهای اونس در روز سه‌شنبه نهایت بهره را بردند و اقدام به فروش دارایی خود کردند. باید توجه داشت که معامله‌گران معمولا عادت دارند در مواقعی که در سقف قیمت به فروش دارایی خود می‌پردازند، در کف قیمت اقدام به خرید دوباره آن کنند. بنابراین، امکان دارد در صورتی که برخی معامله‌گران طلا امکان عرضه ارز داشته باشند، در موقعیت فروش قرار بگیرند تا با پایین آوردن قیمت دلار، بتوانند سکه را در کف قیمت خریداری کنند. این در حالی است که معمولا در روزهایی که اونس کاهشی بود، ‌معامله‌گران سکه در بازار ارز موقعیت خرید می‌گرفتند.


کف و سقف قوی در بازار ارز

به جز عوامل بالا که مربوط به سمت عرضه و تقاضا بودند، در یک هفته گذشته دلار با یک آستانه مقاومتی و حمایتی بسیار قوی مواجه بوده است. این سطوح حمایتی و مقاومتی موجب شده‌اند این ارز در دامنه 23 تومانی و در بازه 3 هزار و 470 تا 3 هزار و 493 تومان زندانی شود. در 7 روز گذشته دلار بسیار راحت در این دامنه حرکت کرد؛ ولی هرگز نتوانست از این بازه قیمتی خارج شود. به‌عنوان مثال، بعدازظهر سه‌شنبه شاخص ارزی تا قیمت 3 هزار و 492 تومان و نیم ریال نیز بالا رفت، ولی نتوانست نقطه 3 هزار و 493 تومان را بشکند.

 

ke5jpcoa9tvrzyo4gy4b.jpg



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها