به گزارش اکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید راهی سوئیس شده است. این در حالی است که در پی درگیریهای اسرائیل و حزبالله در لبنان، نخستین دور مذاکرات ایران و آمریکا که قرار بود روز جمعه در ژنو برگزار شود، موقتا تعلیق شده بود.
به گزارش اکسیوس، هنوز مشخص نیست که آیا تاریخ جدیدی برای برگزاری مذاکرات تعیین شده است یا نه، با این حال، این مقام آمریکایی گفت که جرد کوشنر، فرستاده دیگر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در حال حاضر در سوئیس است.
به گفته یک منبع آگاه، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران قرار است امروز شنبه به سوئیس سفر کند، با این حال این برنامه ممکن است تغییر کند.
به گفته منبعی دیگر از کشورهای میانجی، عباس عراقچی روز جمعه به همتایان خود از چندین کشور گفت که آتشبس در لبنان برای ایران یک مساله حیاتی است و در مذاکرات ایران و آمریکا نقش «تعیینکننده» دارد.
یک مقام از کشورهای میانجی گفت که مقامات ایرانی تاکید کردهاند پیش از برگزاری مذاکرات در سوئیس میخواهند شاهد برقراری آتشبس در لبنان باشند.
اکسیوس ساعاتی پیش به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داده بود که اسرائیل و حزبالله با برقراری آتشبس تازه در لبنان موافقت کردهاند، با این حال درگیریها پس از ساعت تعیینشده برای برقراری این آتشبس، همچنان ادامه داشت.
منابع حزبالله به رویترز گفتند که این گروه آتشبس را رعایت خواهد کرد. با این حال، سخنگوی ارتش اسرائیل از تایید مشارکت این کشور در آتشبس خودداری کرد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه روز جمعه گفت: «با توجه به اینکه متن یادداشت تفاهم توسط روسای جمهوری دو کشور بهصورت الکترونیکی امضا شده است، در نتیجه هیچ فوریتی برای برگزاری این نشست در سوئیس وجود ندارد.»
او افزود: «قرار بود در حاشیه مراسم امضا راجع به ترتیبات مربوط به مذاکرات توافق نهایی هم تبادل نظر شود.»
آقای بقایی در عین حال تصریح کرد که برنامهریزی برای برگزاری یک نشست «طی روزهای آینده» در جریان است.
به گزارش اکسیوس، محمد بن عبدالرحمن آلثانی، نخستوزیر قطر که از میانجیگران کلیدی میان ایران و آمریکاست، روز جمعه وارد ژنو سوئیس شد.
انتظار میرفت که جیدی ونس، معاون رئیسجمهوری آمریکا ریاست هیات مذاکرهکننده آمریکایی را بر عهده داشته باشد، اما او شامگاه پنجشنبه در آخرین لحظه سفر خود را به تعویق انداخت و مشخص نیست که آیا راهی سوئیس خواهد شد یا نه.
