کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

مانع از کاهش قیمت ارز نمی شویم


کد خبر : ۱۰۸۹۵شنبه، ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴:۲۸۸۰۱۲ بازدید

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه همزمان با مذاکرت، به هیچ وجه جلوی پائین آمدن قیمت ارز در بازار را نمی گیریم و فقط هیجانات و شوک‌ها را مراقبت می کنیم، حذف صفرها از پول ملی را جزو اولویت ها اعلام کرد.

 در حالیکه برخی کارشناسان بر این عقیده‌اند که دولت به دلیل  احتمال کسری بودجه بر اثر کاهش قیمت نفت مانع چندان مایل نیست که نرخ ارز کاهش یابد اما  رئیس کل بانک مرکزی در اظهار نظری تازه پس از اعلام تفاهم هسته ای نسبت به این مساله واکنش نشان داد و گفت: به هیچ وجه جلوی پائین آمدن قیمت ارز در بازار را نمی‌گیریم. این سخن در حالی از سوی ولی الله سیف مطرح می‌شود که در سال 92 در زمان کاهش نرخ دلار به زیر 3هزار تومان،  او  در جمع نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران قیمت سه‌هزار تومان را برای دلار منطقی عنوان کرده بود. 

بهرشکل شایعاتی پیرامون این مساله در سال گذشته بارها مطرح شد بود که دولت و بانک مرکزی تمایلی به کاهش نرخ ارز ندارند. از طرفی برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که  با توجه به کاهش قیمت نفت این منطقی نیست که اجازه داده شود نرخ ارز از کانال 3200 تا 3300 تومان کاهش ایبد و حتی نرخ دلار مبادلاتی نیز باید به نرخ بازار آزاد نزدیک شود و ودولت این عدد را برای تک نرخ شدن ارز در نظر بگیرد.  

با این حال ولی الله سیف در مورد پیش‌بینی‌ نرخ ارز در سال ۹۴، گفت: اجازه دهید پیش بینی نکنم؛ چراکه نرخ ارز به عرضه و تقاضا در بازار بستگی دارد و خوشبختانه ما سال گذشته شاهد ثبات نسبی در این بازار بودیم لذا باید اجازه دهیم نرخ ارز متناسب با واقعیت‌های اقتصادی خودش را تطبیق دهد، اما روندی که در یک‌سال گذشته طی شده، روند مثبتی بوده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش تورم امکان حذف صفر از پول ملی وجود دارد؟ تصریح کرد:حذف صفر یکی از اقداماتی است که در آینده جزء اولویت های بانک مرکزی است، اما برای این اقدام باید تورم به یک درجات قابل قبولی برسد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در تورم دو رقمی امکان حذف صفر از پول ملی وجود ندارد، افزود: ما باید به تورم تک رقمی و با ثبات برسیم تا این اقدامات بتواند توجیه داشته باشد.

سیف همچنین در پاسخ به این سوال که اگر مذاکرات هسته ای به نتیجه برسد ممکن است قیمت ارز کاهش یابد همچنان که سال گذشته نیز شاهد این موضوع بودیم، اما بانک مرکزی جلوی کاهش نرخ ارز را گرفت، آیا باز هم ممکن است دولت جلوی پایین آمدن نرخ ارز را بگیرد؟ گفت: بانک مرکزی به هیچ وجه جلوی پایین آمدن قیمت بازار را نمی گیرد؛ بلکه از بازار مراقبت می کند تا نوسانات موقت را که ناشی از یک شوک و هیجانی پیش‌بینی نشده است، کنترل کند و در غیر آن صورت دلیلی ندارد که بانک مرکزی دخالتی داشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی در گفت وگویی که با خبرگزاری مهر داشته است، تاکید کرد: نرخی که منجر به رشد اقتصادی، حمایت از تولید و اشتغال شود، آن نرخ مورد حمایت بانک مرکزی است و بهترین نرخ نیز، نرخ تعادلی است که در بازار وجود دارد و بانک مرکزی از ثبات نرخ ارز در بازار حمایت می کند.

سیف در پاسخ به این سوال که اگر مذاکرات به نتیجه برسد، چه مقدار طول می کشد که آثار رفع تحریم ها در اقتصاد نمایان شود؟ گفت: اجازه دهید در این زمینه فقط در حوزه بانکی صحبت کنم. یکی از مسائلی که فکر می کنیم برای ما مثبت واقع شود، محدودیت های ارتباط های بانکی ما است. طبیعتا بانک‌های ما علاقه مند هستند با فعالیت های شفاف بانکی حمایت لازم و خدمات مورد نیاز تجارت بین‌الملل کشور را تامین کنند؛ اما امروز این خدمات از کانال های رسمی به دلیل محدودیت ها، تامین نمی‌شود و از شبکه صرافی و از شبکه نامطمئن‌تر عمل می شود لذا آن چیزی که بلافاصله قابل رؤیت است، این است که این خدمات بلافاصله قابل عرضه خواهد شد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها