جزئیات جدید از عملیات بزرگ بازسازی پارس جنوبی

دوشنبه، ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۰۶:۲۰
کدخبر:۱۴۶۸۲۸

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از اجرای برنامه گسترده بازسازی تاسیسات آسیب‌دیده پارس جنوبی خبر داد و اعلام کرد که تا پیش از آغاز فصل سرما، 100 میلیون مترمکعب از ظرفیت 230 میلیون مترمکعبی از دست‌رفته این میدان دوباره وارد مدار تولید خواهد شد.

به گزارش ایران جیب؛ عملیات بازسازی تاسیسات پارس جنوبی با هدف جبران کاهش ظرفیت تولید و آماده‌سازی شبکه گاز کشور برای فصل زمستان در حال انجام است. سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، اعلام کرده است که پس از آسیب‌دیدگی بخشی از تاسیسات، برنامه بازسازی در چند مرحله طراحی و اجرا شده است.

کاهش 230 میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز

بر اساس اعلام شرکت ملی گاز، پس از آسیب واردشده به تاسیسات پارس جنوبی، پالایشگاه‌های گازی شماره 3، 4، 5 و 6 با مشکل مواجه شدند و در مجموع حدود 230 میلیون مترمکعب از ظرفیت فرآورش و تولید گاز کشور از مدار خارج شد.

پس از این اتفاق، وزارت نفت برنامه‌ای چندمرحله‌ای برای بازگرداندن ظرفیت تولید تدوین کرد که شامل اقدامات کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت است.

استفاده از ظرفیت‌های موجود برای جبران افت تولید

در مرحله نخست، تمرکز بر بازسازی سریع بخش‌هایی از تاسیسات قرار گرفت که امکان بازگشت فوری به مدار داشتند. همچنین استفاده از ظرفیت خالی پالایشگاهی در منطقه جنوب کشور به عنوان یکی از راهکارهای جبران کاهش تولید در دستور کار قرار گرفت.

طبق برنامه وزارت نفت، بازسازی پالایشگاه‌های شماره 3 و 5 بر عهده شرکت ملی نفت ایران و بازسازی پالایشگاه‌های شماره 4 و 6 بر عهده شرکت ملی گاز ایران قرار گرفته است.

هدف‌گذاری برای عبور بدون مشکل از زمستان

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرده است که روند بازسازی مطابق برنامه پیش می‌رود و هدف این است که پیش از شروع فصل سرما، 100 میلیون مترمکعب از ظرفیت از دست‌رفته پارس جنوبی دوباره فعال شود.

بازگشت این میزان ظرفیت می‌تواند نقش مهمی در تامین پایدار گاز بخش خانگی، نیروگاه‌ها و صنایع در ماه‌های سرد سال داشته باشد؛ دوره‌ای که معمولا با افزایش شدید مصرف گاز در کشور همراه است.