کانال تلگرام ایران جیب

آخرین اخبار

آژانش مسافرتی جا اینجاس
iRest
فروشگاه اینترنتی مدیسه
تور لحظه آخری,تور کیش,تور دبی,تور آنتالیا,تور ترکیه,تور استانبول
صرافی آرز
ایکاپ
نیسان
کانال تلگرام ایران جیب

اخراج خبرنگاران از کارخانه تولید همبرگر و کالباس

کدخبر:۱۹۲۸۴شنبه، ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۴:۵۶۵۷۲۶ بازدید

به فاصله چند کیلومتری استان البرز تعداد زیادی از واحدهای صنعتی و تولیدی در شهرک صنعتی نگارستان گرد هم آمده‌اند؛ واحدهایی که با وجود ...
اخراج خبرنگاران از کارخانه تولید همبرگر و کالباس

به فاصله چند کیلومتری استان البرز تعداد زیادی از واحدهای صنعتی و تولیدی در شهرک صنعتی نگارستان گرد هم آمده‌اند؛ واحدهایی که با وجود مشکلات فراوان همچنان استوار به امر تولید مشغول هستند. در این میان هم، هستند واحدهای موفقی که با وجود زیان‌های متعدد مالی در سال‌های گذشته، باز هم مشغول  فعالیت هستند. نگاهی کلی به وضع صنایع در این سال‌ها گویاست که فعالیت در حوزه مواد غذایی که استفاده‌های روزمره دارد، نباید مشمول مشکلات زیادی باشد، اما در عمل تولید صنعتی ماجراهای خود را دارد که شاید دانستن آن برای مصرف‌کنندگان هم جالب باشد.

در این خصوص خبرنگار "شهروند" به همراه تیمی از خبرنگاران و با هماهنگی وزارت صنعت به بازدیدی رسانه‌ای از ٢ کارخانه مواد غذایی رفته است که در ادامه گزارشی میدانی از این کارخانه‌ها را می‌خوانید:


نان صنعتی و تولید سالم

نان رکن اصلی هر سفره ایرانی است و جایگاه مهمی در آموزه‌های ما دارد. در این حوزه، برخی کارشناسان متخصص تغذیه نان را عامل بسیاری از بیماری‌های گوارشی در کشور می‌دانند و همین موضوع، پخت نامناسب و استفاده از جوش شیرین در فرآیند تخمیر را برای سیاست‌گذاران این حوزه مهم کرده است.در شرایطی که هر روز بر تعداد کارخانه‌های مواد غذایی در کشور افزوده می‌شود، در بخش‌هایی همچون صنعت نان داستان کمی متفاوت است. به‌گونه‌ای که از 25 کارخانه احداث شده طی سال‌های گذشته در این بخش، تنها 2 کارخانه با قدرت مشغول به فعالیت هستند.

یکی در استان البرز و دیگری در مشهد. براساس اظهارات نعمت‌الله بابایی، یکی از فعالان صنعت نان در کشور، اگر خمیر نان در 20 درجه سانتیگراد به عمل نیاید، آنزیم آن آسیب می‌بیند که به این موضوع در ایران توجه نمی‌شود. از طرفی علم روز ثابت کرده نانی که در آتش مستقیم پخته می‌شود سرطان‌زاست، اما نان صنعتی مقوله‌ای است که از تکنولوژی بسیار بالایی بهره‌مند است. نان صنعتی سه‌نان نامی است که کمتر کسی تاکنون آن را نشنیده است. کارخانه‌ای که حدود ٧‌سال پیش با سرمایه‌گذاری ٣٧‌میلیارد تومان در شهرک صنعتی نگارستان با مشارکت گروه صنعتی «کاک» هلند افتتاح شد، با وجود تمام سختی‌ها حالا روزانه 100 تن نان صنعتی تولید می‌کند.

نذری تولید نان صنعتی

وقتی وارد کارخانه می‌شوی، بوی مطبوع نان، حال و هوای دیگری را به کارخانه داده است. خط تولید آنها مجهز به دستگاه‌های به‌روز بوده و فرآیند تولید در آن به‌صورت صنعتی و بدون دخالت دست انجام می‌شود. آن‌گونه که مسئولان خط تولید می‌گویند در تمام فرآیند تولید در این مجموعه فقط ۵‌درصد ضایعات وجود دارد که آن هم طبیعی است. بعد از بازدید از ٣ سیلوی ذخیره‌سازی آرد به ظرفیت ٨٠ تن، وارد خط تولید نان صنعتی شدیم. در کنار دیوارهای کارخانه سبدهای کشمش، گندم و دیگر مکمل‌های مورد استفاده در نان صنعتی مشاهده می‌شد. مکمل‌هایی در کنار دیگر بهبوددهنده‌ها در مرحله تخمیر به مواد اولیه نان افزوده می‌شود. حال خمیر‌های نانی که غنی شده‌ است باید حدود ٧٠ دقیقه در گرماخانه‌های با درجه دمای ٣٧ تا ٣٨ درجه سانتیگراد به عمل آید و بعد از آن وارد مرحله پخت شود. به گفته کارگران این خط، براساس نوع نان دقایق لازم برای پخت متفاوت است. مدیر این خط که مشغول چک کردن دمای دستگاه‌های پخت بود، از تاثیر مصرف نان صنعتی بر سلامت افراد می‌گوید و می‌افزاید: چند سالی است که دیگر از نان‌های سنتی استفاده نمی‌کنم. در تمام این سال‌ها وضع سلامتیم بهتر شده است.

حالا دیگر نان‌ها آماده مصرف است. کافی است چندتکه‌ای از آنها بخوری تا متوجه طعم دلچسبشان شوی. نان‌ها دیگر آماده بسته‌بندی است. بازدید خبرنگاران هم دیگر در این‌جا به اتمام رسیده و مسئولان روابط‌عمومی اصحاب رسانه را به سالن کنفرانس هدایت می‌کنند تا سوالات خود پیرامون این صنعت را از مدیر این واحد صنعتی مطرح کنند. نعمت‌الله بابایی، مدیرعامل کارخانه نان صنعتی، دل پری از اقتصاد رانت‌زده و دولت‌زده ایران داشت.

او بیماری گوارشی خود را دلیل اصلی ورود به این صنعت عنوان می‌کند و می‌گوید: برای نجات از بیماری گوارشی خود نذری کردم که کارخانه نان صنعتی ایجاد کنم. او با اشاره به این‌که از ٢٥ کارخانه احداث شده در این بخش تنها دوتای آنها باقی مانده است، رانت‌ها و ویژه‌خواری‌های این صنعت را عامل اصلی نابودی فعالان این صنعت عنوان می‌کند. این مدیرعامل کارخانه نان دخالت دولت، فضای نامناسب کسب‌وکار و قوانین غیرضرور را درحالی مورد انتقاد قرار می‌دهد که به باور او مادامی که دخالت‌های دولت در اقتصاد ایران و این صنعت ادامه پیدا کند، گشایشی در اقتصاد ایران حاصل نخواهد شد.

بابایی با بیان این‌که سرمایه‌گذاری در زمینه نان صنعتی در کشور ما به مسیر درست هدایت نشده است، از ضرورت آزادسازی قیمت نان و حذف توزیع آرد دولتی در نانوایی‌های سنتی سخن می‌گوید؛ چرا که به باور او، این رانت و یارانه دولت موجب شده تا نانوایی‌های سنتی در نبود بازار رقابتی، بدون هیچ توجهی به سلامت مردم اقدام به تولید نان‌هایی کنند که کیفیت مناسبی نداشته و سلامت مردم را به خطر می‌اندازد. به گفته او، این کارخانه نان صنعتی در‌ سال ٩١، با زیان ٥‌میلیارد و ٤٠٠‌میلیون تومانی مواجه شد. این رویه در ٢‌سال گذشته هم ادامه داشت و در ‌سال ‌جاری تنها به نقطه سربه‌سر رسیده‌ایم. زیانی که واحدهای دیگر تولیدی تاب مقاومت در برابر آن را نداشتند و از گردونه رقابت به‌در شدند.

کارخانه معروف تولید همبرگر و  بوی نامطبوع

یک واحد صنعتی که به تولید همبرگر و محصولات سوسیس و کالباس معروف است، دیگر واحد صنعتی بود که قرار بود خبرنگاران از آن بازدید کنند. بازدیدی که با چالش‌های بسیاری همراه شد. سوز سرمای آن روز، در کنار سردی استقبال مسئولان این واحد تولیدی بسیار غیرقابل تحمل شده بود.
بعد از چند دقیقه‌ای انتظار در محوطه این واحد تولیدی، نگهبان خبرنگاران را به داخل هدایت کرد. بعد از تعویض لباس‌ها و پوشیدن فرم مخصوص وارد خط تولید ناگت‌های مرغ و شامی شدیم.

برخلاف کارخانه تولید‌کننده نان صنعتی، این‌جا بوی نامطبوعی در فضا پیچیده بود. آب‌های کثیفی در کف سالن جاری بود و لگن‌های خالی اما کثیف، حس ناخوشایندی را به خبرنگاران می‌داد.

کثیفی سالن در روز بازدید خبرنگاران

در مسیر این بازدید، بعد از طی کردن سالنی طولانی وارد خط تولید کالباس شدیم. کثیفی سالن، ظرف‌های حاوی مواد اولیه ژامبون، خبرنگاران و عکاسان را به عکس گرفتن واداشت. آن‌جا بود که فردی که خود را مدیرعامل خط تولید معرفی می‌کرد، با واکنش بسیار بدی خبرنگاران را از این کار منع و آنها را به بیرون سالن هدایت کرد. وقتی با مسئولان این شرکت صحبت می‌کردیم، عنوان می‌شد که برای ورود خبرنگاران و عکاسان به این واحد تولیدی هماهنگی صورت نگرفته است؛ ادعایی که مدیرعامل روابط‌عمومی شهرک‌های صنعتی البرز آن را تکذیب کرد و در پاسخ به آن گفت، سه‌شنبه‌شب طی یک نامه مکتوب حضور خبرنگاران و عکاسان به مدیرعامل این واحد تولیدی اعلام شده و هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است.

در نهایت با وجود حضور خبرنگاران و اخراج آنها از محل این کارخانه، این سوال برای همه خبرنگاران پدید آمد که حاشیه‌های چندماهه گذشته برای تولید غیربهداشتی محصولات پروتئینی فرآوری شده، آنچنان بیراه هم نبوده است؛ چرا که یکی از مشهور‌ترین برندها وقتی با حضور خبرنگاران این برخورد را دارد و در روزی که می‌داند بازدید قرار است انجام شود، آن وضع بهداشتی را به نمایش گذاشته است، در روزهای دیگر شاهد چه حالاتی است؟

بلیط هواپیما



دیدگاه ها

علی رضا: 1394/11/1008:17:36،
219
19
آخه توی این مملکت بی در و پیکر که روی هیچ چیز کنترلی نیست حتی به مواد اولیه غذایی هم باید شک کرد چه برسد به مواد غذایی فراوری شده.
تو ایرانی که میدونی کارخانه دار و تاجر و واسطه همه فقط به فکر جیب خود هستند و کوچکترین اهمیتی به سلامتی مردم نمی دهند چرا مواد غذایی فراوری شده اون هم کالباس و سوسیس می خری؟
مسئولان هم به فکر توسعه گورستان برای دفن ملت احمق و بدبخت هستند.
رسول : 1394/11/1010:26:54،
113
17
هموطنان عزیز
به هیچ عنوان این آشغال ها را نه خودتان بخورید نه بگذارید فرزندانتان مصرف کنند
اگر هم بچه ها دوست دارند به جاش خودتان گوشت را با سیر و ادویه جات طبخ یا استیک کنید
حشمت : 1394/11/1010:50:49،
54
16
ب در و پیکر تر این نیست
که وقتی پفک و چیپس میخری
میبینی که بیشترش هوا هست
مثل توپ بادش میکنن
که مردم فکر کنن پر هست
اما پر از هوا هست
معلوم نیست
اصلا بازرسی میشوند یا نه ؟؟
نسیم: 1394/11/1013:21:52،
30
14
بعضی از مردم دنبال غذای ارزونن... نمیدونم چرا ترجیح میدن پول کمتری بدن و اشغال بخورن و به خودشون ضرر بزنن.. من ساندویچی دارم تازه باز کردم، خبری از سوسیس و کالباس نیست توش.. از گوشت گوساله تازه برای ساندویچ ها استفاده میکنم چون قیمتش یکم بالاتره همه سراغ سوسیس کالباس میگیرن،یا دنبال پیتزای ۵ تومنی هستند.
حامد: 1394/11/1018:08:13،
21
11
آقای خبرنگار جرات داشته باش و نام این کارخانه ها را بازگو کن . تو که دیدی ومطمئن هستی ولی بیان نمی کنی شریک جرمشون هستی .
مهیار: 1394/11/1008:23:46،
123
15
گوشت سگ و گربه زیاد هم بد نیست به خصوص وقتی فراوری شده باشد و مردم هم که عقلشان به چشم شان است
کریم: 1394/11/1009:43:29،
66
13
جاتون خالی
این سفر که رفته بودم استانبول چقدر سوسیس و کالباس خوردم.
وقتی خانمم اعتراض کرد گفتم میبینی بر خلاف تهران تو شهر چقدر گربه و سگ داره پرسه میزنه
معلومه مثل ایران از گوشت اونا برا سوسیس و کالباس استفاده نمیکنن
مردم عادی: 1394/11/1013:58:20،
38
17
واقعا ما هم رفتیم استانبول روزی یه بار مک دونالد و کینگز برگر خوردیم واااااقعا فرق میکرد مخصوصا نوشابه

شرمنده اگه نفوذ فرهنگی میشه ولی آی چسبید
امین: 1394/11/1008:41:11،
83
15
حالم بد شد من دیگه سوسیس کالباس نمیخورم
رسول: 1394/11/1009:15:37،
95
6
من نزديك ٨ سال هرگز از اين محصولات استفاده نكردم و به شما و ديگران هم توصيه ميكنم مصرف اين محصولات مضر را ازهمين الان بذارين كنار
از همين الان هم دير نيست
دانشجو: 1394/11/1011:13:36،
57
13
اگر گشنه هم موندید نخورید !
من خودم یک زمان زیاد استفاده میکردم
اما خدا رو شکر 3 - 4 ماهه اصلا لب نزدم.
هر آشغالی گیرشون بیاد میزنن با ادویه و چربی به خورد مردم بیچاره میدن. به ظاهر هم چیزی متوجه نمیشی
ییی: 1394/11/1019:12:24،
17
10
منم چهر پنج ساله که نخوردم ..... دروغ چرا تو این 4 5 سال فوقش 7 8 بار کلا .....
4853: 1394/11/1008:53:33،
74
15
سیل عظیمی از مشکلاتی که به بار می آید مقصر خود ملت همیشه در صحنه هستن که عقده ای هستن متاسفانه،،،اگه به فکر تولید سالم،اگر به فکر جان و سلامتی خودتون هستین مثل کشور های اروپایی مواد غذایی هر تولیدی دیگری... رو تحریم کنین ببینم کدوم شرکت باز میتونه این شکلی کالا بیرون بده،،،نمونش خودرو که با سر میرن میخرن،،،لبنیاتی....
این ملت بیشتر از این حقش نیست....
بی نام: 1394/11/1009:01:08،
84
9
چرا اسم اون کارخونه سوسیس و کالباس رو نام نبردید ؟

البته نیازی هم نیست چون تو استان البرز و اون شهرک فقط یه شرکت هست که معروفم هست.

یادمه بچه که بودیم از طرف مدرسه بردنمون کارخونه سوسیس کالباس

به قدری کثافت بود که همه دماغشون رو گرفتن
آخرشم به خاطر اینکه صدامون در نیاد بردنمون سالن غذا خوری و تا دلمون بخواد گفتن بخورید. بچه ها هم به خاطر مفت بودن هم خوردن و هم هرچی رو میزا بود جمع کردن تو کیفاشون.
آخرشم همه جا به به و چه چه میکردن راجع بهشون

آدم گوشت خوک بخوره سوسیس کالباس نخوره
عزیزآقا : 1394/11/1009:03:46،
85
13
یادش بخیر سوسیس آلمانی اصل سالهای اول انقلاب و کالباس مارتادلا
دوستانی که سنشون قد میده میدونن واقعا چه طعم و مزه ای . و حالا پوست مرغ و هزار اشغال دیگه با ده برابرقیمت به خورد مردم میدن !
امین: 1394/11/1009:05:03،
91
16
فکنم گوشت خوکی که توی اروپا فراوری میشه سالم تر از بعضی سوسیس کالباسا باشه
پوریا: 1394/11/1009:53:51،
45
13
مسولین محترم! ایا می دانید چرا امار سرطان و بیماری نزد ایرانیان
اینقدر بالاست.!!؟ مواد غذایی غیر استاندارد و اب و هوای الوده و
استرس و......!!
fahimeh: 1394/11/1010:17:22،
32
9
چرا اسم نبردید که کدوم به اصطلاح کارخونه بوده.
امین نسل سوخته: 1394/11/1011:00:42،
22
11
خب این که بد نیست .فوقش نمیخوریم.اما هوای آلوده و استرسی که گفتی چکار کنیم؟
رضا: 1394/11/1011:26:08،
24
11
والا کسی که با وجود اینهمه مدرک و شواهد دال بر ناسالم بودن بازم سوسیس کالباس بخوره هر چی سرش بیاد مقصر خودشه.
بهزاد تحریم: 1394/11/1019:36:29،
17
13
اجازه بدید باهاتون مخالفت کنم. عامه مردم بنا به اعتمادی که به مسئولین و کلا به همه اونایی که دارای تخصصی در زمینه های مختلف هستن به مصرف تمام تولیداتی که متاسفانه دارای تاییدیه های لازم هم هستن رو میارن. به نظر شما مدیرانی که وظیفه بررسی رو دارن کجای این معادله قرار میگیرن؟ اگه بررسی میکنن چرا اجازه تولید داده میشه تا اینکه مردم عزیزمون بخوان از اون محصولات مصرف کنن؟
امیرحسام ذوالفقاری: 1394/11/1012:55:20،
23
14
سلام خبرنگار عزیز
خوشا بحال شما که خبرنگارین و درصورت چنین برخوردهایی سریع اونو رسانه ای میکنید
الآن خواستم اسم اون کارخانه سوسیس و کالباسو پیدا کنم با این عنوان (کارخانه کالباس شهرک صنعتی نگارستان) سرچ کردم و دیدم
چقدر این خبرشما پخش شده اون هم فقط برای اینکه در شغل شریف خبرنگاری مشغول هستید یعنی سایت و رسانه ای نبود که خبر شمارو ننوشته باشه
بازهم خوشا بحال شما
اما ما که خبرنگار نیستیم و کسی تحویلمون نمیگیره چی ؟
هااا مشکل خودمونه
متشکرم البته اگر در بخش نظرات قرار دهید
sam: 1394/11/1022:44:38،
13
13
با سلام
چرا اسمش رو اعلام نمی کنید؟ از چی می ترسید؟ اسم این واحدها را اعلام کنید تا مردم فردای روزگار مسموم و مریض نشوند.اگر اسمش را اعلام نکنید خودتان هم شریک جرم هستید.
Ali: 1394/11/1023:02:18،
13
14
خب چرا نمیگید اسم کارخونه چیه؟

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:
در صورتی که تمایل دارید بعد از تایید از طریق ایمیل به شما اطلاع داده شود ، علامت بزنید

در صورتی که تمایل دارید بعد از پاسخ به نظر شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده شود، علامت بزنید
تور لحظه آخری
نگین خودرو
آیسان پرواز
رزرو هتل

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

آسایشگاه خیریه
آنلاین جو
تور لحظه آخری
تورآنتالیا
فروشگاه اینترنتی مد و پوشاک دیجی استایل
بلیط هواپیما