جریمه 5 میلیارد دلاری فیسبوک تایید شد

شنبه، ۲۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱:۱۵
کدخبر:۶۲۳۴۸

به گزارش رسانه های آمریکا سازمان های نظارتی در این کشور جریمه‌ای 5 میلیارد دلاری علیه شرکت فیسبوک را تایید کرده اند که هدف آن حل و فصل تحقیقاتی درباره نقض حریم شخصی کاربران است.

کمیسیون تجارت فدرال مشغول تحقیق درباره ادعاهایی بوده است دایر بر اینکه شرکت مشاوره کمبریج آنالتیکا به شیوه های نامناسب داده های ۸۷ میلیون کاربر فیسبوک را به دست آورده بود. فیسبوک و کمیسیون تجارت از تایید این گزارش ها خودداری کرده اند.

تحقیقات فدراسیون تجارت فدرال، اف تی سی، در ماه مارس ۲۰۱۸ شروع شد که پس از انتشار گزارش هایی دایر بر جمع آوری اطلاعات میلیون ها کاربر فیسبوک برای استفاده در کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ بود.

تحقیقات بر این موضوع تمرکز داشت که آیا فیسبوک مقررات مربوط به حریم شخصی را نقض کرده نه، مقرراتی که براساس آن این شرکت باید به صراحت رضایت کاربران را پیش از به اشتراک گذاشتن اطلاعات آنها جلب می کرد.

جریمه ۵ میلیارد دلاری کمیسیون باید به تایید وزارت دادگستری برسد، فرایندی که معلوم نیست چقدر زمان خواهد برد.

با این حال این رقم با تخمینی که فیسبوک پیشتر گفته بود انتظارش را دارد همخوان است.

این رقم در صورتی که تایید شود بزرگترین جریمه ای خواهد بود که "اف تی سی" بر یک شرکت فناوری اعمال می کند.


رسوایی کمبریج آنالیتیکا

کمبریج آنالیتیکا یک شرکت مشاوره سیاسی در بریتانیا بود که به داده های میلیون ها کاربر دسترسی داشت، که ادعا می شود از بعضی از آنها برای تهیه شرحی از گرایش های فکری رای دهندگان آمریکایی و هدف گرفتن آنها برای کمک به کمپین انتخاباتی ۲۰۱۶ دونالد ترامپ استفاده کرد.

آن داده ها با کمک یک پرسشنامه کوتاه که از کاربران دعوت می کرد برای پی بردن به نوع شخصیت خود آن را پر کنند جمع آوری شد.

این پرسشنامه با هدف درو کردن نه فقط داده های شرکت کنندگان، بلکه داده های دوستان آنها طراحی شده بود.

فیسبوک گفته بر این باور است که داده های حداکثر ۸۷ میلیون کاربر به شکلی نامناسب با این شرکت به اشتراک گذاشته شد. کمبریج آنالیتیکا اکنون تعطیل شده است.

آن رسوایی به چندین مورد تحقیقات در اطراف جهان دامن زد.

فیسبوک در ماه اکتبر از سوی سازمان حفاظت از داده های بریتانیا ۵۰۰ هزار پوند جریمه شد به این دلیل که می گفت این شرکت اجازه "نقض جدی" قانون را داده است.

پیشتر در سال جاری سازمان حفاظت از داده های کانادا هم گفت که فیسبوک مرتکب "موارد جدی نقض" قوانین حریم خصوصی این کشور شده است.


واکنش ها چه بوده؟

واکنش سرمایه گذاران به جریمه ۵ میلیارد دلاری فیسبوک مثبت بوده به طوری که ارزش سهام فیسبوک ۱.۸ درصد بالا رفت.

با این حال چندین قانونگذار دمکرات با انتقاد از این جریمه آن را ناکافی دانستند.

مارک وارنر سناتور دمکرات گفت که برای رسیدگی به آنچه نقض مکرر قوانین حریم شخصی از سوی فیسبوک خواند به "اصلاحات بنیادی و ساختاری" نیاز است.

او گفت: "اف تی سی یا نمی تواند یا نمی خواهد حفاظ های لازم برای اطمینان از حفظ حریم شخصی و داده های کاربران را ندارد، وقت آن است کنگره وارد عمل شود."