سال عجیب آبی ایران با خشکسالی و ترسالی متوالی

چهارشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۲:۱۸
کدخبر:۱۳۴۷۴۱

براساس آخرین آمار منتشر شده از از بارندگی تجمیعی استان‌ها از ابتدای سال آبی تا اواسط خرداد تنها دو استان گیلان و زنجان نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل بارندگی بیشتری را ثبت کرده‌اند.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده، وضعیت بارندگی در سال آبی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴) نشان‌دهنده کاهش محسوس در مقایسه با سال‌های گذشته است.

ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور در این دوره به ۱۴۳ میلیمتر رسیده که در مقایسه با میانگین بلندمدت (۲۳۳.۵ میلیمتر) ۳۹ درصد کاهش و در مقایسه با سال آبی گذشته (۲۳۹.۳ میلیمتر) ۴۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این آمار حاکی از شرایط نامطلوب بارشی در بیشتر مناطق کشور است.

وضعیت بارندگی در استان‌های مختلف
استان‌های با بحران شدید کم‌بارشی

استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر با کاهشی چشمگیر مواجه شده‌ان به طوری که در سیستان و بلوچستان، بارندگی جاری تنها ۲۰.۲ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت کاهشی معادل ۷۸ درصد را نشان می‌دهد. 

این رقم در هرمزگان به ۳۷.۸ میلیمتر رسیده که نسبت به نرمال ۷۷ درصد کمتر است و استان بوشهر نیز با ثبت ۱۱۳.۲ میلیمتر بارندگی، کاهشی ۵۴ درصدی را نسبت به میانگین تاریخی تجربه کرده است.

استان‌های با کاهش قابل توجه

در استان‌هایی مانند خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و تهران نیز کاهش بارندگی محسوس است به نحوی که خوزستان با ۱۸۱.۱ میلیمتر بارندگی، ۵۰ درصد کمتر از نرمال دریافت کرده است.

کهگیلویه و بویراحمد اگرچه با ۳۴۲.۲ میلیمتر بالاترین بارندگی را در بین استان‌های مرکزی و جنوبی دارد، اما همچنان ۴۸ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بارش داشته است.

تهران نیز با ۱۴۶.۲ میلیمتر بارندگی، ۴۴ درصد کاهش را نسبت به نرمال نشان می‌دهد.

استان‌های با وضعیت نسبتاً بهتر

برخی استان‌های شمالی و غربی کشور کاهش کمتری را تجربه کرده‌اند. گیلان با ۸۳۳.۵ میلیمتر بارندگی، ۸ درصد بیشتر از نرمال است و مازندران نیز با 459.۴ میلیمتر بارندگی، کاهشی ۹ درصدی دارد.

همچنین زنجان با ۲۸۷.۴ میلیمتر بارندگی، کمترین اختلاف (2 درصد کاهش) را با میانگین بلندمدت نشان می‌دهد./ فارس