پایان نافرجام مهلت برای تعیین نخست وزیر جدید عراق

شنبه، ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۶:۱۶
کدخبر:۶۸۸۹۲

مهلتی که برهم صالح، رییس جمهور عراق، برای انتخاب نخست وزیر جدید این کشور تعیین کرده بود، امروز به پایان می‌رسد.

خبرگزاری فرانسه، روز شنبه ۱۲ بهمن، نوشت که با گذشت بیش از چهار ماه از اعتراض‌های عراق، همچنان احزاب سیاسی در این کشور درباره انتخاب جانشین عادل عبدالمهدی، نخست وزیر کنونی به نتیجه‌ای نرسیده‌اند.

یک مقام بلندپایه دولتی که نامش فاش نشده، به این خبرگزاری گفت: «هنوز هیچ توافقی نیست، هیچ ابزاری برای پایان دادن به رقابت‌ها وجود ندارد.»

در حالی که بر اساس قانون اساسی عراق، رییس جمهور این کشور در پی پایان مهلت قانونی می‌تواند فردی را به عنوان نخست وزیر به پارلمان پیشنهاد کند، او ادامه داد: «اگر صالح خودش کسی را انتخاب کند، این امر موجب بحران خواهد شد، زیرا نقش او این نیست.»

ادامه یافتن این وضعیت در حالی است که هواداران مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه، اعلام کرده‌اند که به خیابان‌ها بازمی‌گردند.