آخرین وضعیت ذخایر سدهای کشور تا هفته دوم شهریور

شنبه، ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۴:۱۴
کدخبر:۱۳۶۵۳۶

بر اساس آمار اعلامی از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی (مهرماه سال گذشته) تا 11 شهریورماه سال‌جاری 24.21 میلیارد متر مکعب است در حالی که سال گذشته میزان آب سدها 41.69 میلیارد متر مکعب بوده است که این اعداد نشان دهنده کاهش 42 درصدی آب ورودی سدها نسبت به سال گذشته است.

به گزارش ایران جیب از روزنامه ایران، بررسی‌های شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می‌دهد میزان خروجی آب از سدهای کشور در مدت زمان مشابه در سال گذشته 37.30 میلیارد متر مکعب بوده که با اختلاف منفی 23 درصد از ابتدای سال آبی تا کنون به 28.76 میلیارد متر مکعب رسیده است. همچنین حجم آب موجود در مخازن سدها در حال حاضر با 38 درصد پرشدگی و اختلاف 25 درصدی 19.79 میلیارد متر مکعب است در حالی که در مدت زمان مشابه در سال گذشته 26.34 میلیارد متر مکعب بوده است. 

5 ‌سد کشور خشک شدند؛ موجودی ۱۹ سد دیگر زیر ۱۵ درصد

با توجه به این آمار سدهای شمیل و نیان در استان هرمزگان، وشمگیر، گلستان، بوستان در استان گلستان و رودبال داراب در استان فارس در حال حاضر خشک شده و موجودی مخازن و درصد پرشدگی آنها صفر است.

علاوه بر آن 8 سد در استان‌های مختلف میزان مخازن آب در آنها زیر 10 میلیارد متر مکعب است. به طوری که سد نهرین در استان خراسان جنوبی دارای تنها یک میلیارد متر مکعب آب، طرق در استان خراسان رضوی با 2 میلیارد متر مکعب، کینه ورس در استان زنجان و تنگوئیه سیرجان در کرمان هر کدام 3 میلیارد متر مکعب آب در خود دارند. علاوه بر آن سد سرنی در استان هرمزگان نیز تنها 7 میلیارد متر مکعب آب در خود دارد و سدهای تهم در استان زنجان، دامغان در استان سمنان و استقلال دراستان هرمزگان نیز میزان موجودی مخازن آنها 8 میلیارد متر مکعب است.

در مجموع با توجه به بارش‌های محدود در کشور 19 سد با پرشدگی کمتر از 15 درصد مواجه بوده و 21 سد دیگر نیز درصد اختلاف آنها با مدت زمان مشابه سال گذشته بین 25 تا 75 درصد بوده است. سد دز در خوزستان بیشترین موجودی آب در میان سدهای کشور را با میزان هزار و 585 میلیارد مترمکعب به خود اختصاص داده که بعد از آن در این رتبه‌بندی سد سمیره ایلام و سد کرخه خوزستان با میزان موجودی آب به ترتیب هزار و 512 و هزار و 297 میلیارد مترمکعب است.
 
بارش‌های کشور
۴۱ درصد کمتر از سال گذشته شد

بر اساس گزارش هفتگی شاخص‌های مهم آب و برق که توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران ارائه شده است، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور از ابتدای سال آبی(اول مهرماه 1403) تا 10 شهریور ماه سال‌جاری معادل 148.5 میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت 39 درصد یعنی 245.0 میلیمتر کاهش داشته است. از سوی دیگر این حجم از بارندگی نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته با 249.6 میلیمتر یعنی 41 درصد کاهش مواجه بوده است.

با توجه به آمار اعلامی میزان بارش جوی امسال آبی استان سیستان و بلوچستان در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته 85 درصد کاهش داشته و پس از آن استان هرمزگان بیشترین کاهش باران را در سال آبی جاری تجربه کرده است. به طوری که امسال 56.6 میلیمتر بارش داشته که این میزان نسبت به سال گذشته 69 درصد کاهش داشته است. در میان استان‌ها یزد نیز در رتبه سوم این طبقه‌بندی جای گرفته و با کاهش 63 درصدی و میزان بارش 53.6 میلیمتری در لیست کم بارش‌ترین استان‌ها جای گرفته است. همچنین استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب در سال‌جاری با کاهش 57 و 53 درصدی مواجه بوده‌اند.


آخرین وضعیت ذخایر سدهای کشور